Neocate - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35489
27.8.13 22:27

A jak se to udělá, aby pojišťovna vrátila to, co je nad těch 2500 Kč za rok? My máme VZP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
28.8.13 09:22

poj. by to mela vracet automaticky, připojuji odpověď od vozp

Zdravotní pojišťovna je skutečně povinna uhradit pojištěnci nebo jeho zákonnému zástupci částku, o kterou byl překročen zákonem daný limit pro spoluúčast pojištěnce na úhradách doplatků za předepsané ze zdravotního pojištění částečně hrazené léčivé přípravky nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely a na úhradách regulačních poplatků. Tento limit je stanoven pro kalendářní rok a činí 5000 Kč; u dětí mladších 18 let a u osob starších 65 let je limit stanoven v částce 2500 Kč. Zdravotní pojišťovna je povinna částku, o kterou byl limit překročen, uhradit pojištěnci nebo jeho zákonnému zástupci do 60 dnů po uplynutí kalendářního čtvrtletí, ve kterém byl limit překročen, a v následujících kalendářních čtvrtletích pak je povinna vracet uhrazené poplatky a doplatky za příslušné čtvrtletí. Částky jsou tedy vraceny bez žádosti a to buď poštovní poukázkou, nebo bezhotovostním převodem na bankovní účet, pokud klient naší pojišťovně sdělil potřebné bankovní spojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
28.8.13 15:06

Tak jsem zvedava, jestli to vzp vrati. Ja ted porizovala prvni 4 baleni v Motole a doplatek 290 Kc 8o jo a malej po tom teda taky kadi silenou barvu, az jsem se lekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.8.13 15:09

Máme Ministerstvo vnitra a vrací nám přeplatek každé 3 měsíce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
28.8.13 15:49

@vodolejka no tak to je sila takovy doplatek v motole, tam by clovek cekal, ze bude alespon mensi, zkus jine lekarny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
30.8.13 14:09

Jj, určitě…já to tam brala proto, že jsem šli z hospitalizace a bála jsem se, jestli to budou mít u nás v lékárně bez objednání - tak aby měl ten den co jíst…neměla jsem tucha, že doplatky se v různých lékárnách tak diametrálně liší…

Holky a teda to vracení je tak, že prostě příjde poukázka a nemusí se nikam nic psát a o nic žádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
31.8.13 00:22

@vodolejka Přesně tak, přijde dopis s částkou a pak složenka. Je to na jméno dítěte. Na poště pak musíš vyplnit, že jsi matka :lol:.U naší pojišťovny (Min. vnitra)si tyhle přeplatky můžu kontrolovat přes net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
31.8.13 00:58

No, u nás na poště mi odmítli vydat peníze, i když tam byla dcera se mnou. Musela jsem přijít s rodným listem!!!

• Citovat
  • Upravit
6836
1.9.13 13:05
@Silky123 píše:
No, u nás na poště mi odmítli vydat peníze, i když tam byla dcera se mnou. Musela jsem přijít s rodným listem!!!

U vás to nějak žerou, já vypisovala jen prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
1.9.13 14:09

@Tereza1986

Ukazovala jsem dopis, její rodné číslo na složence, prý to musím prokázat. Ano, neudržela jsem se a řekla jsem si svůj názor, že to považuju za buzeraci, jak prokazovat identitu batolete, když „stát“ si vymyslel, že děti už v OP nejsou.

Když chtěla kopírovat, tak jsem ji zabrzdila, že to je „úřední doklad“ a že ze zákona ho nesmí kopírovat :jazyk:

Neřekla ani popel.

• Citovat
  • Upravit
35489
2.9.13 18:36

Tak v Dr. Max lékárně doplatek 250,– Kč…to si člověk nevybere :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.13 13:02

Ahoj všem na Neocate!!! Tak já stále neplatím vůbec nic. Uplně bez doplatku ani za recept nechtějí. Beru ho v Boskovicích v Lékárně přímo v nemocnici. A dozvěděla sem se že v BRNĚ V DĚTSKE NEMOCNICI je také bez doplatku!!!**![/ Tak aby ste věděli…
Jinak v listopadu jdeme na testy a pak se uvidí co dál… Držím všem palečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.13 13:05
@vodolejka píše:
Tak jsem zvedava, jestli to vzp vrati. Ja ted porizovala prvni 4 baleni v Motole a doplatek 290 Kc 8o jo a malej po tom teda taky kadi silenou barvu, az jsem se lekla…

Taky sem se lekla, uplně černá barva, ale je to v pořádku… Říkal primář že je to naprosto normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bára 28
3.10.13 17:12

Zdravím. Naše Anička(2,5měsíce) Má po Nc, také stějnou stolici, tak je to asi normální.:)

• Citovat
  • Upravit
35489
3.10.13 22:36

My máme příští týden jít na expoziční test…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová