Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Potřebuji poradit od maminek, které mají miminka na UM. Mám doma 8 denního chlapečka plně na UM. Koupila jsem Sunar Nutradefense HA 1. HA chci dávat kvůli mým alergiím a atopickému ekzému. A zdá se mi, že můj chlapeček je nějaký „nenažraný“. Dle doktorů bych ho měla krmit po 3h, ale to se mi nějak nedaří. Dám mu UM, u kterého mi usíná nebo i usne, takže leckdy nedopije. Položím do postýlky, spí hodinku někdy i dvě, probudí se a strašně si cpe ruce do pusy nebo hrozně tahá dudlíka, takže mu dám další UM. Někdy se zase stane, že spí i 5h a to je pak masakr, jaký má hlad. No prostě nedodržuji ty 3h. Myslíte, že to tak můžu dělat? Nebo bych ho měla fakt krmit po 3h a třeba 1,5h do dalšího krmení ho nechat řvát? Jak to děláte vy? Nechci mu nějak ublížit.
Sice mám už jednoho syna, který byl také od narození na UM a přiznám se, že si to už nepamatuji.
Díky
krm ho když má hlad a chce jíst…doporučení lékařů je jen doporučení ale mimčo je živá bytost, která na doporučení kaká ![]()
Ahojky,
a zkusila jsi mu dát víc než je na krabici? Pak by Ti třeba ty 3 hoďky vydržel…Pokud ho necháš pít tolik, kolik chce, a přes to má hlad po hoďce a půl hlad, tak holt musíš krmit po hoďce a půl, rozhodně nenechat křičet hlady…
dávej když má hlad je ještě malinký na to nechat brečet,akorát bys v něm mohla vyvolat pocit,že pro jídlo je nutné hodně brečet.Taky jsem to tak měla a za čas,tak měsíc,se to upravilo a ve třech měsících jí po pěti hodinách a v noci spí i osm. Když hlad mít nebude,tak si to nevezme.
Řiď se miminkem, jakmile bude mít hlad, nakrm ho
Taky jsem 3 hod mezi krmením UM s dětmi nedodržovala, ono se to těm mimčům celkem blbě vysvětluje, že mají třeba ještě 1,5hod počkat ![]()
A gratuluju k miminku ![]()
Kajuli píše:
Miminko není hloupé, samo si řekne, kdy má hlad
přesně tak
Výrobci nedoporučují krmit častěji než po třech hodinách, protože UM není tak lehko stravitelné jako mateřské mléko, tak abys mu nepokazila žaludek. Ale taky jsem občas dala častěji než po těch třech hodinách, asi by to nemělo být pravidelným zvykem, ale sem tam se asi nic stát nemůže… U nás na „nenažranost“ pomohla změna UM - místo Nutrilonu jsem začala dávat Bebu a opravdu ho to zasytilo lépe. Skoro každá značka vyrábí i řadu pro citlivější děti. Koupila bych v lékárně malá balení a zkusila. Uvidíš, ublížit mu nemůžeš.
U UM bych dodržovala striktně ty tříhodinové intervaly, už kvůli bříšku, vážně míchání natráveného a čerstvého mlíčka není moc OK pro tak malé miminko.
Malej je taky na UM a takhle to děláme od začátku..
ahoj, já teda jen přikrmovala, ale doktorka říkala že častěji jak po 2,5 hodinách fakt UM nedávat, jo a pěstičky v pusince neznamenají vždy hlad, naše malá si je taky žužlala, ale přitom třeba ani jíst nechtěla. chvíli bude trvat než si malý zvykne, ale když mu budeš dávat častěji tak ti může blinkat, protože nenatrávené UM s natráveným se prý nějak nemaj míchat…
jo a to co je napsané na krabici UM co by mělo miminko zbaštit je nějaký průměr, u nás absolutně neodpovídá…Teď už nekojím, malá má 3 měsíce a pije míň než je na krabici, ale přibírá, někdy se hlásí o jídlo rychleji než po třech hodinách, tak dávám čajík, my máme blinkací miminko tak ji nechci ani dávat dříve než je čas…pak blinká více…
Ja jsem trihodinove intervaly nedodrzovala… Maly vypil mene nez bylo napsano na krabici, ale chtel casteji. Nam to vychazelo cca po tech dvou hodinach. Brisko ho z toho nebolelo. Na trihodinovych intervalech jsme az ted v sesti mesicich.
Zkus mu dat vic, pokud vypije, tak to vypije… kazdemu ditku vyhovuje neco jineho.
Trebas moje prvorozena pila vetsi davky a az po ctyrech hodinach. Druhorozeny mensi davky, ale casteji…
jo?? mě malá v noci spí i 7 hodin, a doktorka mi na to nic neřekla a to má 3 měsíce