Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, neví někdo, zda se může jíst ovesná kaše při kojení ochucená s malinami atd.?
Gladys píše:
Nedokážu si představit důvod, proč by to nemělo jít
třeba kvůli nadýmání??
mě třeba ovesné vločky nadýmají hodně ![]()
veveruskaa píše:Gladys píše:třeba kvůli nadýmání??
Nedokážu si představit důvod, proč by to nemělo jít
mě třeba ovesné vločky nadýmají hodně
to je kvůli vláknině, rozkládají jí střevní bakterie a vzniká plyn. Vzhledem k tomu, že se vláknina ze střeva nevstřbá, nedostane se ani do mléka a mimino nadýmat nebude.
Tak já teda po vločkách neprdim. Ale já jsem při kojení jedla všechno a pokud něco dělalo problém, tak jsem to eliminovala (třeba u prvorozeného mlíko), osekat si jídelníček preventivně je podle mě pitomost, jídelníček kojící ženy má být hlavně pestrý.
Jím ovesné vločky normálně při kojení a v pohodě. Taky bych neosekávala zbytečně jídelníček pokud ti daná jídla nedělají problém. Protože kojíćí žena by měla jíst vyváženě. Vločky jsou zdravé a pokud ti chutnají a nedělají problém tak bych problém v nich nehledala
![]()
Já teda u prvního jedla ovesnou kaši obden, jinak jsem měla v noci děsnej hlad a kaše byla sytivá nadlouho.
U prvního jsem si dávala hodně pozor, teďka spíš jím všeho s mírou - takže i trošku cibule, pórku, česneku, brokolice…jako součást jídla, polévek…nejím akorát kynuté sladké , čerstvé pečivo, luštěniny a takové ty klasiky - zelí apod. Džusy ředím, aby nebyly moc koncentrované kyselé, mléko piju čerstvé plnotučné, ale radši jen 1hrnek denně. Jinak hodně piju - vodu, ráno Caro, Meltu, čaj pro kojící matky, ředěné džusy…
@Lama Lama píše:
to je kvůli vláknině, rozkládají jí střevní bakterie a vzniká plyn. Vzhledem k tomu, že se vláknina ze střeva nevstřbá, nedostane se ani do mléka a mimino nadýmat nebude.
Tak za nás můžu říct, že si k ovesné kaši nebo vločkam nemůžu ani pričuchnout! Malého pak neskutečně bolí bříško a ja jsem taky nafoukla jak balón 🙈 to je vyzkoušený 3krat takže za mě určitě ne-e, mne osobně malého bolest za to nestojí… jo a nahradila jsem to pohankovou kaši, dá se také udělat nasladko)) ![]()
Já jsem kaši jedla skoro denně a moje holky taky a žádné plyny nikdo neměl a nemá
dcera ji miluje i dnes, v 5 letech ![]()