Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky, jsme na neocate 16 dní. malej už dva dny neměl stolici v nemocnici řikali že mimina po něm mín kadějí ale mám obavy. máte podobnou zkušenost?
Pokud se nekroutí a nerudne při tlačení a neopakuje se to několikrát po sobě tak bych se nebála, ale můžete mu pomoct teploměrem, namočit do oleje a nechat tak 15 - 20 vteřin při zasouvání pokud by jst cítila odpor tak ne přes odpor. Mně teda dokud byl jen na mateřskym + mnocate tak chodil několikrát za den od zavedení příkrmů ob den 2 různě.
Nám budou dělat expoziční test v roce, zkusí nám dát Nutrilon Alergi care, ale my tam asi budeme muset zůstat, budou sledovat jak reaguje ekzém, bylo mi řečebo, že první de - 2 dny budedostávat k Neocate 30 ml mléka se štěpenou bílkovinou a každý den trochu navíší. Dělají se i třeba, že se dá jen na rty a čeká se na reakci.
@jitka.mat píše:
Nám budou dělat expoziční test v roce, zkusí nám dát Nutrilon Alergi care, ale my tam asi budeme muset zůstat, budou sledovat jak reaguje ekzém, bylo mi řečebo, že první de - 2 dny budedostávat k Neocate 30 ml mléka se štěpenou bílkovinou a každý den trochu navíší. Dělají se i třeba, že se dá jen na rty a čeká se na reakci.
Jitko, a to jste na neocatu os narození?
Junior je na neocetu od druhého dne narození, kojila jsem v porodnici ale pak se Nám objevila krev ve stolici.byli jsi mě Pár dní v brně, kde nasadili NC.tam nám doporučili gastro-poradnu, budeme chodit k Jimramovskýmu do boskovic, na první kontrolu půjdeme 9.12.mám strach aby jsme na NC nebyli moc dlouho. zatím své mléko odstřikávám s nadějí že bych časem opět kojila. jaké máte vy zkušenosti s poradnou dr. Jimramovskýho?
Tak já kojim normálně + Neocate na dokrm, ale doržuju bezmléčnou dietu.
@jitka.mat píše:
díky ![]()
@jitka.mat píše:
můžu se tě zeptat kam chodíš do gastro-poradny?
@bohyně píše:
můžu se tě zeptat kam chodíš do gastro-poradny?
Ne na alergologii na gastro jsme nechtěli, stejně nehtějí po roce to mlíčko psát jen na alergologii tak jsem to vzali rovnou ![]()
@jitka.mat píše:
Ne na alergologii na gastro jsme nechtěli, stejně nehtějí po roce to mlíčko psát jen na alergologii tak jsem to vzali rovnoua kam chodíš na tu alergologii?
@jitka.mat píše:
Ne na alergologii na gastro jsme nechtěli, stejně nehtějí po roce to mlíčko psát jen na alergologii tak jsem to vzali rovnou
A kam chodíš na tu alergologii ![]()
@bohyně píše:
A kam chodíš na tu alergologii
Do Hořovic- nemocnice HOŘOVICE
Maminky, volám SOS! prosím o radu. Mám malého 6 měsíců a od narození je na UM.Asi od 3m jsme na Neocate. Máme ABKM a reflux. Vše bylo trošku lepší, ale poslední měsíc se nám vše začíná vracet. Víc zvrací, skoro pořád! Nestrávené mlíčko i 5m před dalším krmením. Doktor mi dnes řekl, že vypadá, že netoleruje ani ten Neocate a že bych měla urychleně mlíčko nahradit normální stravou. Zeleninka, ovoce, piškoty, banán, polévky atd.Ale malý mlíčko přece ještě potřebuje! Poradil mi kozí, ale teď jsem se dočetla, že to se nedoporučuje při ABKM.Co mám malému dělat za mlíčko
Už jsem z toho všeho vážně zoufalá:Prosím, máte nějaká zkušenosti, že jste ani Neocate nemohli dávat? Co dál?
Jedině zkuste ještě ALfamino to je také na bázi aminokyselin. Ale je divné, že to bylo dobré a najednou neni. NEOCATE je mlého hypoalergenní takže by ho nic drážět nemělo, zkoušela jste Gastrotus baby při ublinkávání? Jak jste řešila reflux - s nějakým odborníkem? Záleží taky jak moc vám blinká jestli jsou to šavle a vyloženě to škodí i přírůstkům na váze chtělo by to řešit s odborníkem a ne s pediatrem tady nepíšete, který lékař vám to řekl.
@jitka.mat Chodím s malým na gastro a dokonce jsme kvůli tomu leželi i 4× v nemocnici
.Na zahuštění používám Nutriton. Zahušťuji tak, že už to má skoro jako kašičku. Na váze nám to nikdy neškodilo. Přibírá krásně, což je každému divné, když spoustu toho, co sní jde ven. Teď jsme byli na kontrastním ultrazvuku a potvrdilo se, že je reflux opravdu velký
Že bych měla mlíčko vysadit, mi řekl pediatr.Ale mezi tím jsme zase leželi v nemocnici a tam mi řekli, že s tím vlastně nic udělat nejde a časem by to mělo ustat samo. takže blinkáme dál a ještě máme asi alergii na lepek, takže máme opravdu veselo. Děkuji moc za reakci ![]()