6m mimčo - jakého pejska?

1318
12.2.11 14:40

6měsíční mimčo,jakého pejska?

Ahojte :kytka:
Máme skoro 6 měsíční Karolínku a chtěli by jsme pro ní pejska.Jelikož je alegrik jako já,chtěli jsme původně Yorkšíra.Ale někde jsem četla,že k dětem zrovna nejlepší nejsou.Máte nějaké zkušenosti?A když ne Yorkšírka,tak jakého tedy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10568
12.2.11 14:51

Tak my mame yorksira s prazskym krysarikem dohromady,matka byla yorksir,tata krysarik a je to dobry :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.11 14:59

BASENJI. Ideální pejsek, postrádá psí zápach, neštěká, čistotný, téměř nelíná - nemá podsadu - proto vhodný pro alergiky, strašně moc roztomilý, inteligentní - proto hůře vychovatelný, aristokratický vzhled i chování :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
12.2.11 15:05

Taky máme yorkšíra,a je užasnej,zaleží na tom jak ho vychováte,my ho máme rozmatlenýho,dětí si nějak moc nevšímá,ale pokud s ním bude vyrustat tak budou dobří kamarádi.Jinak k dětem nejlepší labrador,ale to už je trochu větší plemeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.2.11 15:05

Lumáťo - a máš basenjiho doma? Já na něj teda slyšela hodně špatné recenze, nerad se podvoluje výcviku, napadá ostatní psy, velmi samostatný a nezávislý, k dětem na mazlení ani omylem, je to spíše kočka v psí kůži… A to mám teda info od více lidí… Ale samozřejmě vyjímka může být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
12.2.11 15:14

My jsme toho Yorkšíra chtěli,máme dva jedna,takže větší pejsek nepřipadá v úvahu…
Měli jsme psíka z útulku,ale bohužel nám ho někdo otrávil…ale to byl kříženec retrívra bůh ví s čím…Ale to bylo než jsme měli malou,já jsem na Claritinu,tak mi to nějak nevadilo,ale kůli malé to chci dodržet - žádnou srst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.2.11 15:18

Dost mých známých si chválí zlatého retrívra, právě kvůli vztahu k dětem (což bohužel je pro alergiky smůla, jeho srst je fakt „psovitá“… :nevim: …) . Ale je to kromě jiného o tom, jak je pes vychovávaný. Já jsem třeba vyrůstal v jedné domácnosti s českým fouskem - děda byl myslivec tělem i duší. A na Bělku, to byl ten fousek, rád vzpomínám. (BTW: bylo mně pět roků, když ji děda musel nechat utratit. Ale nezapomněl jsem…)

Příspěvek upraven 12.02.11 v 15:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.11 15:19

Basenjiho mám a je to nejlepší pes na světě :) Nemám ráda takovéto: Jsem slyšela, že.....
Ta rasa nebyla nikdy šlechtěná ! Je to původní plemeno, netrpí na žádné nemoce, je absolutně bezúdržbový, nemá rád bláto, je rád čistý, je pro alergiky,…
Pes má často takovou povahu, jak ho jeho páníček vychová.
To, co má v genech - stačí si o něm něco přečíst:

http://www.vejvoda.net/…/czindex.htm

Zde je naše fotečka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.11 15:21
Takže Basenji nebo naháč :-D
petrusepetrus píše:
My jsme toho Yorkšíra chtěli,máme dva jedna,takže větší pejsek nepřipadá v úvahu…
Měli jsme psíka z útulku,ale bohužel nám ho někdo otrávil…ale to byl kříženec retrívra bůh ví s čím…Ale to bylo než jsme měli malou,já jsem na Claritinu,tak mi to nějak nevadilo,ale kůli malé to chci dodržet - žádnou srst…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.2.11 15:24

Já bych ráda dodala, že není alergie jako alergie. Nemusí to být totiž alergie na srst, což se domnívá spousta lidí, ale mnohem větší alergeny jsou sliny zvířete a šupinky kůže. Takže ani naháček nemusí být ideální volba. Chce to vyzkoušet u nějakého chovatele. Jinak nelínají obecně teriéři, pudlové nebo bišonci. A nej by byl asi ten naháček neboli Čínský chocholatý pes. Je v osrstěné (powderpuff) i nahaté (hairless) varietě nebo Peruánský naháč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
12.2.11 15:34

Lumáťa:
To jo,taky si myslím,že hafan je takovej,jakýho si ho páníček vychová.Vždyť i voříšci jsou velice chytří pesani…
No jdu se na to kouknout a popř.zjistit,kolik by stála štěňátka :lol:
Kouknu na naháčka,bišonka,westíka a toho jak máš Ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
12.2.11 15:41

my mame bisonka a k malemu idealni :-)
nelina, nepousti nikde chlupy, je chytry, inteligentni, nesteka, naucil se poslouchat, porad si s malym chce hrat, jsou to spravna dvojka
bisonci nemaji klasickou zvireci srst, maji neco na zpusob vlasu, takze ideal pro alergiky
nevyhoda, kazde cca 3 mesice ke kadernici na strihani a tim jak spi s malym v posteli tak ho co tyden koupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.2.11 15:48

Není brzo pořizovat 6měsíčnímu dítěti psa?
BASENJI je fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
12.2.11 16:09

Tak my spíš zatím koukáme a rozmýšlíme,taky na něj musíme naštřit,že :lol: teda podle toho co jsem koukala na ceny,tak našetřit musíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.2.11 16:13

Taky si hlavně uvědom že pejsem muže být nemocný a taky že zdravá strava něco stojí.
Nás pes když je zdravej vyjde měsíčně na 3000 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný