Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A jak se to udělá, aby pojišťovna vrátila to, co je nad těch 2500 Kč za rok? My máme VZP…
poj. by to mela vracet automaticky, připojuji odpověď od vozp
Zdravotní pojišťovna je skutečně povinna uhradit pojištěnci nebo jeho zákonnému zástupci částku, o kterou byl překročen zákonem daný limit pro spoluúčast pojištěnce na úhradách doplatků za předepsané ze zdravotního pojištění částečně hrazené léčivé přípravky nebo potraviny pro zvláštní lékařské účely a na úhradách regulačních poplatků. Tento limit je stanoven pro kalendářní rok a činí 5000 Kč; u dětí mladších 18 let a u osob starších 65 let je limit stanoven v částce 2500 Kč. Zdravotní pojišťovna je povinna částku, o kterou byl limit překročen, uhradit pojištěnci nebo jeho zákonnému zástupci do 60 dnů po uplynutí kalendářního čtvrtletí, ve kterém byl limit překročen, a v následujících kalendářních čtvrtletích pak je povinna vracet uhrazené poplatky a doplatky za příslušné čtvrtletí. Částky jsou tedy vraceny bez žádosti a to buď poštovní poukázkou, nebo bezhotovostním převodem na bankovní účet, pokud klient naší pojišťovně sdělil potřebné bankovní spojení.
Tak jsem zvedava, jestli to vzp vrati. Ja ted porizovala prvni 4 baleni v Motole a doplatek 290 Kc
jo a malej po tom teda taky kadi silenou barvu, az jsem se lekla…
Máme Ministerstvo vnitra a vrací nám přeplatek každé 3 měsíce. ![]()
@vodolejka no tak to je sila takovy doplatek v motole, tam by clovek cekal, ze bude alespon mensi, zkus jine lekarny
Jj, určitě…já to tam brala proto, že jsem šli z hospitalizace a bála jsem se, jestli to budou mít u nás v lékárně bez objednání - tak aby měl ten den co jíst…neměla jsem tucha, že doplatky se v různých lékárnách tak diametrálně liší…
Holky a teda to vracení je tak, že prostě příjde poukázka a nemusí se nikam nic psát a o nic žádat?
@vodolejka Přesně tak, přijde dopis s částkou a pak složenka. Je to na jméno dítěte. Na poště pak musíš vyplnit, že jsi matka
.U naší pojišťovny (Min. vnitra)si tyhle přeplatky můžu kontrolovat přes net.
No, u nás na poště mi odmítli vydat peníze, i když tam byla dcera se mnou. Musela jsem přijít s rodným listem!!!
@Silky123 píše:
No, u nás na poště mi odmítli vydat peníze, i když tam byla dcera se mnou. Musela jsem přijít s rodným listem!!!
U vás to nějak žerou, já vypisovala jen prohlášení.
Ukazovala jsem dopis, její rodné číslo na složence, prý to musím prokázat. Ano, neudržela jsem se a řekla jsem si svůj názor, že to považuju za buzeraci, jak prokazovat identitu batolete, když „stát“ si vymyslel, že děti už v OP nejsou.
Když chtěla kopírovat, tak jsem ji zabrzdila, že to je „úřední doklad“ a že ze zákona ho nesmí kopírovat ![]()
Neřekla ani popel.
Tak v Dr. Max lékárně doplatek 250,– Kč…to si člověk nevybere ![]()
Ahoj všem na Neocate!!! Tak já stále neplatím vůbec nic. Uplně bez doplatku ani za recept nechtějí. Beru ho v Boskovicích v Lékárně přímo v nemocnici. A dozvěděla sem se že v BRNĚ V DĚTSKE NEMOCNICI je také bez doplatku!!!**![/ Tak aby ste věděli…
Jinak v listopadu jdeme na testy a pak se uvidí co dál… Držím všem palečky…
@vodolejka píše:
Tak jsem zvedava, jestli to vzp vrati. Ja ted porizovala prvni 4 baleni v Motole a doplatek 290 Kcjo a malej po tom teda taky kadi silenou barvu, az jsem se lekla…
Taky sem se lekla, uplně černá barva, ale je to v pořádku… Říkal primář že je to naprosto normální…
Zdravím. Naše Anička(2,5měsíce) Má po Nc, také stějnou stolici, tak je to asi normální.:)