Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mě pomohly kapky Gynex. 8/2022 jsem taky měla cystu, o něco menší, ale byla tam na vaječníku, co si už užil s cystami svoje. (S cystami mám svou historii, do toho endometriozu, 2017 mi vše odstranili laparoskopicky.)
Protože jsme chtěli prcka, doktorka mě chtěla vidět znovu v listopadu, aby zjistila, zda cysta mizí nebo jak je na tom, těhotnění to údajně nemělo nijak bránit. V listopadu jsem byla čistá bez cysty. Gynex jsem tou dobou brala cca 3 měsíce, vždy 3 týdny a pak týden pauza.
Souhlasím viz výše, Gynex je na cysty skvělý. Osobní zkušenost nemám, já ho beru spíš na podporu cyklu a otěhotněním ale zástup kamarádek s ním bojuje proti cystám a zabírá dobře, cysty se nevracejí
![]()
Na problém s cystami hodně pomáhá slzovka obecná. Je to obilnina se silnými detoxikačními účinky a schopností vylučovat z těka nežádoucí usazeniny. Dlouhodobě se užívá v dávce dvě polévkové lžíce denně. Na cysty je vhodné krátkodobé užívání alespoň 5 polévkových lžic denně a po týdnu by již měly být znatelné výsledky. Slzovka se alespoň na 30 minut manočí do vody, vodu je vhodné po té vypít. Pak se vaří 30 minut a konzumuje, lze ji přidat i jako přílohu třeba k jídlu s rýží a podobně, nemo rozmixovat a přidat do jídla. Z dlouhodobého hlediska je dobré potlačit estrogenovou dominanci, která se významě na vzniku cyst podílí třeba směsí bylin:
sporýš lékařský nať 3 díly,
vrbka úzkolistá 3 díly,
měsíček lékařský květ 2 díly,
kontryhel obecný kvetoucí nať 2 díly (není vhodný u žen s endometriózou),
andělika lékařská kořen 1 díl
pupečník asijský (gotu-kola) nať 1 díl
mateřídouška obecná kvetoucí nať 1 díl
Jedná se o vyzkoušenou a fungující směs na cysty vaječníků
Ahoj holky,
dneska jsem byla u Dr kvůli náhlým bolestem v podbříšku a nevolnostem. Zjistili mi 6cm cystu na vaječníku. Pokud se mi stav nezhorší, tak budeme čekat na to, až cysta sama zmizí, po MS jdu na kontrolu, ale prý to může trvat i více MS cyklů.
Za měsíc máme jet na dovolenou, uvidíme podle mého stavu, jestli budu schopna jet.
Ráda bych, aby do dovolené už byla cysta pryč, abychom mohli bez obav odletět.
Nemáte prosím nějaké tipy, jak můžu pomoci tomu, aby cysta s MS odešla? Nějaké bylinky třeba nebo tak?
Budu moc vděčná za Vaše rady, děkuji