Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naše skoro devítiměšíční fenka nám nějak přestala žrát. I když byla zvyklá na tři dávky denně (podle doporučení od výrobce granulí i od veterináře), nyní sežere jen ranní dávku (a to ještě až tak odpoledne) a možná trochu z druhé dávky. Už to trvá asi měsíc. Přitom začala dost loudit, což nikdy nedělala (vychováváme ji tak, že v kuchyni vůbec nic nedostává, aby neměla důvod).
Máte někdo podobnou zkušenost? Vesměs se to děje od doby, co jsme koupili nový pytel granulí, ale od stejné značky a stejný typ (ID Hills dietní). Má zdravotní problémy, proto musí mít tyto dietní granule.
no šla bych asi k doktorovi, ale napadá mě, že se asi blíží doba jejího prvního hárání, ne? to se fenky chovají atypicky. a je odčervená?
určitě to je háránim. Ta naše potvora má zase opak( když hárá je echt nenažraná). Ale pro klid bych šla k veterináři,za optání nic nedáš ![]()
stopro hárání. Naše nežere třeba 2 dny. A i pak se v tom jenom nimrá.
ex.it píše:
Naše skoro devítiměšíční fenka nám nějak přestala žrát. I když byla zvyklá na tři dávky denně (podle doporučení od výrobce granulí i od veterináře), nyní sežere jen ranní dávku (a to ještě až tak odpoledne) a možná trochu z druhé dávky. Už to trvá asi měsíc. Přitom začala dost loudit, což nikdy nedělala (vychováváme ji tak, že v kuchyni vůbec nic nedostává, aby neměla důvod).
Máte někdo podobnou zkušenost? Vesměs se to děje od doby, co jsme koupili nový pytel granulí, ale od stejné značky a stejný typ (ID Hills dietní). Má zdravotní problémy, proto musí mít tyto dietní granule.
Naše jedla Hills,pak přestala,pak Purinu,nechtěla jí,tak teď má bio jídlo ovčí a jehněčí fit crock.Ale už ho má taky dost.Jedinný co ji chutná je německej cesar hovězi se zeleninou a těstovinama.Ale to vychazí na litr měsíčně ![]()
Nám se to stalo taky, prostě najednou nejedla. Začala moc chudnout. Odčervení jsme pořád, kvůli dítěti, ale změnily jsme granule a najednou ty baští. Takže možná bych zkusila toto. Pokud to dělá od změny granulí.
Mám 8let labradorku a před 14 dny přestala žrát. Byla divná nebyla vůbec veselá a furt pospávala. Hned na první pohled jsem viděla že jí něco je.
Sice loudila ale nebyla to ona.
Tak jsem koukla na cecky a nateklé a horké. Tak jsme jeli na veterinu a měla zvětšenou dělohu.
Veterinář udělal utz a zjistil nález na děloze velkej asi 2 cm.
Tak fanka šla druhej den hned na operaci a už je zase ve své kůži.
Bylo to samo že i falešnou březostí.A když hárala tak byla taky divná.
Takže si myslím že je to háráním ale raděli bych zašla k vetovi aby to potvrdil nebo vyvrátil.