Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte někdo zkušenost s krmením beb senzitive? je nám 15 dnů, papáme toto asi týden po neúspěších s nutrilonem ( zácpa, bolení…). Nyní mi připadá, že malý moc nepřibývá ( 200 g za týden ), má stolici až pětkrát za den a děsně u toho křičí, bříško taky často bolí s křikem. Při krmení vypije trochu, odříhneme a pokračuje, stejně ale vypije tak 70 ml a za hodinu, dvě má zase hlad, vypije třeba pak ješte 30 ml, a tak dokola, připadá mi, že moc nezasytí, nebo že zasytí trocha rychle a za chvíli je zase hladík…ta častá stolice mi vrtá hlavopu. poradíte?
Syn byl na bebě sensitive od 8 týdnů,kakal max 2× denně,takový hnusný šedo-zelený sliz.Pil co 2,5-3 h.Bolebřich ho po té bebě celkem přešel.200g za týden mi přijde tak akorát
My měli ve 4 m skoro 8 kg
Poradila bych se s mudrou,popřípadě nechala vzít stěr,jestli nemá nějakého bacila.
Ještě můžeš zkusit míchat Bebu Sensitive s normální Bebou. To jsem taky dělala, protože ta Sensitive je dražší. Ale jde to pouze v případě, že malý nemá alergii na kravské mlíko (Sensitive je zároveň HA)
alviola píše:
Ještě můžeš zkusit míchat Bebu Sensitive s normální Bebou. To jsem taky dělala, protože ta Sensitive je dražší. Ale jde to pouze v případě, že malý nemá alergii na kravské mlíko (Sensitive je zároveň HA)
To je u UM celkem jedno ne? Vždyť všechny (i ha mlíka) se dělaj z kravskýho ne? Pokud nemáš vyloženě kravský tak je to asi jedno…
Ahojky my jsme měli Bebu S. Měl po ní tmavě zelenou stolici kadil 1krát za 2 dny. Břicho ho sice bolelo, ale to měl 3 měsíční koliku. Mě ta Beba příjde taková hladová a vůbec nesytila. Malý měl pak malý přírůstek. Ale pak jsme už začali s příkrmy od 4.měsíce a už se mu zažívání upravilo do normálu.......Ale určitě se s MUdrou poraď kvůli té časté stolici.
Nebo to chce počkat až si na to nové mlíčko zvykne, já myslím, že se to upraví, ta beba s je proti průjmu,zácpě a nadýmání. Ale pokud dítě má tu 3 měsíční koliku to prostě se musí vydržet. Kup mu pupíka (gel na bříško) a masíruj mu bříško, nebo můžeš zkusit espumisan kapky já mu je malému dávala už od narození nebo mu nahřát do mikrovlnky polštářek s peckama a přiložit na bříško (prodávají to v DM) Ale malému nejvíc pomohlo když jsem ho zabalila pevně do deky i s ramínkama a trčela mu jen hlavička říkala jsem tomu housenka
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/…683347_n.jpg
Pevné zavinutí se nám taky osvědčilo,malý mi spal jedině na žížula,do třech m.
Mě malý taky pil na etapy to bylo kvůli tomu, že ho bolelo to bříško.
Ahojj holky potřebuji poradit, mám 3týdenní holčičku po kolikách z Nutrilonu jsem přešla na Bebu sensitive a koliky ustaly, ale malá víc jí, mám pocit, že Beba sensitive jí moc nezasití. Máte s ní někdo zkušenost?
@tristinka píše:
Ahojj holky potřebuji poradit, mám 3týdenní holčičku po kolikách z Nutrilonu jsem přešla na Bebu sensitive a koliky ustaly, ale malá víc jí, mám pocit, že Beba sensitive jí moc nezasití. Máte s ní někdo zkušenost?
Malý na ní byl od taky od třech týdnů. Hladovec byl velký od narození. Nakonec jsem dávkovala tak co 2-3hodiny a to předepsané množství. Doktorovi jsem odkývala co chtěl on a bylo. Ale je fakt, že malý byl vždycky velký. Teď v roce měl 11,1Kg a 86cm.. Takže tak… doktor se zpočátku děsil jak přibírá.. v 6 týdnech měl 6600g..ale teď je spokojený a nic neříká. Jen že vypadá na 2-3roky. A to nepřekrmujeme a syn pije teď obyč vodu, nejí sladké, mléko pije 2× a jinak ujíždí na mase a luštěninách.. Je to masař
Nevím teda jak je sytná ale malý měl hlad brzy po každém mléku.