Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
může se něco stát, když dítěti místo převařené kojenecké vody dáme normální převařenou pitnou vodu s nutrilonem? ![]()
Nestane, naše babičky taky nedávali kojeneckou vodu a naše mámy tu jsou ne?
kojenecká voda je jen dnešní výmysl ![]()
já nidky nedávala koj.vodu…od konce šestinedělí kdy jsem přikromala dostávala jen převařenou pitnou vodu
Já dávala kojeneckou vodu jen minimálně. Povětšinou hlavně převařenou pitnou vodu.
![]()
Nikdy jsem kojeneckou nedávala vždy převařovala pitnou a světe div se žijem
![]()
werunkaw123 píše:
Nikdy jsem kojeneckou nedávala vždy převařovala pitnou a světe div se žijem![]()
To se fakt divím
Já převařovala z kohoutku,asi tak do 5m,pak mě to převařování přestalo bavit ![]()
Ahoj, taky se přidám. Od narození jsem převařovala vodu z kohoutku a dělám to dodnes (malé je 10 měsíců).
hofka píše:
Kojenecká voda není nutnost. Záleží na stavu té z kohoutku.
a jak se to dá zjistit?
Ahoj, určitě se nic nestane, u nás v Olomouci je navíc voda z kohoutku dle hygieniků perfektní, nevěřím, že by ji kupovaná kojenecká voda, skladovaná bůhvíkde předčila ![]()
Nikdy jsem kojeneckou vodu nekupovala. Malý byl na UM od tří měsíců.
Mnohdy je voda z kohoutku lepší, než balená /jak kde samozřejmě/ ![]()
Taky jsem převařovala pitnou vodu z vodovodu…kojenecké vody jsou vplastu a to moc nemusím - nikdy nevíš, jak to skladovali, převáželi, jestli to stálo na mrazu nebo na slunci. V Olomouci doporučují vodu z vodovodu i maminkám, když jsou z porodnice a musí přikrmovat.
Šáriii píše:hofka píše:a jak se to dá zjistit?
Kojenecká voda není nutnost. Záleží na stavu té z kohoutku.
pokud máš vou z veřejného vodovodu, tak by na netu měl jít zjistit přesný rozbor. ten se pak porovná s kritérii pro kojeneckou vodu. Třeba v Praze splňuje kohoutkovka všechna kritéria i s rezervou, takže ji používám bez zaváhání.
I v porodce nám dětská doktorka říkala, že celkem v klidu.
U soukr. studny by to chtělo podívat se do výsledků vlastního rozboru, nemusí to prý vyhovovat (hlavně bakterie a dusičnany).
EllMattress píše:
může se něco stát, když dítěti místo převařené kojenecké vody dáme normální převařenou pitnou vodu s nutrilonem?
Dělám to tak naprosto běžně.
Ani nevím, jestli jsem mladšímu tu kojeneckou vůbec dávala
(staršímu jo, to vím, to jsem byla vyplašená prvo-matka
)