Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky chci se zeptat. Přesně jak je popsáno u šesté nemoci, takové jsme měli příznaky už jsme i osypaní. V pátek jsme byli u lékaře / to jsme osypaní ještě nebyli / a dal nám antobiotika Ospen 400 co 8 hodin to 2,5ml. Teď i na internetu čtu, že na tuto nemoc by se ani neměli dávat antibiotika. Máte některá zkušenost jak léčit? Jak se chovat k dítěti při této nemoci? Může se ven? A jak třeba potom s chozením na bazén? Děkuji moc za rady. ![]()
Ahoj,
tak 6nemoc mala mela a precetla jsem o ni kde co.
Zadna lecba neni,proste se to musi pretrpet ![]()
Max neco na osypani(Fenistil..) a srazeni teplot kdyz jsou moc vysoke.
Nevim na co jsou ty ATB,jestli si DR myslel ze jde o neco jineho..?
Mik mela vyrazku skoro 3 dny a to dost i v obliceji,ale nesvedilo ji to,teploty mela kolem 39 ale byla hotova,jak matoha,takze jsem srazela zabalama a na noc i cipek.
Ahojky,
souhlas s mikulenkou, na 6. nemoc se nadávají ATB, prostě jak přišla tak odejde..
myslím že se tvůj mudr spletl…a nebo nemá 6. nemoc…těžko říct ale já se všemožně bráním ATB, takže ych to určitě řešila když tak si zavolej na záchranku nebo na pohotovost myslím že ti poradí..
Denisa
No když jsme byli u Mudra, tak osypky ještě neměl. ty se mu udělali až v sobotu. Dnes bych řekla, že už odeznívají a Matyášek už se směje a je čilí.
Ahoj,
zrovna jsme se taky vylízali ze šesté nemoci. Bylo to dost drsné !!! Malý měl 4 dny 4O st. horečky a nešlo to ničím dolů !!! HOROR !!! Pomohly až zábaly. Antibiotika jsme po dohodě s MUDr. nedaly a už je i po vyrážce a je to OK !!! Akorát se nám zdá dost unavený a spavý !!! Asi to musí dohnat . ![]()
Všem přeju hodně zdraví !!!!
![]()
My jsme měli před měsícem, a žádná ATB jsme nebrali. Zkus ještě zavolat Mudra, že se malej osypal, jestli nejsou ta ATB zytečná. Raději se zeptat, než do malého zbytečně ládovat léky ![]()
Tak my sme si taky šestou nemoc prodělali nedávno. Jako u všech, nejdřív megateploty a pak pupínky, žádná antibiotika sme nedostali.
Dokud měl malej teploty tak jsem s nim ani k doktorce nešla, jenom sem jí volala a ve chvíli kdy se osypal jsem jí volala znova a tak řekla ať se stavim, že by to mohla bejt šestá nemoc. Následně jí potvrdila a řekla, že na to žádné léky nejsou, jenom, že je to celkem infekční, přenosné vzduchem a nemáme chodit k malejm dětem a těhulkám, pro které je to prý špatné.
Nicméně dr. řikala, že je dobře, že sme si tim prošli, jelikož je to super na posílení imunity do budoucna.
Pa Terka
dobrý den,
pokud Vám doktor dal ATB jen na základě toho že byly u prcka vysoké teploty a neprovedl další vyšetření - sedimentaci, CRP, atd - tak bych teda uvažovala o změně dr.
Což asi odpovídá - porotože kdyby jste měli třeba poslechový nález na plicích či průduškách tak to zřejmě napíšete…
Pokud by nám naše dr. dávala atb na každou vysokou horečku tak je máme 6× do roka…
(
Tak se brzo uzdravte:o)
Doktorm mu dělal rozbor moči, vše v pořádku i rozbor krve a taky vše v pořádku. Já už jsem mu včera ATB vy:,–(ila. Nechci ho tím trávit, když mu už nic není.
Ahoj meli jsme snad uplne totez.maly mel pres 4 dny horecky,jenze my jsme mysleli ze je to nejaka viroza,dr mu dala taky Ospen,nastesti ho ani nechtel a po 4 dnu se behem hodinky osypal.pak jsme uz nic nedavali a jen zklidnovali cipkama a hlavne aby mel hooodne tekutin.
Prejeme brzke uzdraveni ![]()
Tak už jsme ok. Osypání zmizelo a Matyášek je už v plné formě
Holky, mnohokrát Vám všem děkuji za Vaši pomoc a odpovědi. Moooooc jste mi pomohli
Co by jsme bez toho emimina dělali????
![]()
Holky a šly byste ven s osypaným dítkem? Jonáš měl 4 dny vysoké horečky. Dneska v noci lepší a ráno se nám vzbudil osypanej. Ven jsme chodily i s horečkama. Jen na vycházky v kočárku. Je tam krásně, venku byl víc v klidu. Doma brečel a byl nervózní. Může ven osypanej?
Jo 6.tou nemoc typuju sama. U dr jsme nebyli. teda byli ve čtvrtek na roční kontrole, ale tam jsme teploty přiřadili k zubům.
My jsme normálně chodili i osypkaní. Prý je teď té 6 nemoci hodně.
Já bych teda ven nešla ani s horečkama a už vůbec ne s osypaným dítětem. Vyrážka často znamená infekční onemocnění a co já vím, tak někteří pediatři mívají na dveřích čekárny napsáno, že děti s vyrážkou do čekárny nemají chodit (mají jít přímo do ordinace jinými dveřmi přímo z chodby). Ale je to jen moje stanovisko.. Přeju rychlé uzdravení.
Šestou nemoc Anežka taky měla - tři dny horečky přes 40°C, skončili jsme s podezřením na zánět ledvin v nemocnici, protože nešly ničím srazit (a několik dní ani v nemocnici kapačkami ochlazovanými ledem). Pak se objevila vyrážka a z krevních testů se potvrdila šestá nemoc (a k tomu ještě viróza a z moči naštěstí „jen“ zánět močového měchýře).