Máte někdo vodní želvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.12.13 15:52

@Kleris26 Tak to pak pro klid duše veterinář :). Věřím, že bude v pohodě a držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
1.12.13 15:54

@bublifučík Mockrát děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.14 11:12

poraďte

Zdravím.
Chci se zeptat.. koupili jsme si včera vodní želvičku.
je pořád ve vodě na jednom místě u kytky. vůbec ještě nevylezla na souš pod světlo..:(
Nevíte, jestli je něco špatně, nebo se ještě jen nerozkoukala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
25.1.14 11:30

Ahojky a ma tam na sous dobry přístup? Třeba se musí rozkoukat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.14 11:34

[* *] Takhle želvárko vypadá.. :) myslim si, že má. Když jí na souš položim, chvilku se rozkoukává a hned zdrhne do vody..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
25.1.14 11:34

@Ančesko ahoj, je možný, že se ještě nerozkoukala, pokud má výlez v pohodě, tak si vyleze, až bude chtít. A hlavně, teď mají zimní spánek, takže ta naše je pořád zalezlá ve vodě a spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.14 11:39

Akorát ještě..
nemam topítko do vody.. myslíte, že „studenější“ jí nějak vadí?
pokud by vadila, asi by tam i nespala celou noc, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
25.1.14 11:42

Tak ja take topitko nemám a v pohode. Dle mého se ještě nerozkoukala. Neboj. :hug:

Příspěvek upraven 25.01.14 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.1.14 11:43

Tak děkuju..
doufám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.1.14 12:41

Taky bych jí dala ještě čas. Navíc jak už tady padlo, tak je zima a oni odpočívají, tak nemá tak velkou potřebuji slunit se. Jinak topítko bych jí pořídila. Nevím, jakou teplotu voda má, ale já nastavuju na cca 24 stupňů (mohly by mít i méně) v zimě a v létě by měly mít skoro 30 stupňů (osobně teda nastavuju míň, mně se to zdá moc). ale moje želva má už asi 20 let, takže u mláďat bych byla opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.1.14 15:32
@Ančesko píše: [* *] Takhle želvárko vypadá.. :) myslim si, že má. Když jí na souš položim, chvilku se rozkoukává a hned zdrhne do vody..:(

Zkusila bych tu lampičku dát nad vodu, resp. pod lampu do vody nějaký kámen, ze kterého by želvička v pohodě dosáhla na hladinu. Ony se často nahřívají z vody. A zároveň ti to oteplí tu vodu.
Jinak topítko není moc drahá záležitost, pořídila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.3.14 21:08

Taky se chci zeptat, na vánoce jsme dceři koupili vodní želvičku trojkýlnou, neměla by tak vyrust a nepotřebuje tak velke akvarko, aspon zatím. když jsme ji koupili měla asi 2,5 cm krunýř a ted má 3 cm. ale mě zajímá proč nám přestala žrát? :nevim: je to třetítýden co nežere. spí nebo se sluní pod žárovkou. je to normální? když jsme ji prvně přivezli domu, taky tyden nežrala, ale pak začla. každý den ji hodím čerstvého červíka, které má ráda. koupilki jsme ji je ve zverimexu. sušené nechce. i pidi rybku jsme ji koupili a taky nic. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.5.14 19:31

Prosím o pomoc

Ahoj lidi mám želvu nádhernou už asi 13 let a poslední dobou mi začala vylézat s akvária vždycky se přilepí na sklo a snaží se vyškrábat ven. Nevím jestli se jí tam přestalo líbit nebo nevím. když ji pustím ven s akvária tak se plazí jak pominutá a jako by hledala nějaký ukryt. Dělají vám to taky nebo bych měl něco změnit aby byla spokojená? Děkuji za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.14 12:02

Ahoj milé chovatelky vodních želviček :) no tak dneska jsem si s nadšením želvičku pořídila a chci se zeptat, jaká že má být teplota v akvárku? V akvaristice říkali nějaká vlažná, na internetu psali 25 stupňů, tak nevím nevím :) jinak co jsem četla, tak mě tím smrádkem děsíte :) no ale co jsem chtěla, to mám :) a ještě se zeptám, je asi důležitý filtr a jak často jim svítíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
27.12.14 12:21

Ahoj holky prosím o radu mame malou vodni zelvu a máme problem kazdy den musime menit vodu uz nevim co mam delat kamen je vyvareny a voda taky. dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný