Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mozna je to uplne absurdni dotaz, ale zkousim, treba ma nekdo zkusenosti… Malymu je 7 mesicu a od 2.mesicu jsem ho musela prikrmovat. Kojila jsem ho ale az do jeho 7.mesice, jen jsem ke kazdemu kojeni musela pridavat (porad vic a vic)Nutrilon. Jen kojeni rano bylo ok, to vypadalo, ze mu staci. No, a pred 14 dny i po rannim kojeni brecel, prave prso prestalo produkovat uplne a ja mela pocit, ze uz to nema smysl. Tak jsem to vzdala. Jenze jsem z toho strasne nestastna a zjistila jsem, ze se mi mlicko asi porad jeste tvori (teda, jen v levem prsu), obzvlast, kdyz syna v noci chovam, utesuju apod.
Tak jsem chtela poprosit o rady a nazory…ma smysl to jeste zkouset? Pomuze neco? Stoji to vubec za to? Doted se prisaje krasne a fakt se snazi, ale vetsinou neni co pit ![]()
určitě bych to zkusila..jednou jsem videla dokument kdy jedne zene odnosila jeji dite,její matka a ta dcera pomoci odsavacky si vyvolala produkci mleka…tak proc to nezkusit..preji hodne stesti!!
Já jsem v 6,5m mladšího přišla o mlíko, přiznávám, že na rozkojování jsem neměla sílu, aby mi třeba v noci řval, že mu to neteče a budil staršího… Tak jsem se na to už vybodla. Kdyby to bylo do půl roku, tak bych se vzchopila a snažila se odstříkávat a laktaci navýšit, ale takto mě to sice štvalo, ale ne natolik, abych se hecla k nějakému rozkojování ![]()
Podle mě jsi tohle měla řešit v těch 2m, tam byla nějaká šance, že se opravdu laktace navýší a vydrží to, teď už bych se s tím smířila. Občas tu potkávám maminky, které jsou na kojení jak závislé, přitom mají dítě převážně na UM, ale ždímou ze sebe těch pár ml a mají pocit, že bez toho se dítě neobejde.
Já považuju MM za nejvhodnější stravu pro miminka, ale nevidím v něm žádný zázrak, bez kterého by dítě nepřežilo.
Ja to v tech 2 mesicich resila, ale nezadarilo se… Ted to citim stejne jak ty, jen jsem si rikala, jestli to neni skoda, kdyz se telo evidentne jeste snazi neco malo produkovat…
Pokud jsi se nerozkojila v těch 2m, když je ještě vysoká pravděpodobnost, že se laktace navýší, tak bych teda neřekla, že by se ti to mohlo podařit teď
Ono ženským jde z prsou nějaká tekutina po zmáčknutí klidně i několik let po ukončení laktace, to ejště neznamená, že prsa jsou schopná vytvořit víc.
a co zkusit homeopatika?? Mě moc pomohly teda hned po porodu ale po cs..
Holky, tak hlasim uspechy… dekuju za napad s homeopatiky. Koupila jsem si je v lekarne a porad prikladam a z jednoho prsa uz kojim, druhe stavkuje, ale snad to pujde! Je to den ode dne lepsi a jeste je nemam dobrany. Neuveritelny ![]()