Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, můžete mi, prosím, napsat, jaké máte zkušenosti s mlékem Neocate? Byli jsme týden v nemocnici kvůli tomu, že syn měl hodně krve ve stolici. Nasadili nám mléko Neocate. Prý má alergie na bílkovinu kravského mléka. Mléko mu ale vůbec nechutná. Prská ho, dáví se a nepije. Sestřičky v nemocnici mi poradily, abych ho přisladila Glukopurem. Syn teď pije okolo 90 ml. Poradíte mi, kolik toho cukru mu můžu dávat?
Taky jsem se chtěla zeptat, jak je to s doplatkem za mléko. Mléko jsem kupovala v lékárně v Praze v Motole za 130 Kč. Jsme u VZP. Jste někdo u Metal Aliance? Chtěla bych k nim přejít, ale nevím, zda také přispívají.
Děkuji za odpověď.
ahoj, zkušenost nemám, ale je tu jedna maminka, která ma na Neocate uz druhe dite a hodne si taky uzila, co vim z diskusi. Nevim, jestli tuhle tvou diskusi postrehne, napiš jí SZ (soukromou zprávu), nick má Pudloslava. Určitě se nebude na mě zlobit, že jsem jí práskla ![]()
ahoj, my jsme měli „jen“ Nutrilon Allergy care (ten Neocate je při opravdu silné alergii) a pojišťovnu máme Metal Aliance a nebyl problém. S tím Glukopurem nevím, my jsme nepotřebovali. A tu Pudloslavu jsem taky zaregistrovala ![]()
Ahoj, sny měl stejný problém s krví ve stolici jako tvůj, dostal též NeoCate, nedoslazovala jsem, ale krmení byla komedie
, spící neodmítal, pokud měl hlad a nespal, tak na míči a zavinutý v plíně. Od uk. 4 měsíce jsem lehce dochucovala ochucenou rýžovou kaší. Nebylo jí moc, takže si myslím, že i ten glukopur tak nějak přiměřeně.
Jsme u minsterstva vnitra. Nejde tak ani o pojišťovnu, NeoCate je hrazený, ale o lékárnu. Já se rovnou domluvila s majitelkou, zda bude bez doplatku, v jiné chtěli cca 150kč za plechovku. Takže doporučuju obvolat nebo obejít pár lékáren.
A jinak myslím, že doplatek na NeoCate bude jako doplatek na Allergy Care, který měl pak. Započítává se do přeplatků a pojišťovna sama pak vše nad 2500kč, vždy po čtvrtletí, poslala složenkou.
ahojky.. no tyjo tak to ziram na ty částky.. my doplacime za jednu kolem 300 u dr max..
jinak my jsme na neocate.. ja doslazuju, jinak by mi to nepolkla a i tak mame ve bdelem stavu problemy, to vubec nepije..
takže jedine ve spanku na 90 ml 3 odmerky mlika a jedna glukopuru
Camelie píše:
ahojky.. no tyjo tak to ziram na ty částky.. my doplacime za jednu kolem 300 u dr max..jinak my jsme na neocate.. ja doslazuju, jinak by mi to nepolkla a i tak mame ve bdelem stavu problemy, to vubec nepije..
takže jedine ve spanku na 90 ml 3 odmerky mlika a jedna glukopuru
Zkus si obějít pár lékáren, já šla do dvou a prstě mi bylo slíbeno, že to bude bez doplatku a bylo, jen za 30kč za recept. Je to opravdu o lékárně.
Ahoj,
předevčírem nás pustili z nemocnice - krev ve stolici a diagnóza pravděpodobně alergie na bílkovinu kravského mléka - takže jsem přestala kojit a přešli jsme na neocate. Malej je žravec, takže s tím neměl problém - hlavně, že to teče
. Leželi jsme na Karláku na dětské klinice - vedle je urologická klinika a v jejich lékárně majé prý nejlevnější neocate v Praze - doplácela jsem 90 Kč, prý tam jezdí maminy z celé Prahy, ale jestli zasílají i pře net, to netuším. v budově Urologická klinika, Ke Karlovu 6, tel 224967609
Jak prosim vraci pojistovna ty preplatky za Nutrilony??
Ahojky, nevím jestli ti někdo odpověděl, ale my jsem u ČPZP a zrovna teď jsem dostala dopis, že naše příspěvky přesáhli 2500,–Kč což je maximální doplatek za dítě za rok, takže teď co zaplatím i položky za recept, mi automaticky pošlou po čtvrtletí zpět. Asi tak. ![]()
Neocate ma momentalne nejnizsi doplatek v lekarne na Bulovce - 32 Kc - teda za pocatecni, rizove. jak pise petulinky, preplatky nad 2500 ti vrati, takze vic, nez 2500 za NC rocne nedas, at platis doplatek jakykoli, to je fajn.
Deckam to nechutna, podle Honzika se muze dat 5g/100ml, tzn jedna zarovnana odmerka (ta mala od pocatecniho, ne ta fanka od modryho)
Jedna borka ale psala, ze davala glukpur s NC 1:1 a teprve tak se ji dite rozpilo
Moje zkusenosti jsou u obou podobne
Dobry den, nas syncek ma 2.5 mesiaca. Pred 2-tyzdnami sme sa vratili po 3-tyzdnovom pobyte v nemocnici domov. Pravdepodobne ma alergiu na kravske mlieko, na bielkoviny vseobecne a mozno aj na laktozu. Papame teraz Neocate, vypije cca 100 ml kazdych 2.5 hodiny. Od vtedy ako pileme NC mal 2× velmi ciernu mazlavu stolicu, velmi smradlavu inak je stolica normalna zlto/zelena. Neviete mi prosim povedat, kto ma skusenosti s NC, aku stolicu malo Vase dieta. Nechceli by sme zazit znova tu nemocnicu. Velmi pekne dakujem.
@mirik39 na NC je taková to barva stolice naprosto normální, bud vklidu
moje holčička ji mela úúúúplně černou
a potvrdila mi to i uživatelka Pudloslava
tak se nestrachuj ![]()
Dakujem, velmi pekne. Uz nam to potvrdila aj doktorka.
Teraz sme uz spokojnejsi. Som rad ze som nasiel niekoho, kto mi aj v buducnosti poradi. Pretoze dnes nam doktorka potvrdila, ze malicky je velmi silny alergik a NC bude uzivat min. 1 rok a potom ppa sa pokusi nieco menit.
Este raz dakujem.
M