Éčka v UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
4.3.12 22:43
janine24 píše:
Scarlett2011 píše:
A
janine24 píše:
sterezie píše:
janine24 píše:
AnastazieB píše:
Libza píše:
Já teda nepotřebuju UM, protože kojím, ale mrkla jsem tam na přírkmy a kaše, které naší Natálce dávám a raději jsem to zase rychle zavřela. Co bychom potom těm dětem měli ale dávat, když nemůžeš věřit potravinám určeným speciálně pro miminka? To je v háji, raději to neřeš :nevim:
Libzo existují i kaše a příkrmy bez éček, akorát musíš hledat. Např. nemléčné čisté obilné kaše Nominal, Country life ale i Nestlé se najdou ;)
:palec:
A co když to to dítě nepozře? :think: ;)
Tak nejdřív bych to zkusila a pak, když by mi nepozřelo žádnou z těch neéčkových verzi, bych šla další cestou. Já prostě v tomhle vidím spostu příkladů alergiků a astmatiků, kde ta éčka spustila hodně ošklivý nemoci…
A jak se zjistilo, ze to byla ta Ecka?
V nasi rodine nebyl snad nikdo za poslednich 30 let kojeny. Vsichni na Sunaru a nikdo alergicky neni. Naopak moje tchyne kojila vsechny sve deti dlouho a alergii maji vsichni a snad na vsechno. :think:
No jak asi, změnou stravy. Na neéčkový stravě nebyla ta reakce. Já sama mám potravinovou alergii na mnoho z éček. Takže mám reakci třeba na Tatranky nebo na Jemča čaje.

Jde ale asi spis o to, ze UM neobsahuje stejna ecka jako tatranky. :think:
A opravdu si nekdo mysli, ze UM obsahuje vic ecek nez materske mleko?
Cim pak teda ty miminka budeme krmit, vzduchem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23505
4.3.12 22:45
Scarlett2011 píše:
janine24 píše:
Scarlett2011 píše:
A
janine24 píše:
sterezie píše:
janine24 píše:
AnastazieB píše:
Libza píše:
Já teda nepotřebuju UM, protože kojím, ale mrkla jsem tam na přírkmy a kaše, které naší Natálce dávám a raději jsem to zase rychle zavřela. Co bychom potom těm dětem měli ale dávat, když nemůžeš věřit potravinám určeným speciálně pro miminka? To je v háji, raději to neřeš :nevim:
Libzo existují i kaše a příkrmy bez éček, akorát musíš hledat. Např. nemléčné čisté obilné kaše Nominal, Country life ale i Nestlé se najdou ;)
:palec:
A co když to to dítě nepozře? :think: ;)
Tak nejdřív bych to zkusila a pak, když by mi nepozřelo žádnou z těch neéčkových verzi, bych šla další cestou. Já prostě v tomhle vidím spostu příkladů alergiků a astmatiků, kde ta éčka spustila hodně ošklivý nemoci…
A jak se zjistilo, ze to byla ta Ecka?
V nasi rodine nebyl snad nikdo za poslednich 30 let kojeny. Vsichni na Sunaru a nikdo alergicky neni. Naopak moje tchyne kojila vsechny sve deti dlouho a alergii maji vsichni a snad na vsechno. :think:
No jak asi, změnou stravy. Na neéčkový stravě nebyla ta reakce. Já sama mám potravinovou alergii na mnoho z éček. Takže mám reakci třeba na Tatranky nebo na Jemča čaje.
Cim pak teda ty miminka budeme krmit, vzduchem? :nevim:

Já si myslím, že UM může obsahovat více Eček než mateřské. Ale to stojí a padá se stravou matky, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
4.3.12 22:48
Scarlett2011 píše:
Cim pak teda ty miminka budeme krmit, vzduchem? :nevim:

No já si to třeba myslím, že MM obsahuje méně éček než UM… Přecijen strava do mléka nepřechází jen tak, celá, bez úpravy…

Ale jinak bych to taky nehrotila, asi bych se ale snažila najít UM, které by mi složením vyhovovalo víc, než Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.3.12 22:54

Mě třeba by ani nevadilo, že jsou ečka v UM, nejspíš je to potřeba…Ale vytočilo by mě, že je v UM éčko vyloženě zakázané pro dětskou výživu…Nechápu, jak si to může někdo dovolit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.3.12 22:54

Janine
ja osobne moc zen, ktere jedi jen organicke potraviny, neznam. Naprosta vetsina obyvatel zapadni civilizace si obcas do obchodu zajde a neco ‚nezdraveho‘ si koupi a sni.
To je ale jedno, nechci se tu poustet do diskuze, zda je lepsi materske nebo umele mleko a ktere obsahuje vic ecek. Zadne osobni pruzkumy jsem nedelala a vzhledem k tomu, ze tu muzu argumentovat jen vyzkumy, ktere byly publikovane na americkych a britskych servrech, tak to asi nema moc cenu.
Takze preji pekny zbytek vecera, :mavam:

• Citovat
  • Upravit
23505
4.3.12 22:55
xangel87 píše:
Mě třeba by ani nevadilo, že jsou ečka v UM, nejspíš je to potřeba…Ale vytočilo by mě, že je v UM éčko vyloženě zakázané pro dětskou výživu…Nechápu, jak si to může někdo dovolit…

přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.3.12 22:56
Scarlett2011 píše:
Janine
ja osobne moc zen, ktere jedi jen organicke potraviny, neznam. Naprosta vetsina obyvatel zapadni civilizace si obcas do obchodu zajde a neco ‚nezdraveho‘ si koupi a sni.
To je ale jedno, nechci se tu poustet do diskuze, zda je lepsi materske nebo umele mleko a ktere obsahuje vic ecek. Zadne osobni pruzkumy jsem nedelala a vzhledem k tomu, ze tu muzu argumentovat jen vyzkumy, ktere byly publikovane na americkych a britskych servrech, tak to asi nema moc cenu.
Takze preji pekny zbytek vecera, :mavam:

Takže podle tvých výzkumů bylo lepší UM než MM? Já právě znám hodně žen, které řeší výživu a tam jsem si hodně jistá, že jejich MM má lepší složení než u ženy, která se živí konvenční stravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.3.12 22:59
janine24 píše:
Scarlett2011 píše:
Janine
Takze preji pekny zbytek vecera, :mavam:
Takže podle tvých výzkumů bylo lepší UM než MM? Já právě znám hodně žen, které řeší výživu a tam jsem si hodně jistá, že jejich MM má lepší složení než u ženy, která se živí konvenční stravou.

Ne, to tim rict vubec nechci! Samozrejme, ze MM je lepsi nez UM, ale ty vyhody jsou z uplne jinych duvodu nez je obsah ecek.

• Citovat
  • Upravit
6499
4.3.12 22:59

E 170 Účinky na lidský organismus:
Funguje jako zdroj vápníku, ale při vyšším množství může způsobovat nadýmání a zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.3.12 23:00

Tak asi tím ty děti nezabijete, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
4.3.12 23:01
xangel87 píše:

A jak si někdo může dovolit dát do junior párečků pro děti L-glutaman sodný (stupeň škodlivosti 5 ) 8o . V těchto mlécích, co už byly zmíněny jsou stupně škodlivosti 1-2.

Jinak ten glutaman je zde http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.3.12 23:03
Karleon píše:
E 170 Účinky na lidský organismus:
Funguje jako zdroj vápníku, ale při vyšším množství může způsobovat nadýmání a zácpu.

Presne tak. Vsechna UM jsou v dnesni dobe natolik hlidana, ze je opravdu zbytecne se tu z pohledu laiku dohadovat a rozcilovat nad jakymkoliv eckem. :)

• Citovat
  • Upravit
4880
4.3.12 23:03
Karleon píše:
Tak asi tím ty děti nezabijete, ne?

Nezabijem, ale je tam psané, že je povolen do potravin kromě dětské výživy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.3.12 23:08

V ČR není povoleno ho přidávat do dětské výživy, v potravinách dovezených ho najít můžeme.

Všude jsem se dočetla, že účinky na organismus jsou příznivé, tak bych tu nerozpoutávala zbytečnou hysterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.3.12 23:09

Jeste by me ale zajimalo, nad cim se tu rozcilujete.
Nekojite a jedina zachrana pro vase dite je UM (teda pokud nechcete mit kojnou). Vyrobci UM delaji vse mozne, aby bylo co nejvice podobne materskemu mleku, bylo vyzivne, zdrave, proste to nejlepsi pro dite(jsou hlidani ruznymi organizacemi, vladou…). Bohuzel jsme asi jeste nedosli k takovemu pokroku, abychom umeli neco napodobit naprosto presne, skladovat to roky a jeste to dopravit vsem potrebnym. Takze pokud to zachrani zivot vaseho ditete a je to jedina moznost, jak ho nakrmit, tak proc resite, zda to obsahuje to ci ono?
Pokud s tim neco aktivne nedelate, tak je jakekoliv rozcilovani jaksi zbytecne. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová