Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@vodolejka píše:
My máme příští týden jít na expoziční test…
expoziční test znamená test na alergie? My na něj jdeme za měsíc..
To je test přímo na ABKM…vezmeš s sebou UM, které je HA…náš malej je teď na Neocate a oni mu tu HA formuli dají nejdříve na kůži, pak na rtík, pak malinko vypít, pak trochu víc - to trvá 2-3 hodiny…pak nás pošlou (pokud nebude prudká reakce) dom a po dobu max. 14 dní bude na HA formuli do doby, kdy se objeví nebo neobjeví znovu krev…v ten okamžik, kdy se krev objeví, test končí. Pak už by se žádných 14 dní nekonalo a znovu by se vrátil k Neocate.
@vodolejka píše:
To je test přímo na ABKM…vezmeš s sebou UM, které je HA…náš malej je teď na Neocate a oni mu tu HA formuli dají nejdříve na kůži, pak na rtík, pak malinko vypít, pak trochu víc - to trvá 2-3 hodiny…pak nás pošlou (pokud nebude prudká reakce) dom a po dobu max. 14 dní bude na HA formuli do doby, kdy se objeví nebo neobjeví znovu krev…v ten okamžik, kdy se krev objeví, test končí. Pak už by se žádných 14 dní nekonalo a znovu by se vrátil k Neocate.
Aha, tak nám dělají testy z krve,… O tomto sem nikdy neslyšela. Mám 4 děti, z toho 3 alergiky na mléko, a vždy dělali testy z krve. Naštěstí nám to tak do 3 let věku dítěte ustalo…
Testy z krve máme za sebou…existuje velké procento dětí, u kterých krev nic neukáže a přesto alergii na mléko mají…proto se dělá expoziční test…v očkovacím centru v Motole nám dokonce řekli, že 90% u nich očkovaných dětí s ABKM mělo krevní testy negativní…
Ahoj maminky, mam 8mi mesicni dvojcatka. stale kojim a holcicky moc tedy neprospivaji, lekarka nam napsala nutrilon allergy care, nez zacaly pit nutrilon byly v poradku, po mesici uzivani nutrilonu se holkam objevil exem po telicku a v noci se mi kroutily… Tak jsem jim nasadila neo cate, co jsem mela po synovci, vsechno se srovnalo a exem mizi. Doktorka nas tedy poslala na alergologii, pry mam prestat kojit a holky musi byt neo cate jen 2× denne, coz je trochu problem, protoze holky jsou prevazne na mleku. Maji pouze zeleninove prikrmy a to mi sni par lzicek a stejne je potom musim dokojit. Tak co s tim? Moc se mi nechce je nechat hladovet…
Tak kojící maminky mohou držet bezmléčnou dietu, ale ne každý to vydrží, musí se hlídat vše…
A proč musí být na Neocate jen 2× denně? Víc vám nepředepíší, nebo jak?
Ano, prý nám předepíše jen tolik, aby jim to vyšlo na 2× denne. Pry je to mliko strasne drahy, coz vim, ale myslim, ze to nejde z kapsy doktorky, ne?
To nejde, ale mela by pokuty od pojistovny…halt zdrav. system stoji za…
Aha, a proc teda jiny doktor napise dost mleka a jiny zase ne. tomu opravdu nerozumim. No, jak pises, ceske zdravotnictvi stoji za h…o.:-) ale na Aljasce je to jeste horsi, tak budme radi aspon za to, ze tady nejaky je.:-)
Záleží na doktorovi, když je šikovný, umí si to u pojišťovny obhájit…proto někdo předepíše a jiný ne…ale to se týká pediatrů…dětský gastroenterolog by Ti to měl předepsat bez problémů…
@vodolejka my dostávali papír pro pojišťovnu na schválení, že to prckové potřebují. čekala jsem tedy, že jim to bude nějakou dobu trvat, ale přišla jsem na pojišťovnu s papírem, tam mi dali akorát razítko a to bylo celý. ale je fakt, že nás tam posílali z nemocnice, pediatra se taky kroutí, když chci něčeho předepsat víc. ![]()
Ahoj vsem! Ja jako dietni sestrabych nikdy nedala memu diteti - zdravemu vsechny ty levny prumyslovy a nezdravy sunary-mlika, co se bezne prodavaj v Tescu apod. Kravske mleko - dnesniho typu. Koupila jsem jednou a stacilo…sladkej humac, dite se hned osypalo a bylo neklidne. Ihned jsem patrala po hypoalergy formulich a nasla NEOCATE LCP a Nutramigen LIPIL 1…kupuji 1 pixlu na tyden = 4 pixlyza mesic…kupuji to bez predpisu a bez tyrani ditete na testech, ktere mnohdy nic neprokazou…sice mesicne utratim 3.000kc ( 100 pound ) zijeme v Britanii a tady je to mleko hrazene cele pojistovnou ale nez se dohadovat s doktorkou a litat po testech, to si to radsi koupim sama…dite okamzite po Neocate LCP zacalo spinkat durch cele noci, je klidne, neplace - pouze hlady
kdyz se zpozdi krmeni…davame ji kdykoliv ma hlad + kojime…ma tu 1 pixlu 400g cca na tech 5-7 dni…krmime tak 4× denne cca 120 ml + kojeni
a to pocitame kazdou korunu ale radsi jsem bez kreditu a bez vonavky nez kupovat diteti ty systemove propagovane jedy!
Dnes ma alergii na mliko kazdej druhej, protoze je v mleku obsazeny tzv. 8.casein, ktery neumi lidsky organismus stepit ani vstrebat ani vyloucit, takze se uklada do ruznych nervovych ganglii napr. v oslabenych mistech a vytvari alergicke reakce…a nejen tento 8.casein…
Neocate LCP kupuju na Amazon.co.uk a vzdy ta jedn aplechovka stoji cca 25 pound coz je cca 700 kc…a maj i suprovy jiny prichute, pro vetsi deticky cca od toho roku a vice maji s prichuti exotic nebo tropic nebo jak se to jmenuje, maji i Spoon coz je jako kase - prichut nevim…a pak maji ruzne napoje…ale holt to stoji penize…ale pro zdravy ditete se to vyplati…
Ty amino kyseliny jsou desne dulezity, pro vyrovnani vsech mozkovych center to znamena pro klidne projevy, dite ma nasycena vsechna mozkova centra a cinnosti takze neplace, nema discomfort…atd…
P. S nase dite dostava Neocate jako prevenci pred chorobami…je to nejlepsi vyziva co muze byt, proto je draha, proto ji lekari neradi davaji - lekar potrebuje pacienty ne zdrave jedince…
Chijioke - já mám 3 děti, z toho dvojčátka a v ČR stojí plechovka 400g 1700kč. Plecovku má jedna holčička na 5 dní. tj. 3 plechovky na týden pro obě. tj. 5100,–Kč na týden, to je opravdu pro nás nemožné kupovat. I když mě to samozřejmě napadlo, ale nezbývá nám nic jiného, než „škemrat“ u doktorky alergoložky o mlika… Nevím, co budu holčičkám dávat, až nebude chtít doktorka předepisova. Mají 11 měsíců, ale stále chtějí být více na mléku. I v noci jim dávám někdy i 2× mléko. do 10ti měsíců jsem kojila a držela přísnou bezmléčnou dietu.
Je mi z toho smutno, ze nemuzu svým dětem dát co jim vyhovuje a musim se pořád někomu doprošovat.:-( ![]()