Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Krásné nedělní odpoledne
Potřebovala bych poradit s kojením, mám šestitýdenního kluka, mléko se mi udělalo druhý den po porodu a od té doby kojím, kluk krásně přibírá, za těch šest týdnů přibral 2 kila, problém je, že mléka je moc, neustále mi vytéká, takže se vycpávám, nikam nemůžu jít, v noci spím na třech ručníkách, prsa mi tvrdnou, kamarádka mi poradila, že nesmím odstříkávat, že se mléko ustálí, vydržela jsem dva týdny, jenže mi prsa hrozně ztvrdly, bolí a mlíka je snad ještě víc, kluk se mi při kojení dusí a napolyká spoustu vzduchu, takže teď před kojením musím odstříkat, aby mlíko neteklo proudem (kolem 100 ml a pak jsem schopná nakojit, aby se malý netopil). Ještě možná dodám, že kojím po dvou hodinách, vždycky z jednoho prsa jedno kojení. Doufala jsem, že se to třeba po šestinedělí ustálí, ale připadá mi, že mám čím dál víc mlíka. Prosím o radu, pokud se někdo potýkal se stejným problémem. Děkuju ![]()
ustali se to, ale u nekoho to trva dele. Zkus se pri kojeni zaklonit, to by mohlo zmirnit tok mleka ![]()
neporadím, ale pročti si stránky www.kojeni.net je tam spousta užitečných rad, ohledně nadbytku mléka taky
a nebo můžeš prodávat ![]()
Mela jsem to u prvniho ditete podobne. Porad jsem cekala az se to ustali, ale neustalilo… Nakonec jsem presne jak pises odstrikavala pred kojenim, cimz jsem sice tu nadprodukci podporovala, ale uznejte, ze mimino nemohlo pit mleko, ktere strikalo do dvou metru, i dal… Take bylo lepsi kojeni vleze. V sede to strikalo jeste vic. Ja to delala tak, ze jsem mela v posteli kelimek, pockala jsem, az to dite roztaha, nechala jsem to vycrcet do kelimku a vratila diteti prso. My ale tech problemu s kojenim meli, vic, timhle se to jen zhorsovalo. Kojeni zdar.
PS mlekem jsem smrdela na sto honu, mela jsem trauma z chozeni mezi lidi, neustale protekla, hruza. Protekala jsem jeste v deviti mesicich maleho, v roce uz to bylo dobry, stacily mi prsni vlozky. S druhym to bylo podobne, ale v mensi mire a upravilo se tak po trech mesicich.
teredes píše:
Mela jsem to u prvniho ditete podobne. Porad jsem cekala az se to ustali, ale neustalilo… Nakonec jsem presne jak pises odstrikavala pred kojenim, cimz jsem sice tu nadprodukci podporovala, ale uznejte, ze mimino nemohlo pit mleko, ktere strikalo do dvou metru, i dal… Take bylo lepsi kojeni vleze. V sede to strikalo jeste vic. Ja to delala tak, ze jsem mela v posteli kelimek, pockala jsem, az to dite roztaha, nechala jsem to vycrcet do kelimku a vratila diteti prso. My ale tech problemu s kojenim meli, vic, timhle se to jen zhorsovalo. Kojeni zdar.
PS mlekem jsem smrdela na sto honu, mela jsem trauma z chozeni mezi lidi, neustale protekla, hruza. Protekala jsem jeste v deviti mesicich maleho, v roce uz to bylo dobry, stacily mi prsni vlozky. S druhym to bylo podobne, ale v mensi mire a upravilo se tak po trech mesicich.
devět měsíců??? šílené, já už jsem nešťastná, pořád to teče a teče, všechno je furt mokré, studené, fuj, manžel už tím smrdí taky, na procházku se vycpávám tak, že sotva dopnu bundu, dostříknu tím dál, než malý dočůrá kojení zdar ![]()
petrul píše:
neporadím, ale pročti si stránky www.kojeni.net je tam spousta užitečných rad, ohledně nadbytku mléka takya nebo můžeš prodávat
děkuju za radu
, na kojeni.net, jsem nic nenašla, prodávat nechci, bojím se, že se odvápním, zatím zamražuju, ale už pomalu není kam dávat, navíc je to blbé, protože jsem furt jak miss mokré tričko
já to měla u obou dětí a ustálilo se to až po půl roce,do té doby jsem před každým kojením musela odstříkávat jinak by se mě děti „utopili“ ![]()
suricata píše:
děkuju za radu, na kojeni.net, jsem nic nenašla, prodávat nechci, bojím se, že se odvápním, zatím zamražuju, ale už pomalu není kam dávat, navíc je to blbé, protože jsem furt jak miss mokré tričko
něco je tady: http://kojeni.net/databaze.php?…
ale co jsem tak pročítala, moc se toho dělat nedá ![]()
petrul píše:suricata píše:něco je tady: http://kojeni.net/databaze.php?…
děkuju za radu, na kojeni.net, jsem nic nenašla, prodávat nechci, bojím se, že se odvápním, zatím zamražuju, ale už pomalu není kam dávat, navíc je to blbé, protože jsem furt jak miss mokré tričko
ale co jsem tak pročítala, moc se toho dělat nedá
jéé děkuju ![]()
Ja treba jsem se bala to kojeni nejak nasilne snizovat (salvej, homeo, studene obklady, tesna podprda…), protoze jsem se bala, abych to neprehnala a pak si nenadavala. Ale nadprodukce mi tedy nevyhovovala.
Já jsem to taky tak měla. Taky jsem se bála abych děti neutopila. Ale za pár měsíců se to docela ustálilo.