Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
mám dotaz - máte někdo doma bišonka a stříháte si ho samy? Jaký strojek je k tomu potřeba nějaký dražší profesionální? Náš bišonek má docela dost kudrnatou srst a nejde mu to vůbec rozčesat. Máte nějaký tip, jaký šampón používat nebo kondicionér, aby se to lépe česalo? Nebo to může být i tím, že ho špatně ostříhali a teď to má husté a nejde to vyčesat? Díky za tipy.
Ahojky, máme bišoní slečnu
sama jí nestříhám , jednou jsem to chtěla zkusit ale právě jak mají hustou tu srst moc mi to nešlo
používám šampon s norkovým olejem, ale nejlepší je prostě vyčesávat pravidelně každý den, což já nestíhám
tak jí nechávám stříhat na cca 1-2 cm, chodíme jednou za dva a půl měsíce a je to v poho ![]()
Barbulka píše:
Ahojky, máme bišoní slečnusama jí nestříhám , jednou jsem to chtěla zkusit ale právě jak mají hustou tu srst moc mi to nešlo
používám šampon s norkovým olejem, ale nejlepší je prostě vyčesávat pravidelně každý den, což já nestíhám
tak jí nechávám stříhat na cca 1-2 cm, chodíme jednou za dva a půl měsíce a je to v poho
No právě my taky chodíme jednou za 2-3 měsíce, ale docela to leze do peněz. U nás to stojí 450 Kč. My máme taky slečnu
Jenže ona se česat nenechá, jak byla malá bylo to v pohodě ale teď ji musíme hodinu honit po bytě, abychom jí vůbec chytli na česání, no děs ![]()
No právě člověk loví psa už jenom na to česání
a pak ti musí ještě v klidu stát při stříhání ![]()
Já platím cca 250,– Jestli bys měla možnost zkus si od někoho ten strojek vypůjčit a vyzkoušet to , jak Vám to stříhání půjde, abyste z toho pak nebyli obě zpocený až na zádech ![]()
Barbulka píše:
No právě člověk loví psa už jenom na to česánía pak ti musí ještě v klidu stát při stříhání
Já platím cca 250,– Jestli bys měla možnost zkus si od někoho ten strojek vypůjčit a vyzkoušet to , jak Vám to stříhání půjde, abyste z toho pak nebyli obě zpocený až na zádech
nekouše, to jsme odnaučovali hned od mala co nám ohryzala gauč
ale štěká neuvěřitelně
zrovna teď mi chce asi vyštekat díru do hlavy
jakmile něco z okna vidí nebo si myslí že vidí nebo slyší je jak štěkací komando
![]()
No tak ten náš taky hned běží k balkonovému oknu a čumí za ním jak stará drbna pořád
a když s ním jde mamka ven tak po schodech neuvěřitelně štěká asi radostí že jde ven, jenže všichni okolo musí vědět že Nellynka jde ven
a to kousání jsme ji neodnaučili a přitom jsme se tak snažili ![]()
Bišonka sice nemám, ale máme jorkšírku, což péče o srst je docela náročná ( i když na výstavy nechodí, má polodlouhou srst). Pokud máš problémy s česáním, tak doporučuji stránky www.profikosmetika.cz a klidně se i v poradně optej. Já kdysi kupovala obyč šampóny ve zverimexu, srst mohla česat 3× denně a pořád byla zplstnatělá, pokud jsem pouřila kondicionér byla mastná, prostě děs. Pak jsem objevila kosmetiku AllSystems a jsem vděčná (používá jemný šampón s kondicionérem a botanický kondicionér). Češu 2× do týdne, srst zacuchaná není a je hezky lesklá a vypadá pěkně. Jsou to sice dražší preparáty, ale jsou to silné koncentráty, tak to vydrží dlouho - já ty 500ml balení na jorkšírku mám tak 2roky a to koupu skoro každý měsíc. Dobrou zkušenost mám i s Iv San Bernard kosmetikou.
Bišoni zrovna nejsou můj šálejk kávy ale něco o jejich úpravě je tady , mrkni na http://www.bichon-charnett.cz/…-bisonka.htm ![]()
U nás jsem dnes platila 700,– kč
škoda mluvit. už přemýšlím o tom, že budu stříhat sama ![]()