Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,kdyz jsem byla mala,tak jsme meli doma suchozemskou zelvicku,posledni dobou jsem hodne premyslela ze bysme si ji mohli poridit,problem je v tom ze ji nikde nemuzu sehnat,nevite nahodou o nekom kdo je prodava?Diky
U nás je mají normálně ve zverimexu
Ale cena se pohybuje od 2,5tis výše. Jsou registrované…
U nás ne,byla jsem u nás ve meste a v dalsim nejblizsim a nemeli nikde,teda meli ale vodni a ty ja nechci
My máme želvu pardálí (PC 2 leté 2 tis.), je registrovaná, zkus třeba www.chovzelv.cz nebo nějakou výstavu s prodejní akcí (ta naše je taky z výstavy, byli jsme si pro ni v Praze). Ale pozor - třebas želvy pardálí dorůstají do 35-45 cm a váhy 15 kg, tak abyste ji pak měli kam uložit ![]()
Normálně je mívaj ve zveráku dost běžně, když dáš do vyhledavače, chov suchozemských želv vyjede Ti spousty chovatelů a taky druhů- nevím odkud jsi ale určitě najdeš nějakého chovatele ve Tvé blízkosti:-) taky jednu máme, Byla jsem s manžou a tchořem na procházce v parku a najednou jme ji potkali, nikdo ji nechtěl tak zůastala u nás:-)
Ahoj, já znám přímo chovatele. Ale je to trošku z ruky. Je z Nechanic (okres Hradec Králové)
Ve zverimexu ale raději bych koupila od chovatele a nebo ze zvířecí burzy.Jsou ale vcelku dost drahé a celou zimu musí přezimovat takže jim musíš uspusobit bydlení a zimu a starat se o želvu je docela náročné,není to zase tak lehké jak to vypadá,tak než si jí pořídíš studuj a studuj aby ti pak nechcípla 3tisícovka ![]()
No, s tím zimováním to je i u nás problém. Jsem ji mrše připravila pelech na chodbě v botníku, pelech a teploty podel doporučení) ta potvora když zjistí, že je zavřená a sama tak prostě nechrápe, když ji vyndáme do terárka, tak je happy a potm třeba za týden to zalomí,jen prost nesmí mít pocit, že je sama zastrčená
No, takže tímto dost špatným způsobem u nás zimuje už asi 5tým rokem roste a žije. Ale rozhodně souhlasím, že nastudovat podmínky chovu je důležité.
Tak ja to jeste nastuduji,diky za radu ![]()
Jinac mama dala zelvu pod postel do krabice s litim a vim ze tam v pohode spala ![]()
Kacerval, a jak dlouho vám taková želva vydržela, když jste jí dávali zimovat pod postel
?
Chovat želvu není tak jednoduché, jak píše Kamča. Není to tak, že jí dáš do terárka a občas jí tam hodíš kus jablka. Želva potřebuje dostatek prostoru, taky teplo a vhodnou stravu - ne ovoce!! a vhodný poměr vitamínů, aby dobře rostla a tvrdnul jí krunýř.
A zimovat teda úplně nemusí, pokud je nechceš rozmnožovat, ale je to lepší, i kvůli tomu, že nemusíš přes zimu obstarávat jídlo, který v zimě stejně za moc nestojí (salát apod.)
Ale rozhodně ne pod postelí, to se mi nezdá, že by vydržela (jak dlouho jste jí tam měli??), protože tam je na ní moc teplo, pokud teda v bytě nemáte 5°C. Potřebuje takhle nízkou teplotu, aby mohla dobře přezimovat (já je mám třeba v lednici), ale zase ne mráz.
TAK PROSÍM, NEJDŘÍV SI O TOM NĚCO NASTUDUJ, ABY TO NAKONEC NEBYLO SPÍŠ TRÁPENÍ, NEŽ CHOV…
Na těchto stránkách je dost informací o chovu želv a jsou tam i inzeráty, kde chovatelé nabízejí své odchovy k prodeji.
AnastazieB píše:
Kacerval, a jak dlouho vám taková želva vydržela, když jste jí dávali zimovat pod postel?
Chovat želvu není tak jednoduché, jak píše Kamča. Není to tak, že jí dáš do terárka a občas jí tam hodíš kus jablka. Želva potřebuje dostatek prostoru, taky teplo a vhodnou stravu - ne ovoce!! a vhodný poměr vitamínů, aby dobře rostla a tvrdnul jí krunýř.
TAK PROSÍM, NEJDŘÍV SI O TOM NĚCO NASTUDUJ, ABY TO NAKONEC NEBYLO SPÍŠ TRÁPENÍ, NEŽ CHOV…
A zimovat teda úplně nemusí, pokud je nechceš rozmnožovat, ale je to lepší, i kvůli tomu, že nemusíš přes zimu obstarávat jídlo, který v zimě stejně za moc nestojí (salát apod.)
Ale rozhodně ne pod postelí, to se mi nezdá, že by vydržela (jak dlouho jste jí tam měli??), protože tam je na ní moc teplo, pokud teda v bytě nemáte 5°C. Potřebuje takhle nízkou teplotu, aby mohla dobře přezimovat (já je mám třeba v lednici), ale zase ne mráz.
Ok nastuduji,no byla tam asi dve zimi ![]()
agathka píše:
Na těchto stránkách je dost informací o chovu želv a jsou tam i inzeráty, kde chovatelé nabízejí své odchovy k prodeji.http://zelvy.top-forum.net/forum
http://www.zelvy.wbs.cz/
dekuju
Teda když sem si to pročetla,tak to fakt není s prominutím žádná prdel
.
Já určitě raději na jaře pořídím králíka ![]()