Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Moje dvoumesicni nekojena holcicka prestala chtit pit um:( zkusila jsem ji to i zmenit a stejne nechce:( nechce zadne mliko:( trva to uz 4 dny:( vcera jeste vypila 400ml a nejakou vodu ale dnes vypila max deci tak ji davam alespon vodu at neni dehydovana:( jake mate zkusenosti? Furt si rikam ze musi mit hlad a ze to vypije ale spusti hystera prohyba se k a nechce nic krom vody nebo trochu caje:( savickama to neni pila z nich pred tydnem jeste v pohode.
Měli jsme to podobně…jednu dobu pila 180 ml na jedno krmení a za týden si vzala maximálně 30 ml a to ještě z křikem
Jediné co vzala za vděk byl čaj, ale ani ten v nějaké větší míře ne.
Ale asi po týdnu se to upravilo samo ![]()
Jinak ale vypadala jako spokojené miminko…spala normálně, hrála si…prostě nic nenasvědčovalo tomu že by měla hlad ![]()
Mozna je to rustovy spurt..
za par dni by se to mohlo zlepsit,neni treba zahlenena?
Neboj, taky jsme to tak občas měli, v jeden den mi na jeden zátah vypil 200ml a pak pár dní nic nechtěl, pak zase začal pít normálně, občas mě to naštvalo, protože jsem mu udělala obvyklou dávku a on to vůbec nechtěl, takže jsem ji musela vylít
a když jsem mu dávala po troškách, tak jsem pořád lítala nahoru a dolu přidělávat mlíko.
Taky jsme to zažili, asi ve 3 měsících naše princezna odmítala mléko(kluk to nedělal), nepomohla ani změna UM, tak jsem naběhla k dr co se děje a ona nám doporučila dietu, asi dva nebo tři dny byla jen na rýžovém odvaru a černém čaji, pak asi pět dní pila UM bez laktózy, pak jsem jí vrátila normál UM a od té doby všechno OK.
Holky, moc dekuju:( uz jsem z toho na mrtvici:( celej den jen hysteraky a skubani:( uz byla tak unavena ze usnula:( jdu si dat sklenici vina nebo se zblaznim:(
Ahojky, my jsme si toho taky užili a stále to neskončilo, malá 8M, už nám mléko uplně odmítá a to i v noci, kdy normálně ve spánku pila, vodu a čaj nechce.
Nám ve věku tvé malé šíleně pomohli probiotické kapičky BioGaia, říkala jsem to tehdy dr a doporučila nám je, to škubání zřejmě bylo tím, ža jak mimi začnou sát, rozhýbou se jim střeva a může je to bolet. Kapičky nám pomohli, ikdyž stále jsme měli prostě období, kdy nechtěla, ale dalo se to lépe nakonec zvládnout, než tehdy bez nic. Držím palce!
Promin, ale smeju se jak mala - precetla jsem nazev jako „nechce pit rum“!!!!!
Bio gaia davame uz dva mesice a nezabiraji vubec:(
Barca:
to je dobry ![]()
Janichka píše:
Bio gaia davame uz dva mesice a nezabiraji vubec:(Barca:to je dobry
hmm, tak nevím, kde by mohla být příčina, my jsme dávali ty BioGaia, cvičili s nožičkama, hodně na bříško a dbali na to,aby se dobře vykrkala, ale potom jsem taky nevěděla, proč se u toho,tak vzteká ![]()
Janichka píše:
Zitra nastup do nemocnice pokud se zazrakem nerozpije:(
Ahojky holky,
mam uplne stejny problem mam syna 7m. Celou dobu krasne pije UM a to davam pres den i prikrmy ale posledni 2dny vubec nechce pred spankem UM ani kdyz se vzbudi v noci jsem zoufala a nevim co stim prosim poradte.
Holky, ja ma sest a pol mesacneho syna a od piatich mesiacov zacal odmieatat UM kvoli zubom, nepije ho stale iba v noci ked spi a nevie co pije. Od piateho mesiaca papa jogurty a pribinaky, detsku vyzivu… zacal mi odmietat aj zeleninu a maso. Caju pije hektolitre… ja neviem co s nim, ale je spokojny prospieva, pribera, len tie jogurty, no neviem ci je to vhodne od piateho mesiaca, ale v podstate mu nic nie je, aj kaka normalne.
Zacal mi odmietat aj kase vecer, tak som mu urobila taku riadnu krupicnu z kravskeho mlieka a tu nie zjedol, ale priam zozral. Tak ja nevim ![]()
Ahoj maminky!
mám podobný problém, tak snad někdo odpoví
mám 3,5m chlapečka, od 2.týdne je na UM(dáváme Bebu) teďka poslední 4 dny mi nechce vůbec pít mlíčko, flašku mi vyhazuje, strašně kope nohama, vzteká se a pít prostě nebude, když mu nabídnu čajík tak ten pije v pohodě, čím to může být? Vždyť musí mít hlad, když za jedno krmení vypije max.50 ml. Zkusila jsem změnu mléka a to taky nezabralo.
Naše dr. má dovolenou tak se chci poradit alespoň tady. Díky za odpovědi ![]()