Éčka v UM

75
4.3.12 21:31

éčka v um

Ahoj maminky,

právě jsem narazila na tuto stránku http://www.chemievjidle.cz/…r/nutrilon-2 a zarazilo mě kolik éček je v nutrilonu. To bych teda fakt nečekala. Spíš by mě zajímala jedna věc. Na této stránce má třeba Nutradefence skóre škodlivosti 0, protože ve složení nemá detailně rozepsány použité látky tak jako nutrilon. Obdobně je to u ostatních UM. Kdyby tomu tak bylo, pravděpodobně by skončily všechny podobně. U většiny těch éček je psáno, že v ČR se do dětské výživy nesmějí přidávat. V USA jsou většinou povoleny. Prodávat se u nás ale očividně můžou. No nevím co si o tom myslet. Asi to moc řeším, ale přesto.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5277
4.3.12 21:46

Já teda nepotřebuju UM, protože kojím, ale mrkla jsem tam na přírkmy a kaše, které naší Natálce dávám a raději jsem to zase rychle zavřela. Co bychom potom těm dětem měli ale dávat, když nemůžeš věřit potravinám určeným speciálně pro miminka? To je v háji, raději to neřeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.3.12 21:47

já myslím že to je v pořádku Éčka jsou přece vitamíny ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
ET-Lucius
4.3.12 21:48
éčka a vitamíny? to si pleteš :-D
Hodaka píše:
já myslím že to je v pořádku Éčka jsou přece vitamíny ne? :think:
  • Citovat
  • Upravit
Hodaka
4.3.12 21:52
ET-Lucius píše: éčka a vitamíny? to si pleteš :-D
Hodaka píše:

nepletu, mi to tady vysvětlila jedna moc chytrá paní ;)

• Citovat
  • Upravit
4880
4.3.12 21:53

Tak většina těch éček je neškodných..ale nevím, co tam dělá ten uhličitan vápenatý (E170). V ČR je povolen do potravin kromě dětské výživy..je jinak obsažen i v Hami, Babylove, Hipp a tebou zmiňovaný Nutrilon. :roll:

Příspěvek upraven 04.03.12 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
4.3.12 21:53

Mě to teda taky překvapilo, kolik chemie je v UM, navíc fakt nevhodných pro dětskou stravu. Nerozumím tomu :nevim:

NO a éčka obecně nejsou vitamíny. jen některá éčka jsou vitamíny, ale těch je fakt bych řekla pomálu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
4.3.12 21:54
Hodaka píše:
Hodaka píše:
nepletu, mi to tady vysvětlila jedna moc chytrá paní ;)

Tak některé z éček jsou opravdu vitamíny, jiné jsou neškodné přísady a některé jsou pěkné hnusy… ale upřímně u některých nechápu proč a čím jsou škodlivé a z jakého důvodu jsou zařazeny do příslušné kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
4.3.12 22:02

tý jo, to jsou dobré stránky, hned jsem zkoukla to naše UM, máme Bebu HA 1 a tam je jedno éčko a to je teda vitamin, jak jsem si „vygooglila“ :)tak jsem se trošku uklidnila, ale stejně bych musela nějaké dávat, takže momentálně je lepší to asi tolik neřešit… vždyť generace „husákových“ dětí vyrostla na sunaru a feminaru a ten tenkrát už vůbec nebyl něco extra a taky jsme přežili a jsme zdraví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET-Lucius
4.3.12 22:03
..některá éčka učinkují jako vitaminy nebo se vyskytují v potravinách přirozeně např. kyselina citronová. Ale jsou i taková éčka, se kterými jsou spojovány různé nežádoucí účinky na lidské zdraví…Všechna éčka nejde odsoudit jako nebezpečná-s tím souhlasím. Své „E“ má totiž například vitamin C (E 300) a E (E 306-309), kyselina citronová (E 330), jablečná (E 296), pektin (E 440), mastné kyseliny (E 304) …ale i tak je to umělý vitamín-není nad přírodní, že? Éčka jsou v převážný většině konzervanty, barviva a podobný hnusy …těch pár ,,dobrých,, to vážně nezachrání :-)
Hodaka píše:
Hodaka píše:
nepletu, mi to tady vysvětlila jedna moc chytrá paní ;)
  • Citovat
  • Upravit
5476
4.3.12 22:04

no jo, jenže v Sunaru jsem ty největší hnusy nenašla (třeba ten uhličitan vápenatý)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.3.12 22:06

Já nejsem d.bil, já jen nechápu smysl této diskuze :nevim: myslím že UM je jedna z nejvíce hlídaných věcí, tak že tam je nějaké Éčko z toho se přece nestřílí, některá Éčka tam prostě být musí.
Mi to prostě přijde hloupá diskuze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6555
4.3.12 22:08
Sumaya píše:
Tak většina těch éček je neškodných..ale nevím, co tam dělá ten uhličitan vápenatý (E170). V ČR je povolen do potravin kromě dětské výživy..je jinak obsažen i v Hami, Babylove, Hipp a tebou zmiňovaný Nutrilon. :roll:Příspěvek upraven 04.03.12 v 21:55

No to si dělaj srandu ne, že není povolený a oni ho přesto v tom mlíku maj 8o My teda UM nepijeme, ale stejnak mě to nadzvedlo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.3.12 22:10

Holky,
a kdyby jste vedely, kolik skodlivych latek je v materskem mlece. To by jste se teprve divily!!
Nebo si myslite, ze kojici matky nikdy zadne Ecko nesnedly?

• Citovat
  • Upravit
sterezie
4.3.12 22:13
Scarlett2011 píše:
Holky,
a kdyby jste vedely, kolik skodlivych latek je v materskem mlece. To by jste se teprve divily!!
Nebo si myslite, ze kojici matky nikdy zadne Ecko nesnedly?
:lol: asi tak..

Přijde mi, že tomuto se prostě v dnešní době moc nevyhneme :nevim:

Jooo a souhlas s Hodakou :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí