Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
6letý syn si zuřivě cucá ruku, tričko, deku…cokoli, co je po ruce. Dělal to jako maličký, to jsem nijak neřešila, v tomhle věku mi to přijde zvláštní. Kojený do 2,5 let, o dudlíka ztratil zájem ve 3 měsících. Veselé, temperamentní dítě. Cucání hlavně doma, když se na něco dívá. Dočetla jsem, že se doporučuje návštěva psychologa, pokud to nepřejde. Nemáte s tím někdo v tomhle věku zkušenosti?
@Melkorka muj 5 lety to taky dela… pry zakazovat, striktne-rada logopedky.
Náš syn to taky dělá. Mně doporučila logopedka Kousák. Syn je trošku nervacek a dělá to, když je unavený a cítí se po tlakem. Psycholozka řekla mluvit o tom, ale netrestat, že by se to jen zhoršilo a mohl z toho mít tiky. Syn si i kouše nehty.
Zkus ho motivovat k jiné činnosti. On se neumí zaměstnat. Třeba spinner nebo něco takového. To mě teď tak napadlo, pokud se to váže jen k jedné činnosti.
Dělá to i můj 3 a půl lety, striktně zakazuju asi od roku a pul a výsledek nikde. Pokud to dělá jen u koukání na tv, tak mu nakrájej ovoce nebo zeleninu, ať si tu pusu zacpe jinak. U koukání na tv děti dělají různé věci, tělo sd prostě nudí, neshledala bych za tím nic zvláštního. Prostě odnaučit.
Někdo si kouše nehty (náš 8mi leťák
), jinej se šťourá v nose nebo mezi nohama, další ocucává no. Zlozvyk jako každej jinej.. U telky je to nejhorší. Pomáhá žvejka ![]()
@chaela píše:
Dělá to i můj 3 a půl lety, striktně zakazuju asi od roku a pul a výsledek nikde. Pokud to dělá jen u koukání na tv, tak mu nakrájej ovoce nebo zeleninu, ať si tu pusu zacpe jinak. U koukání na tv děti dělají různé věci, tělo sd prostě nudí, neshledala bych za tím nic zvláštního. Prostě odnaučit.
@chaela to můžu zkusit, dám mu mrkev…Těžko mu to zakázat, dělá to a ani o tom neví. Taky ho samozřejmě netrestám. Objevilo se to v poslední době, naposledy to dělal tak před rokem, to mě trochu překvapilo, že ještě v tomhle věku ![]()
Díky všem za reakce.