Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, mám takový problém, v těhotenství se mi zhoršila lupenka , mám ji na loktech a kolenech, jediná mastička co mi zabírá je belosalic, kde jsou obsažené kortikoidy, v těhotenství jsem proto raději nemazala, ale za chvilku bude teplo a já bych ráda venku nosila krátký rukáv, jen kojím, pediatrička mi řekla, že to miminku neublíží, ale já raději zavolala do pražské nemocnice na dermatologii a lékařka mi řekla, že by určitě nedoporučila.....jen ted nevím co dělat, vím , že pro malou je mateřské mléko to nejlepší, ale já to pak špatně psychicky snáším, když se mi stav zhorší a bohužel mi opravdu nic jiného nezabírá..:( ![]()
Při kojení se mi taky objevila lupenka a bylo mi jasně řečeno, že NIC nemůžu.Max.nějaké ty volně prodejné mastičky s konopím.Mě za to kojení stálo, takže jsem ještě s léčbou ani nezačla ( a nejenom lupenky)…Ale pokud tě to opravdu tak hrozně trápí, přejdi na UM, lepší než používat tyhle masti při kojení…
Já nechci být sobecká a zbytečně vzít malé , to co je pro ni nejlepší, ale zároven vím, že až bude venku hezky a já si nebudu moc vzít ani tričko, že se budu akorát stresovat, což mi stav ještě zhorší a ten stres pak přenesu možná i na malinkou..ještě mě napadla varianta kosmetiky DR.Michaels..je na přírodní bázi..jen ta cena je kolem 2000kč tak , aby to za to stálo, ikdyž za zkoušku to stojí, než se rozhodnu…
To je na tobě tohle…Jak říkám, mě to za to stálo a to jsem měla hodně kožních problémů, kdy jsem se v noci drbala do krve…Ale pokud by tě to mělo tolik stresovat…
Z té lupenky jsem byla na nervy jen v době, kdy jsem měla jít s klukem na plavání, jinak ne…
O té kosmetice jsem taky četla dobré recenze…
Jak během těhotenství, tak během kojení jsem používala Elocom, v těhotenství ještě nějakou míchanou mast, která byla taky s kortikoidy. K tomu ještě kortikoidy na astma a malej je zdravej (ťuk, ťuk, ťuk).
Já jsem tedy taky v těhu používala na atopický ekzém Locoid, Locacorten a při kojení totéž a občas malinko Elocom. bylo mi řečeno, že z kůže se žádné větší množství, které by mohlo ublížit mimču nevstřebá.
Já jsem atopik. V těhu jsem měla ekzém po celém těle, včetně tváře.Bylo to jedno z nejhorších období mého života. Kolem očí jsem se mazala hydrokortisonem 4 měsíce v kuse každý den a pak tak jednou týdně ty nejhorší části těla a k tomu jsem brala zyrtec. Synovi jsou 3 měsíce a je zdravý.
Ahoj, mám atopický ekzém už od malička a v těhotenství se zhoršil a teď při kojení jsem nucena nasadit kortikoidy. Už 3 měsíce mám olezlé ruky. Už to mám skoro až po ramena a teď se mi to už začíná dělat i na stehnech. Furt se škrábu a jsem díky tomu i nervózní. V obchodě na mě hledí jakobych měla lepru a malej mi za to stojí. Rozhodně bych nepřešla na UM. Dělají se slabé kortikoidní masti a lokálně se do mléka vstřebávají minimálně. Jen nevím, jestli se tím můžu mazat jednou denně nebo jen první čtyři dny jednou denně a pak jednou týdně, tak jestli někdo víte tak napište. Díky.
Mate prosim nekdo aktualnejsi informace k pouzivani masti s kortikoidy pri kojeni? Mimco ma 4 mesice, snazila jsem se to vydrzet, ale uz to nedavam. Mam hrozny ekzem v obliceji, na krku a ramenou. Chtela bych jednou denne vecer namazat Locoidem. Mate nekdo info, jak dlouho treba trva, nez se to dostane do mleka a za jak dlouho to „vyprcha“? Ze kdyz bych vecer nakojila, hned se pak namazala a pak kojila az rano, ze by treba uz v tom mlece nic nebylo? Nebo jak to vlastne funguje?
@Dendiss píše:
Mate prosim nekdo aktualnejsi informace k pouzivani masti s kortikoidy pri kojeni? Mimco ma 4 mesice, snazila jsem se to vydrzet, ale uz to nedavam. Mam hrozny ekzem v obliceji, na krku a ramenou. Chtela bych jednou denne vecer namazat Locoidem. Mate nekdo info, jak dlouho treba trva, nez se to dostane do mleka a za jak dlouho to „vyprcha“? Ze kdyz bych vecer nakojila, hned se pak namazala a pak kojila az rano, ze by treba uz v tom mlece nic nebylo? Nebo jak to vlastne funguje?
Koukněte na mamila.sk a zadejte do lupy. Též jsem při kojeni měla mast s kortikoidy (už název nevím) a vše v poradku. Malé byly 3 měsíce a dr. věděl, že kojím i on říkal že je to s kojením slucitelne.
Mamila radi kortikoidy mazať priamo na bradavky keď je problém a ani ich nezmyvat pred kojenim
takze asi až tak veľký problém to nebude (a krém s kortikoidmi sa na hojenie bradaviek odporúča aj vo svete)
@Dendiss píše:
Já jsem se pak už taky mazala, locoidem. Vydržela jsem celé těhotenství a trpěla jako Hus, ale pak už jsem taky nemohla a občas to mázla. Myslím, že do mléka toho zas tolik nejde, navíc kortikoidy se používají i k dozrání plic nedonošenců a tam tak koncentrace bude tak 1000× větší.