Bišonek - srst, stříhání

1322
2.2.11 22:13

Bišonek - srst, stříhání

Ahoj holky :) mám dotaz - máte někdo doma bišonka a stříháte si ho samy? Jaký strojek je k tomu potřeba nějaký dražší profesionální? Náš bišonek má docela dost kudrnatou srst a nejde mu to vůbec rozčesat. Máte nějaký tip, jaký šampón používat nebo kondicionér, aby se to lépe česalo? Nebo to může být i tím, že ho špatně ostříhali a teď to má husté a nejde to vyčesat? Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2762
2.2.11 22:32

Ahojky, máme bišoní slečnu :mrgreen: sama jí nestříhám , jednou jsem to chtěla zkusit ale právě jak mají hustou tu srst moc mi to nešlo :zed: používám šampon s norkovým olejem, ale nejlepší je prostě vyčesávat pravidelně každý den, což já nestíhám :oops: tak jí nechávám stříhat na cca 1-2 cm, chodíme jednou za dva a půl měsíce a je to v poho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
2.2.11 22:37
Barbulka píše:
Ahojky, máme bišoní slečnu :mrgreen: sama jí nestříhám , jednou jsem to chtěla zkusit ale právě jak mají hustou tu srst moc mi to nešlo :zed: používám šampon s norkovým olejem, ale nejlepší je prostě vyčesávat pravidelně každý den, což já nestíhám :oops: tak jí nechávám stříhat na cca 1-2 cm, chodíme jednou za dva a půl měsíce a je to v poho :mrgreen:

No právě my taky chodíme jednou za 2-3 měsíce, ale docela to leze do peněz. U nás to stojí 450 Kč. My máme taky slečnu :) Jenže ona se česat nenechá, jak byla malá bylo to v pohodě ale teď ji musíme hodinu honit po bytě, abychom jí vůbec chytli na česání, no děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
3.2.11 09:28

No právě člověk loví psa už jenom na to česání :mrgreen: a pak ti musí ještě v klidu stát při stříhání :nevim:
Já platím cca 250,– Jestli bys měla možnost zkus si od někoho ten strojek vypůjčit a vyzkoušet to , jak Vám to stříhání půjde, abyste z toho pak nebyli obě zpocený až na zádech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.2.11 09:43
Barbulka píše:
No právě člověk loví psa už jenom na to česání :mrgreen: a pak ti musí ještě v klidu stát při stříhání :nevim:
Já platím cca 250,– Jestli bys měla možnost zkus si od někoho ten strojek vypůjčit a vyzkoušet to , jak Vám to stříhání půjde, abyste z toho pak nebyli obě zpocený až na zádech :mrgreen:
:D my jsme spocené jen když ho lovíme na to česání. a poslouchá váš pejsek nebo taky na každého štěká a všechno doma kouše? Mamka má už rozkousanou polovinu bytu a všechny koberce :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
3.2.11 11:07

nekouše, to jsme odnaučovali hned od mala co nám ohryzala gauč :pocitac: ale štěká neuvěřitelně :zed: zrovna teď mi chce asi vyštekat díru do hlavy :lol: :mrgreen: jakmile něco z okna vidí nebo si myslí že vidí nebo slyší je jak štěkací komando :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.2.11 11:12

No tak ten náš taky hned běží k balkonovému oknu a čumí za ním jak stará drbna pořád :D a když s ním jde mamka ven tak po schodech neuvěřitelně štěká asi radostí že jde ven, jenže všichni okolo musí vědět že Nellynka jde ven :D a to kousání jsme ji neodnaučili a přitom jsme se tak snažili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.2.11 19:11

Bišonka sice nemám, ale máme jorkšírku, což péče o srst je docela náročná ( i když na výstavy nechodí, má polodlouhou srst). Pokud máš problémy s česáním, tak doporučuji stránky www.profikosmetika.cz a klidně se i v poradně optej. Já kdysi kupovala obyč šampóny ve zverimexu, srst mohla česat 3× denně a pořád byla zplstnatělá, pokud jsem pouřila kondicionér byla mastná, prostě děs. Pak jsem objevila kosmetiku AllSystems a jsem vděčná (používá jemný šampón s kondicionérem a botanický kondicionér). Češu 2× do týdne, srst zacuchaná není a je hezky lesklá a vypadá pěkně. Jsou to sice dražší preparáty, ale jsou to silné koncentráty, tak to vydrží dlouho - já ty 500ml balení na jorkšírku mám tak 2roky a to koupu skoro každý měsíc. Dobrou zkušenost mám i s Iv San Bernard kosmetikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.2.11 19:36

Děkuji za tip. Hned to omrknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
3.2.11 21:19

Taky juknu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.6.11 22:37

Bišoni zrovna nejsou můj šálejk kávy ale něco o jejich úpravě je tady , mrkni na http://www.bichon-charnett.cz/…-bisonka.htm :wink:

• Citovat
  • Upravit
Petula78
23.3.13 16:44

To buďte ráda

U nás jsem dnes platila 700,– kč :twisted: škoda mluvit. už přemýšlím o tom, že budu stříhat sama :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný