Máte někdo vodní želvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5463
22.2.13 09:45

My máme želvu už několik let a nesmrdí. Voda se musí dostatečně okysličovat vzduchovadlem i, když tam nemáte ryby pak se voda nekazí a nemá co páchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
22.2.13 12:48

Tak nasi ji zdedili po mne, ja si ji tehdy neuvazene koupila s tim zelvarkem s palmickou, zelvicka jako petikacka- nadhera… Pak jsem se odstehovala a nasim zelva zbyla- maji ji v plastovem velkem obdelnikovem lavoru na koleckach, co dva dny meni vodu a zelva vypada super a mamka si nejak nestezuje na udrzbu..Filtr ani nic takovyho nemaji… Zelve je odhadem 15 let a ma se cile k svetu… akvarko verim, ze je opruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.2.13 16:40

Ahoj,taky jsme v koupily už větší vodní želvu,

Máme ji cca 3 roky, měří i s hlavou 25 cm. Dlouho jsem ani nevěděla, jak se jmenuje, no, je to Tereka Africká. Dřiv jsme ji měli v malém akvárku asi 70 dlouhé a 35 široké. Bylo jasné, že jí nevyhovuje, taky to pořád v pokoji smrdělo a pořád čistit! Tak jsem na aukru našla 1,8 m dlouhé a 0,6 m široké akvárko za rozumnou cenu(skoro zdarma),akorát jsme pro něj museli jet 80 km.Taky se mi do ní nechtělo moc investovat, ani na to není. Doma nám to sice zabralo kus prostoru, ale dala jsem tam filtr, a krmím pouze z ruky, takže je voda dá se říct čistá, ted už cítit nic není, celé ho čistím tak jednou za tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leuska111
22.9.13 17:02

Zdravim vas zeny, mame dve male zelvicky vodni je jim pul roku tak nejak a mame je 3 den a nechcou nam nic zrat ani granule ani suseny cerviky. kazdy den jim menime vodu maji ju porad zakalenou filtr tam nemame protoze je malo vody dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
5463
22.9.13 20:15

Želva by se měla krmit 1-týdně takže krmení každý den se nedivím, že nechtějí žrát jsou přecpané. Naše Žofka dostává tak 1× za 7-10 dnů a je spokojená. Je jí 14 let.My tedy u želvy filtr nemáme, máme jen velký vzduchovací kámen a voda je krásně čistá a nesmrdí. Měnit vodu každé 3 dny by mě asi hráblo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
23.9.13 19:39

Želvičky josu horzně fajn ale musí bejt super vybavení velké želvarium, nadupanej filtr, topítko, a dobrá potrava :)http://deliriumtribe.rajce.idnes.cz/Otmarek_Klapavka_obecna/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MARICUJ
27.9.13 15:24

poradim

Asi jim je male kup filtr a ve zverimexu ti poradí asi ti dal naky kapky proti zapachani nepsala bych ti kdybych nevedela co je to za smrad kdyz se skazi voda mam tri zelvy :P :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
MARICUJ
27.9.13 15:28

pardon

Pardon ale zelva by mela dostavat vic krmeni nez jednou tydne vzdyt musi mit obrovskej hlad :roll: ja krmim moje zelvy kazdy den v primerenych davkach 2 denne a vzdy vse sezerou chudak ta vase zelva :,(

• Citovat
  • Upravit
MARICUJ
27.9.13 15:38

v klidu

Budte bez obav kdyz je nechate trochu vyhladovet uvidite ze vse sni mluvim s vlastni skusenosti taky sem mela zelvu a asi prvni tyden mi nejedla ale pak hned zacala takze budte bez obav :D

• Citovat
  • Upravit
MARICUJ
27.9.13 15:46

poradim

Vis jestli ti zelva zvraci krev asi s ni neco je radsi zajed k veterinari

• Citovat
  • Upravit
MARICUJ
27.9.13 15:57

radicka

Myslim ze mas maly akvarko pro tyhle obry by bylo lepsi mit vetsi :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
641
1.12.13 14:48

Zdravím, dneska jsem si u naší želvičky všimla, že má ohromně opuchlé očka. Něco jsem hledala na internetu a prý by to mohlo být z nedostatečného čištění. Je pravda, že voda už byla dosti kalná, tak jsem jí hned vyčistila :oops:.Máte někdo stejnou zkušenost? Co pomáhá? Četla jsem, že koupit u veterináře nějakou mastičku, je možné ji sehnat i ve zverimexu? Jinak želvičky máme dvě, ale toto opuchnutí má jen jedna. Děkuju za každý názor, radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.13 15:31

@Kleris26 Naší želvičce taky občas opuchla očka, vždy jsem okamžitě čistila akvárko a brzy se to zase vrátilo do normálu. Nikdy jsme s ní u veterináře nebyli, prostě nám šťastně prospívá už asi patnáct let :). Ničeho se neboj, bude v pohodě. Jen je třeba častěji čistit akvárko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.12.13 15:34
@MARICUJ píše:
Pardon ale zelva by mela dostavat vic krmeni nez jednou tydne vzdyt musi mit obrovskej hlad :roll: ja krmim moje zelvy kazdy den v primerenych davkach 2 denne a vzdy vse sezerou chudak ta vase zelva :,(

To zalezi na veku zelvy. Mam zelvy tri, dospele a ty se denne opravdu nekrmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
1.12.13 15:50
@bublifučík píše:
@Kleris26 Naší želvičce taky občas opuchla očka, vždy jsem okamžitě čistila akvárko a brzy se to zase vrátilo do normálu. Nikdy jsme s ní u veterináře nebyli, prostě nám šťastně prospívá už asi patnáct let :). Ničeho se neboj, bude v pohodě. Jen je třeba častěji čistit akvárko :)

ale to opuchnutí mi přijde extrémní přijde mi, že přes to vůbec nevidí. Mám strach aby úplně neoslepla. :oops: Ale děkuji za uklidnění. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný