Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám prosbu, syn 7m má alergologem diagnostikovanou ABKM, ale non IgE - krev mu nebrali, problémy ale začaly cca ve 3m, hrozně se zahleňoval a prakticky pořád měl obstrukční nález na průduškách…dr. nám dala Seretide pro uvolnění při zhoršení a já najela na bezmléčnou dietu…víceméně přes léto vše OK, ale teď jak přišel podzím a starší nosil domů ze školky různé rýmičky, virozy apod., tak se malý o dost zhoršil, poslední 2m taky v podstatě nepřibírá, ale bříško ho nebolelo, u něj byl vždy projev ryze respirační…no a dnes po několika dnech kdy opravdu hodně chrčel a nepomohl ani Ventolin + Seretide jsem řešila akutní stav s pediatrem a doporučuje nám ukončit kojení a napsal Nutrilon AC…chtěla jsem Neocate nebo Alfamino, ale prý NAC stačí, že je už velký, prosím jakou máte zkušenost? Přecházely jste některá rovnou z kojení na Nutrilon AC?
Vím, že to sem nepatří a inzerát jsem dala, ale už jsem zoufalá, synovi již mléko nechtějí předepsat a já sháním Neocate ifant kde se dá, nemáte někdo doma nevyužitá balení moc prosím, ještě jednou se omlouvám a moc děkuji. Roatlinná jsem zkoušela ty pije přes den, ale jak nemá ráno a večer mléko, tak hysterické záchvaty.
@lucillee bouhužel NAC stačit nemusí jedná se pouze o naštěpené mléko což bych v jeho stavu nezkoušela, kojila bych dále nic lepšího mu dát vážně nemůžete. Pokud bych přecházela tak jedině Neocate nebo Alfamino, ale MM se nic nevyrovná.
@jitka.mat ahoj, muj prispevek uz je hodne stary, z roku 2015, nakonec jsem NAC zkusila a v pohode, syn ho snasel bez problemu a se zmenou alergologa se ukazalo, ze ma problem s velmi snizenou bunecnou imunitou a mozna mel jen intoleranci a ne primo ABKM, ted jsou mu 2,5 roku a je naprosto v pohode…
Nechapu, proc ti nechteji Neocate napsat…?
@lucillee @lucillee Mléko nám nechtějí psát na alergologii už od roka, odmítla jsem expoziční test, malý měl reakce i přes MM a paní doktorka na to nechtěla slyšet a dělat hokusy pokusy s podáním mléka přímo a navíc neštěpeného, ale přímo klasické mléko, jediná možnost byla gastro nebo jiná alergologie, kde se čeká až 2 měsíce a zase znovu odběry krve, které jsme podstoupila 4× a už jsem na to neměla nervy, malý při posledním odběru proplakal několik nocí a křičel, obrečeli jsme to s manželelem, nemohli ho tenkrát nabrat a strašně trápili. Takže jsem začala shánět jinak, teď už jsou mu 3 roky pryč, ale strašně vyvádí když ráno mléko nedostane a rostlinné pije přes den běžně, ale ráno chce prostě to své.
@jitka.mat aha, rozumim, ale je fakt uz docela velky, tak asi nechteji psat kvuli pojistovne
nevim jestli jim ho uhradi…no ja jsem starsimu synovi na radu alergologa utnula klasicke UM a vsechno mlecne prakticky ze dne na den…asi tyden jsme bojovali, ptal se, pozadoval, ale pak uz ne, oni docela rychle zapomenou, zvykl si fakt rychle na vse bezmlecne. I kdyz nakonec se zadna alergie z krve neprokazala, snad mozna precitlivelost a krizova pily travy x mleko orisky vejce, ale ani tak nemel vyrazne hodnoty…ja byla na bezmlecne diete s mladsim 6m a pak jsem ho prevadela na NAC a v poho, alergie tez neprokazana z krve. Celkove povazuju alergology spis za samany s kristalovou kouli, lepe se ridit vlastni intuici. Mym dvema synum udelala pani doktorka diagnozu od stolu a zakazala ze dne na den mlecne vyrobky, tak jsme si tohle cviceni dali a bylo to teda naprosto zbytecne, problem byl jinde, nicmene aspon vim, ze to proste jde. Vim ze to sem az tak docela nepatri, ale kamaradka ma dceru 2 roky s tezkym ekzemem, minuly tyden ji dr. rekla, at vylouci mleko a dava sojove
tak to jsem sla do vrtule, ze vsech rostlinnych mlek sojove?!?!
@lucillee dobrý den, mohu se prosím zeptat? Doktor nám dnes napsal recept na Neocate infant, má podezření na alergii na kravskou bílkovinu (syn má na bříšku ekzém). Údajně jich 5 proplácí pojišťovna. Koukala jsem na internet a jedna ta pixla stojí 1500 Kč. Těch 5 balení nám vystačí zhruba na 14 dní a po zbytek měsíce bych tedy toto mléko musela kupovat. Možná se zeptám hloupě, ale doktor říkal, že budu vždy muset chodit pro recept. Znamená to tedy, že těch 5 budu mít zdarma a ty ostatní budou třeba jen s menším doplatkem? Finančně na tom nejsme úplně špatně, ale dávat 1500 za pixlu, kterou bude mít syn má cca 4 dny mi přijde dost
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte jak to je. Předem děkuji za odpověď. Hezký den. Monika
@Nikaton Dobry den, dle meho nazoru zdarma bude na recept vzdy, pokud ho lekar napise
(mohu ee vsak mylit, nakonec jsme nemeli) ale zpravidla pise alergolog, pediatri nechteji, asi jim to dost navysuje limity…ja jsem sama neresila, kojila jsem na diete bez krav. bilkoviny a pak v 10m prevadela syna na Nutrilon Allergy Care, ktery byl drazsi nez bezne UM ale ne o tolik…jinak alergii muze zpusobovat i iina potravina, je dobre nechat diteti udelat krevni testy, ale u malickych nejsou uplne 100% prukazne…uvidite jestli na Neocate dohde je zlepseni, ale trva to treba i 60dni nez se prohevi zlepseni. Drzim palce ![]()
@Nikaton Jak jste dopadla s tím předepisováním? Moje dcera má 7 měsíců a má atopický ekzém. Nekojila jsem, tudíž nám pediatr napsal Nutrilon AC a následně kožní doporučila používat mléko Neocate, které požadovala, aby předepisovala pediatrička. Teda až do dneška, kdy na mne vyukovala s tím, že od půl roku může pouze 5 balení na měsíc, protože se předpokládá, že děti už jí i něco jiného než mléko. Trochu si protiřečila, protože se obě shodly, že příkrmy s ohledem na AE ještě v plné palbě vynecháme a máme zkoušet max denně po 2 lžičkách. Docela mne tím šokovala. Nebyla jsem na to připravená. Chce prý at si vyřídím u kožního odůvodnění, které ona bude řešit s revizním lékařem a pak až se RL vyjádří (cca 14 dní), tak se uvidí. Nejvíce mne na tom štve, že mi to mohla říct před měsícem a my si to mohli nějak pořešit dopředu a ne že nám suše řeknou, tak si ted těch 8000 měsíčně plaťte. Podotýkám, že na tohle supertruper mléko nás dala, protože si jen myslí, nikoli, že si je jistá, že to potřebujeme ![]()
@Bedrushka Mám doma 4 neotevřená balení Neocate infant (0-12 měsíců). Můžu přenechat za 400,–/balení. Expirace 07/2019. Kdyžtak napište.
Ahoj holky, prosím, jde vám neocate úplně rozmíchat? Návod dodržuji a i přesto mi to bohužel nejde a pak mám pocit, že to ucpává lahvičku apod. Budu vděčná za radu. Díky.
@Cuddy Prosím, jen podle návodu nebo na to máš nějaký fígl? Mi vždycky po dopití zůstává takový práškový film na lahvičce. A to to míchám a protřepám skoro do nekonečna.
@Hgrt12 práškový film mám také, ale ten ničemu nevadí. Myslela jsem, že máš hrudky, které ucpavaji lahvičku. Normálně ohreju vodu, nasypu a v lahvičce micham krouživými pohybem.
@Cuddy Děkuji. Já jsem byla zvyklá, že po alergy care a jiném mléku ten film nebyl. Tak jsem si říkala, že se tam něco nerozpouští, aby jí to pak nechybělo.