Jaké mléko místo Nutrilonu AC?

902
8.3.12 13:55

Jaké mléko místo nutrilonu AC?

Ahoj, poraďte, prosím, jaké mléko dávat dvou a půl leté slečně, která momentálně pije 2X denně nutrilon AC. Má slabě pozitivní výsledek na alergii na BKM, bere také 2× denně xyzal. Alergii má pod kontrolou a jak bere ten xyzal, je úplně bez potíží. Jenže ten NAC je šíleně drahý, tak bych chtěla poradit nějaké dostupnější hypoalergenní mléko. Je takové? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
8.3.12 13:59

Pokud má potvrzenou ABKM, tak t může i obvodní lékař psát na Nutrilon AC recept, pojišťovna přispívá cca 90kč na plechovku a ještě se to započítává do přeplatků a jednou za čtvrt roku ti pojišťovna něco vrátí, což ve výsleku mlíko tak draze nevyjde. Ale musí to být prostě na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
8.3.12 14:01

Mně to doteď psala alergoložka, ale ta mi teď řekla, že to smí nově psát jen dětem do jednoho roku, takže to drahý je. Navíc mají jen 400g balení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.3.12 14:06
Týja píše:
Mně to doteď psala alergoložka, ale ta mi teď řekla, že to smí nově psát jen dětem do jednoho roku, takže to drahý je. Navíc mají jen 400g balení…

Pokud to má potvrzený, tak mi je divný, že to psát starším dětem nemůže, ale možný to je. Ale já jsem hrozně nedůvěřivá, zavolala bych si na pojišťovnu a nebo se zeptala obvodní. A jinak klasický HA mlíko, konkrétně Nutrilon, ten je ještě dražší než AC. A hlavně HA mlíko neni na léčbu ABKM :think:

Tohle jsem našla tady v diskuzi Ahoj, můj syn byl od 6.týdne na Nutrilon Allergy Care (později jsem si objednávala Bebilon AC z Polska přes české holky – složení je stejné, jen jiný název)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.3.12 15:28

No ja myslim ze na recept ho muze mit do tri let. Jinak je jeste Nestle Alfare (myslim) ten je tusim levnejsi ale i hnusnejsi. A urcite nedavej ZADNE HA mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.3.12 15:36

Jo a to Alfare si radej over, nejsem si jista jestli je urcite pro alergiky, my jsme meli ten AC. Jen jsem to nekde zaslechla. A mimochodem my jsme recept meli do 13 m (dyl nebylo potreba) a neter do tech tri let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
8.3.12 20:06
Ainy píše:
No ja myslim ze na recept ho muze mit do tri let. Jinak je jeste Nestle Alfare (myslim) ten je tusim levnejsi ale i hnusnejsi. A urcite nedavej ZADNE HA mleko.

Proč by neměla dostat HA mlíko? Je to nějak nebezpečný???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.3.12 21:20

Protože v HA mléku je bílkovina naštěpená jen částečně, pro alergika je to málo. Myslím že i na tom HA mléku je přímo napsané že nesmí být podáváno při prokázané alergii. Hypoalergenní znamená nízkoalergenní, nikoliv nealergenní.Je to určené jen jako prevence vzniku alergie, mmch nám to teda nepomohlo a stejně jsme skončili na NAC. Pro alergiky opravdu jedině ten NAC popř. to Alfaré ale tam si nejsem jistá. Prostě v HA ten alergen v určité míře je, no. Při alergii byste měli hlídat i stopové množství mléka ve všech potravinách, aby vymizela. My jsme se jí zbavili po roce, tak přeju hodně štěstí :kytka: Ještě si tak říkám jestli je ve dvou a půl tak nutné to mléko :think: Jestli nedávat třeba vápník v sirupu. To bych se ale poradila s Mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.3.12 21:36

A ještě jedna věc, jak už psal někdo přede mnou, zjistila bych si to u té pojišťovny, pokud se doktorka cuká. Nám ty recepty psala dokonce praktická, a to i přes to, že testy byly negativní. Prý stačí, že na mléko má reakce a při NAC byl OK. Na alergologii teda chodíme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
13.3.12 09:29

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
13.3.12 22:13

Myslím, že ten recept u dětí od 1 roku už může psát jedině gastroenterolog. ALespoň u nás to tak je. Nám je 18 měsíců a před 2 měsíci mi naše dětská dr. taky celá vyděšená volala, že tam měla jakousi kontrolu a že dostala vynadáno, jakto že ten recept na NAC ještě píše. Ale my nechodíme na alergo, ale na gastro - a tam mi dr. potvrdila, že recept už může vystavit jedině ona. Takže tak.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová