Máte někdo vodní želvu?

699
11.2.11 21:07

máte někdo voní želvu?

Ahoj chci se zeptat zda máte někdo doma vodní želvu?
Ten můj chytrák dostal dvě želvy s akvárkem, žrádlem, no jasný se nedivím, že se jich někdo ráz zvavil, to je smrad, to vám povím. Hned jsme jim vyměnili vodu a stejně už zase zapáchá,to akvárko je tak 30×50 a jsou tam dvě a každá má tak 15 až 2O cm, tak asi moc spokojený nejsou ještě tam mají dva kameny tak prostor nic moc. a vody tak cca 10CM.JO A je necháváme proběhnout po bytě, to můžem na chvíli? A snad to je želva nádherná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
11.2.11 21:13

měli jsme vodní želvičky,opravdu páchnou a taky jsme je nechávali proběhnout po bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.2.11 21:19

meli jsme vodni zelvy, a opravdu velke akvarko, mela cca 1m na delku, ale zelvy nejak rychle vyrostly, a toho smradu po byte… tak jsme je vratili do zverimexu… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
11.2.11 21:20

taky jsem měla 2 želvy nádherné,během pár let vyrostly na průměr až 25cm,měla jsem akvárko 1×0,5m.Vody tam měly asi 30cm.chce to často měnit vodu a kvalitní filtr.Proběhnout jsem je nechávala taky.Jo a akvárko nedávat k oknu,voda se rychleji kazí,smrdí a množí se řasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
11.2.11 21:21

Rozhodně větší akvárko. Výška vody by měla být tak, aby želvička, když plave směrem dolů, tak se tam jakoby vešla dvakrát. je nutný výkonný filtr. Zkusím pohledat foto od známých.
http://www.utulektibet.cz/…/zevicky.jpg
Není to tam pořádně vidět. Ale to akvárko má tak 1,5 m na délku a široké 0,75m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
11.2.11 21:22

Ahoj my vodní želvy máme dvě a kvůli smradu jsme musely koupit filtr za 2000,–nedalo se to vydržet,voda byla čistá jen asi max 2dny.ted už vydrží i víc jak 14dní.akvárko máme 70×40cm vody tak 15cm.jedna želva má taky asi 20cm, ale druhá je jiný druh a ta má max 10cm.taky zvažujeme větší akvárko!my je teda nepouštíme ale mužeš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
11.2.11 21:23

vody tolik aby želva dosáhla zadníma na dno a koukala jí hlava a hlavně světlo nad akvárkem aby se mohla vyhřívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
11.2.11 21:25

ježiši tak co tweď s nima? Nechci aby mi tu smrděli, ale zas je nechci trápit v malém prostoru a investovat do nich se mi taky dvakrát nechce, to je dar to vám povím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
11.2.11 21:30

vrátit želvy a koupit křečka :lol:
ne,želva fakt potřebuje prostor a víc vody a výkonný filtr a světlo na vyhřívání,to je základ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
11.2.11 21:31

ten kdo je měl tak je docela dobře týral :cry: takové pidi akvárko :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.2.11 21:39

No nevím,ale pokud jim nedáš větší akvárko není to pro ní normální život dospělá želva potřebuje min. 100cm velké akvárko já mam vodní želvu dospělou cca průměr krůnýře 17-20cm a má obří akvárko jen pro sebe a vody tak 40cm taky jí občas necháváme proběhnout po bytě,ale rozhodně nám voda nepáchne a vydrží hodně dlouho máme tam vzduchovadlo a profesionální čističku která nás stála 3 tisíce a v pohodě hlavně samotná čistička ti moc nepomůže od smradu voda se kazí ,že stojí a je málo okysličená tak pořiď vzduchovadlo a bude to lepší.Ale pokud nechceš investovat dala bych je někomu kdo jim dá dobré životní podmínky.Já kdy jsem si tu želvu koupila měla jí holka v akvárku 50×50cm bez čističky bez ničeho to si měla vidět jak hned pookřála v obřím akvárku kde si může zaplavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
11.2.11 21:45

To je dar nedar.U nás máme chovnej rybník kde je lidi pouští :nevim: .Je jich tam tak 50sát :-?
Měla sem taky a už mi to nesmí přes práh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.2.11 21:56

Taky jsme měli vodní želvy, dostala jsem je jako dítě a už nikdy. Je to zvířátko sice krásné, ale zato příšerně náročné na všechno. Potřebují teplo, takže se jim neustále svítilo, od toho samozřejmě věčně zapáchala voda, kde se rozkládalo krmení, takže po třech dnech to byla hrůza. To nemluvím o místu, my je měli v malém akvárku, proto ani nerostly a věčně se chuděry pucovaly kartáčkem ve vaně, protože smrděly. Nakonec je naši dali nějakému chovateli a věřím, že jsme si oddychli my i želvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.2.11 21:56

Měla jsem želvičky od malinkých dukátků až vyrostly po tyhlety obry. Z důvodu opravdu náročné údržby a postupně hodně práce a mála času jsem želvy věnovala do dobrých rukou a akvárko s příslušenstvím prodala.
Akvárko mělo 1000×500×500, ze silného skla, s přilepenou skleněnou souškou, na kterou si vylézaly po žebříčkové desce.
Nad souškou měly sklo, na kterém bylo položeno nějaké to speciální hřející světlo pro ně. Také měly kromě kvalitního filtru topeníčko.
Vodní želva nesmí být ve studené vodě, nesmí prostydnout, mohla by dostat zápal plic, takhle mi bohužel umřel Romeo :-( byl na to náchylný, dokonce 2× jsem mu píchala antibiotika. stejně umřel, chudák :-( ještě jsem měla Julii, samozřejmě, a po umření Romea jsme někde dostali Mladýho a Mladou, aby Julče nebylo smutno.

Hele já být tebou, tak udělám rychle to, co já. Želvičky někomu věnuju. Je to moc velká starost a ani si je nepohladíš, koušou, potvory ;-)
Navíc by měly papat nejraději živá myší holátka a živé rybičky, chytat si je, ale to je pak sajrajtu ve vodě, je lépe mít dvě akvárka, jedno na krmení.
Takže na to já neměla žaludek, to udělal bývalý přítel asi dvakrát a pak jsem to rezolutně zamítla a dostávaly hovězí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.2.11 21:58

a ještě detail želviček ;-)
jo a maso jsem jim obalovala nějakýma vitamínama. jako dost starostí. já už bych do toho nešla, a to jsem je měla nejméně 10 let.
Strašně blbě se ta voda vylívala, zapomněli jsme nechat dole udělat výpustní kohout :zed:
takže dle zákonu fyziky níž na zemi kýbl, hadička s vodou a „luxovala jsem“.
jinak že tam nemají nic na dně - oni všecko šíleně rasily, dřevo, mušle i kameny, mají ohromnou sílu v nohách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný