Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám doma skoro 6-ti týdenního chlapečka. Ze začátku jsme měli problémy s ublinkáváním, jeden den to bylo v pohodě a druhý jsem ho každou chvíli převlíkala. Teď to přešlo, je tomu asi 14 dní, ale v pátek večer začal znovu. Co je zvláštní je, že ublinkává vodu, někdy se sraženým mlékem, někdy takovou světlé bílou. Kojím plně. Po kojení mu dávám odříhnout a většinou si i s říhnutím odblinkne, někdy ale ne. Je toho trošinku, žádná kvanta, spíš mě děsí, že je to jak voda.
Například dneska jsem kojila v půlnoci a pak až v 6 ráno. Malý se napapal, odříhnul a putoval zpět do postýlky spinkat. Vzbudili jsme se v 9 hodin a koukal na mě (opičák se otáčí na bok) a najednou začal koutkem úst, a pak i nosánkem pár kapek, ublinkávat vodu. Je to normální? Ač druhorodička, tohle od dcery neznám. Jinak je chlapeček klidný jen ho trápí prdíky. Děkuji moc ![]()
To, že je to „voda“, je dáno tím, že bílkoviny z mlíka se v žaludku srazí, vznikne vpodstatě tvaroh a pochopitelně z dítěte pak snáz vyteče to řídké, co zbylo, pokud blinkne jen málo. Je to takhle úplně normální, neboj.
Příspěvek upraven 11.03.12 v 10:44
Nám vodu ublinkával i teď, skoro v půl roce, normální to je, tak neboj ![]()
neboj, nám to malá dělá taky, když už je to dýl od kojení. A blití nosem je taky normální
![]()
U nás taky, myslela jsem že jsou to jen žaludeční šťávy a nějak to neřeším ![]()