Ztráta mléka při horečce

129
4.3.12 09:13

Ztráta mléka při horečce

Dobré ráno emimiňačky.

Mám půlročního chlapečka, kterého napůl kojím, od 3 měsíců, kdy řval hlady, střídám prso /lahev a do teď to bylo v pohodě a mléka bylo akorát. Jenže na mě skočil zákeřný bacil, měla jsem dva dny horečky 38,5 a kojila jsem co nejvíc jak to šlo, ale mléka byla málo, malý měl po hodině hlad, tak jsem dokrmovala i po kojení. Včera už jsem byla schopná pravidelně po 1,5 hodině odstříkávat, abych se rozkojila, ale úspěch se zatím nedostavil, prsa už splaskly úplně, ani přes noc nezareagovala, i když jsem se i trochu prospala a odpočinula si. Stalo se to některé z Vás a jak to dopadlo? Díky za rady a zkušenosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
4.3.12 09:21

Ahoj, nestalo se mi, ale dala bych tomu tak tři dny s odstříkáváním a mohlo by se to zase obnovit. V lékárně seženeš i homeo na podporu tvorby mlíčka, ale bohužel nevím název. Klasické rady, jakože před odstříkáváním nahřát ve sprše a promasírovat- to asi znáš. A že nejlepší je odsávat v nočních hodinách. Třeba si to malej roztahá. Já teď nekojila přes týden kvuli antibiotikům a snažila jsem se odsávat- moc to nešlo, ale přesto se malej ještě chytá a pije, uf :mrgreen: držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
4.3.12 09:26

ahoj,určitě bych to po jednom dni nebalila.Jak píše nainuva, dej tomu ještě nějaký den.Snaž se pít a hodně odsávej.Kamarádka takhle občas měla problém a vždy pak pár dní nedělala nic jiného než odsávala a vždy se to pak znovu rozjelo.Tak držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.3.12 10:02

Budu bojovat, jen tak kojení nevzdám, i kdybych ty prsa měla odsáváním dostat na břicho :lol: :lol: :lol: . Mám ale špatnou zkušenost, v Danových třech měsících, kdy začal ječet po každém kojení, jsem se už plně nerozkojila a to i přes týden odsávání po každém kojení, noční kojení, na který jsem si dávala budík, protože Daneček v té době spal celou noc… No byla to celkem jízda a když už jsme plakali doma skoro všichni, skončilo to polokojením :roll: . V naší rodině jsem kojící rekordman, mamka, teta, babičky, nikdo neměl mlíčko déle jak 14 dní. Vím, že to není jen genetikou, ale ty naši „kozáci“ nic moc :( . Jdu se pořádně najíst a napít a jdu na to :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.3.12 11:54

Kika- když tě to bude stát nervy, nebo zahcráníš jen pár kapiček, tak si z toho nic nedělej. Půk roku je krásných :palec: a i kdyby si měl jen cucnout a nenapil by se do sytosti, tak aspoň něco :palec: :srdce: u nás už se z toho taky nenají, ale aspoň si pocucá :mrgreen: žádný nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.3.12 11:01

Tak aby tady byl nějaký závěr. Včera jsem to moje milované kojení ukončila :,( , za celý den už jsem nenakojila (neodstříkala, protože mimi už tyhle zbytky nerespektovalo) ani 60 ml. Nakonec jsme to dotáhli ještě dál, než to ve třech měsících vypadalo. Odstříkavala jsem týden každou chvíli, vlastně jsem odstříkala a něco rychle udělala, vypila další hektolitr čaje pro kojící matky a už byl znovu čas „dojit“. :lol: Nabídka se ale nezvyšovala…Bylo mi to líto vzdát a tak jsem ještě pokračovala, sice už ne každou hodinu, ale odstříkavala jsem „zákusky po jídle“ a kojila jsem ráno, když Dan ještě polospal a nerozčílilo ho hned, že mlíčka není tolik. A tak jsem pomalu nenásilně dokojili… :roll: Kojení je nádherné… Nejsem ale žádný tragéd a tak hned hledám pozitiva, co mě čeká krásného teď :dance: Třeba Tabasco, hmmm… nová podprsenka…a začnu pracovat na hubnutí. A Daneček a já jsme spokojení, to je nejdůležitější, odstříkávací maratony nebyly moc zábavné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norfretka
21.3.12 10:51

Pročítám si o problémech se ztrátou mléka po prodělané teplotě (měla jsem jeden den 38,5). Mám druhé dítě, teď má 6 týdnů. U prvního šlo kojení ztuha, byl to boj, ale tvrdohlavě jsem na něm trvala a kojila jsem 10 měsíců. Na to období nevzpomínám ráda, protože jsem kvůli kojení a věčnému rozkojování a udržování pořád brečela, cítila jsem se neschopně a vůbec, na psychické pohodě mi to nepřidalo. Takže jsme se s manželem dohodli, že při prvním problému koupíme umělé mlíko a nebudeme to hrotit. Po dvou letech se nám narodil druhý syn a byla jsem ráda, že to začalo úplně jinak. Mlíko jsem měla už v porodnici, poslali nás dokonce o den dřív domů, protože hned začal přibírat (průměrně nám přibírá za týden 210-260 gramů, což je dost. Ten první měl přírůstky tak 150, někdy i míň). Prostě totální idyla.
No a teď se to všechno podělalo.
Starší syn přinesl nějaký virus, chytil ho mladší, až jsme skončili v nemocnici s bronchitidou. Přesto že byl nemocný, tak pil dost (museli jsme vážit, tak vím kolik - to je v nemocnici u tak malého mimina normální, aby měli přehled). Prsa jsem měla pořád nalité a když jsem cítila, že měl vypít víc, tak jsem si po kojení odstříkala. Potud dobré. Jenže pak jsem z ničeho nic dostala jeden den zimnici a pak teplotu, příšernou rýmu a bolelo mě trochu v krku. Prostě jsem modifikaci toho vira chytila taky. Na druhý den ráno to bylo ještě ok a pak už jsem cítila, že se mi prsa vyprazdňují a mlíko se nedělá. Propustili nás do domácího ošetření a doma jsem si zkoušela odsávat a nic. To pochopitelně trvá i do dneška, je to zatím jen 24 hodin, tak to ještě budu zkoušet, ale protože si ještě dost živě pamatuju horory s kojením u prvního, tak mi naskakuje husí kůže při vidině odsavačky, bolavých bradavek, dětské váhy, nahřívání, teplé sprchy…
Po tomhle hrozně dlouhém úvodu mám vlastně jen pár dotazů: je možné, že se mi mlíko ztratilo opravdu kvůli té blbé a krátké teplotě? (trvalo to cca půl dne, k lékům: měla jsem jen 2 paraleny). Kvůli synovi to být nemůže, protože do té doby jedl dost, aby se mi mlíko tvořilo. Máte s tím někdo zkušenosti? Rozkojily jste se nebo jste to musely vzdát? (Zajímá mě opravdu JEN souvislost s teplotou. Ohledně nepití miminka, ztráty mléka a následného rozkojení bych sama mohla napsat manuál, s tím mám opravdu bohaté zkušenosti.)
K doplnění: 2× denně beru ricinus communis, 2-3× denně piju kojící čaj a vypiju dohromady tři a víc litrů tekutin. Od prvního syna jsem měla pocit, že se dokážu rozkojit kdykoli, tak špatné to tehdy bývalo, ale teď jsem na tom psychicky blbě, protože to 6 týdnů šlo tak lehce, že teď je to o to větší pád.

• Citovat
  • Upravit
AlenaBartosova
26.12.12 09:34

Ahoj, napadla mne jedna vec a to je rustovy spurt. Maji to deti v 3., 6. tydnu a pak 3. a 6. mesici. tam jsem ted ja s krystofem, mam 38teplotu, nos jak kohoitek. Uz mi prubezne prudi tyden a myslim to je jednak spurtem, chvili trvq nez mas dostatek mleka a mmezitim ti mimco krici hladem, neb ma vetsi sportebu, nez utvoris. Nekdy deti boli kosti, jak jim rychleji rostou. No a o tom, co snim pri teplote psat nebudu, kdyz mam hlad ja nemuze byt mliko tucne.
Jsou to jen postrehy, jinak mlika jsem mela dost hned v porodnici a problem nebyl, ale nevzdqvejte to:)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
21.2.13 18:10

Damy, mate nektera zkusenost s chuti mlika pri horeckach??? Mam uz nekolikaty den 39°, beru penicilin a maly se mi odtahuje od prsa… A vubec mam ty prsa nejake „splaskle“…

• Citovat
  • Upravit
31594
21.2.13 18:56

U nás při zánětu prsa apetit nezměněn, ale myslím, že je to dítě od dítěte, některým třeba vadí mlíko v období ms, jiným je to šumák.
Srážíš tu horečku? Jako kojící můžeš i brufen, přijde mi, že účinkuje líp jak paralen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.2.13 19:18

Ahoj, u mě taky nebyla u kojení žádná změna, když jsem měla horečky při zánětu. Ale třeba může trochu cítit ten penicilin, že mu to nechutná? (si to myslím, protože třeba na WC na malé to vždycky bylo cítit, když jsem brala penicilin :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
21.2.13 19:23

No, brufen beru, paralen mi nikdy nezabiral… A menstruaci mam zrovna taky… To jsem nevedela, ze muze menit chut.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
21.2.13 19:24

@evap19 No, to je pravda… Tak mozna, ze mu vadi ten penicilin a ne ty horecky…

• Citovat
  • Upravit
1601
21.2.13 23:09

Po penicilinu je mlíko nechutně hořký, ale třeba našemu malýmu to tenkrát nevadilo. No a MS na chuti taky nepřidá. Že by kombinace obojího? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
21.2.13 23:10

@Mishaak No, bude to muset asi vydrzet… Nebo mam zkusit prikrmit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová