Neocate - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8660
30.10.15 20:59

Ahoj holky, mám prosbu, syn 7m má alergologem diagnostikovanou ABKM, ale non IgE - krev mu nebrali, problémy ale začaly cca ve 3m, hrozně se zahleňoval a prakticky pořád měl obstrukční nález na průduškách…dr. nám dala Seretide pro uvolnění při zhoršení a já najela na bezmléčnou dietu…víceméně přes léto vše OK, ale teď jak přišel podzím a starší nosil domů ze školky různé rýmičky, virozy apod., tak se malý o dost zhoršil, poslední 2m taky v podstatě nepřibírá, ale bříško ho nebolelo, u něj byl vždy projev ryze respirační…no a dnes po několika dnech kdy opravdu hodně chrčel a nepomohl ani Ventolin + Seretide jsem řešila akutní stav s pediatrem a doporučuje nám ukončit kojení a napsal Nutrilon AC…chtěla jsem Neocate nebo Alfamino, ale prý NAC stačí, že je už velký, prosím jakou máte zkušenost? Přecházely jste některá rovnou z kojení na Nutrilon AC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
13.7.17 00:27

Neocate Infant

Vím, že to sem nepatří a inzerát jsem dala, ale už jsem zoufalá, synovi již mléko nechtějí předepsat a já sháním Neocate ifant kde se dá, nemáte někdo doma nevyužitá balení moc prosím, ještě jednou se omlouvám a moc děkuji. Roatlinná jsem zkoušela ty pije přes den, ale jak nemá ráno a večer mléko, tak hysterické záchvaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
13.7.17 00:30

@lucillee bouhužel NAC stačit nemusí jedná se pouze o naštěpené mléko což bych v jeho stavu nezkoušela, kojila bych dále nic lepšího mu dát vážně nemůžete. Pokud bych přecházela tak jedině Neocate nebo Alfamino, ale MM se nic nevyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
13.7.17 07:55

@jitka.mat ahoj, muj prispevek uz je hodne stary, z roku 2015, nakonec jsem NAC zkusila a v pohode, syn ho snasel bez problemu a se zmenou alergologa se ukazalo, ze ma problem s velmi snizenou bunecnou imunitou a mozna mel jen intoleranci a ne primo ABKM, ted jsou mu 2,5 roku a je naprosto v pohode…

Nechapu, proc ti nechteji Neocate napsat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
13.7.17 08:42

@lucillee @lucillee Mléko nám nechtějí psát na alergologii už od roka, odmítla jsem expoziční test, malý měl reakce i přes MM a paní doktorka na to nechtěla slyšet a dělat hokusy pokusy s podáním mléka přímo a navíc neštěpeného, ale přímo klasické mléko, jediná možnost byla gastro nebo jiná alergologie, kde se čeká až 2 měsíce a zase znovu odběry krve, které jsme podstoupila 4× a už jsem na to neměla nervy, malý při posledním odběru proplakal několik nocí a křičel, obrečeli jsme to s manželelem, nemohli ho tenkrát nabrat a strašně trápili. Takže jsem začala shánět jinak, teď už jsou mu 3 roky pryč, ale strašně vyvádí když ráno mléko nedostane a rostlinné pije přes den běžně, ale ráno chce prostě to své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
13.7.17 09:03

@jitka.mat aha, rozumim, ale je fakt uz docela velky, tak asi nechteji psat kvuli pojistovne :nevim: nevim jestli jim ho uhradi…no ja jsem starsimu synovi na radu alergologa utnula klasicke UM a vsechno mlecne prakticky ze dne na den…asi tyden jsme bojovali, ptal se, pozadoval, ale pak uz ne, oni docela rychle zapomenou, zvykl si fakt rychle na vse bezmlecne. I kdyz nakonec se zadna alergie z krve neprokazala, snad mozna precitlivelost a krizova pily travy x mleko orisky vejce, ale ani tak nemel vyrazne hodnoty…ja byla na bezmlecne diete s mladsim 6m a pak jsem ho prevadela na NAC a v poho, alergie tez neprokazana z krve. Celkove povazuju alergology spis za samany s kristalovou kouli, lepe se ridit vlastni intuici. Mym dvema synum udelala pani doktorka diagnozu od stolu a zakazala ze dne na den mlecne vyrobky, tak jsme si tohle cviceni dali a bylo to teda naprosto zbytecne, problem byl jinde, nicmene aspon vim, ze to proste jde. Vim ze to sem az tak docela nepatri, ale kamaradka ma dceru 2 roky s tezkym ekzemem, minuly tyden ji dr. rekla, at vylouci mleko a dava sojove 8o 8o tak to jsem sla do vrtule, ze vsech rostlinnych mlek sojove?!?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.2.18 15:13

@lucillee dobrý den, mohu se prosím zeptat? Doktor nám dnes napsal recept na Neocate infant, má podezření na alergii na kravskou bílkovinu (syn má na bříšku ekzém). Údajně jich 5 proplácí pojišťovna. Koukala jsem na internet a jedna ta pixla stojí 1500 Kč. Těch 5 balení nám vystačí zhruba na 14 dní a po zbytek měsíce bych tedy toto mléko musela kupovat. Možná se zeptám hloupě, ale doktor říkal, že budu vždy muset chodit pro recept. Znamená to tedy, že těch 5 budu mít zdarma a ty ostatní budou třeba jen s menším doplatkem? Finančně na tom nejsme úplně špatně, ale dávat 1500 za pixlu, kterou bude mít syn má cca 4 dny mi přijde dost :-( Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte jak to je. Předem děkuji za odpověď. Hezký den. Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
25.2.18 01:15

@Nikaton Dobry den, dle meho nazoru zdarma bude na recept vzdy, pokud ho lekar napise ;) (mohu ee vsak mylit, nakonec jsme nemeli) ale zpravidla pise alergolog, pediatri nechteji, asi jim to dost navysuje limity…ja jsem sama neresila, kojila jsem na diete bez krav. bilkoviny a pak v 10m prevadela syna na Nutrilon Allergy Care, ktery byl drazsi nez bezne UM ale ne o tolik…jinak alergii muze zpusobovat i iina potravina, je dobre nechat diteti udelat krevni testy, ale u malickych nejsou uplne 100% prukazne…uvidite jestli na Neocate dohde je zlepseni, ale trva to treba i 60dni nez se prohevi zlepseni. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.5.18 18:00

@Nikaton Jak jste dopadla s tím předepisováním? Moje dcera má 7 měsíců a má atopický ekzém. Nekojila jsem, tudíž nám pediatr napsal Nutrilon AC a následně kožní doporučila používat mléko Neocate, které požadovala, aby předepisovala pediatrička. Teda až do dneška, kdy na mne vyukovala s tím, že od půl roku může pouze 5 balení na měsíc, protože se předpokládá, že děti už jí i něco jiného než mléko. Trochu si protiřečila, protože se obě shodly, že příkrmy s ohledem na AE ještě v plné palbě vynecháme a máme zkoušet max denně po 2 lžičkách. Docela mne tím šokovala. Nebyla jsem na to připravená. Chce prý at si vyřídím u kožního odůvodnění, které ona bude řešit s revizním lékařem a pak až se RL vyjádří (cca 14 dní), tak se uvidí. Nejvíce mne na tom štve, že mi to mohla říct před měsícem a my si to mohli nějak pořešit dopředu a ne že nám suše řeknou, tak si ted těch 8000 měsíčně plaťte. Podotýkám, že na tohle supertruper mléko nás dala, protože si jen myslí, nikoli, že si je jistá, že to potřebujeme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
25.7.18 12:15

@Bedrushka Mám doma 4 neotevřená balení Neocate infant (0-12 měsíců). Můžu přenechat za 400,–/balení. Expirace 07/2019. Kdyžtak napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.8.21 21:29

Ahoj holky, prosím, jde vám neocate úplně rozmíchat? Návod dodržuji a i přesto mi to bohužel nejde a pak mám pocit, že to ucpává lahvičku apod. Budu vděčná za radu. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
7.8.21 22:14

@Hgrt12 ano,jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.8.21 02:13

@Cuddy Prosím, jen podle návodu nebo na to máš nějaký fígl? Mi vždycky po dopití zůstává takový práškový film na lahvičce. A to to míchám a protřepám skoro do nekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
8.8.21 04:59

@Hgrt12 práškový film mám také, ale ten ničemu nevadí. Myslela jsem, že máš hrudky, které ucpavaji lahvičku. Normálně ohreju vodu, nasypu a v lahvičce micham krouživými pohybem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.8.21 08:15

@Cuddy Děkuji. Já jsem byla zvyklá, že po alergy care a jiném mléku ten film nebyl. Tak jsem si říkala, že se tam něco nerozpouští, aby jí to pak nechybělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová