Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky
koupili jmse štene yorka- a doma jsme zistili že vůbec neumí pít z misky. jídlo- málo a i to jen z ruky. nemáte nejaké tipy jak ho naučit pít?
Taky hrozne fňuká- už od soboty. počítam, že to bude z odloučení od mamky. už jsem měla dva yorky ale tohle jsem nezažila.jak se vzdálim šteká, vyje a je dost vytrvalý
. je mu 7 týdnů. co s ním?
děkuji za tipy
Aho,zkus si dat do dlane trosku vody no a at se nepije a pak ho zkus podstrcit pod malinkou misticku.Jinak stejska se mu po mamince,hold to budete muset vydrzet,zkus mu koupit nakou hracku treba se aspon trosku zabavi ![]()
Takle jsme vlastne naucili pit naseho,je to prazsky krysarik s yorksirem
kacerval píše:
Takle jsme vlastne naucili pit naseho,je to prazsky krysarik s yorksirem
Critline,
v yourkšírech se sice nevyznám, ale pokud neumí pít z misky, tak bych mu zatím dávala z lahvičky. Předpokládám, že byl převážně kojený fenkou, takže mu pití z misky bude z počátku dělat problémy. A pokud ho máte od soboty, tak ho určitě bude ještě nějakou dobu trápit odloučení od maminky. Ze začátku ho budete muset brát jako miminko, ale určitě si brzy zvykne a vše bude OK. Asi bych se mu snažila co nejvíce věnovat, aby nefňukal. U nás zabrala i plyšová hračka do pelíšku, aby měl „kamaráda“ ![]()
V 7 týdnech měl bejt ještě u mámy
Na samotu ho musíš naučit postupně. Při odchodu mu dát pamlsky, hračky a tak, aby to měl spojeno s příjemnými zážitky. Já se štěňaty byla doma i 3 týdny a postupně je na samotu naučila. Ale jestli jsi už měla psy, tak to asi víš ![]()
V 7 týdnech a ještě nesamostatného? Další perfektní chovatel.
lemaz píše:
lemaz a v kolika tydnech se berou stenata od matky?Ja mam zato ze sme si brali psa,kdyz mu byli snad 2mesice ![]()
To že je nesamostatný- to pani samozřejmě neřekla.Pejsek se neumí napít nejíst, ale čúra jen na podložku.
Plyšáky má a má i svoji oblibenou ponožku. Času mám na nej dost jsem na mateřský
Jak jsem psala už jsem yorka měla ale tenhle je nejaký jiný
pani je rozmazlovala- byli to spíš deti a ne pejsci
kacerval píše:lemaz píše:lemaz a v kolika tydnech se berou stenata od matky?Ja mam zato ze sme si brali psa,kdyz mu byli snad 2mesice
v 50 dnech nejdriv…ale okolo mesice uz se uci zrat z misky a ve dvou uz musi byt samostatny…
careynka píše:kacerval píše:v 50 dnech nejdriv…ale okolo mesice uz se uci zrat z misky a ve dvou uz musi byt samostatny…lemaz píše:lemaz a v kolika tydnech se berou stenata od matky?Ja mam zato ze sme si brali psa,kdyz mu byli snad 2mesice
aha
dekuju
critline píše:
To že je nesamostatný- to pani samozřejmě neřekla.Pejsek se neumí napít nejíst, ale čúra jen na podložku.Plyšáky má a má i svoji oblibenou ponožku. Času mám na nej dost jsem na mateřský
Jak jsem psala už jsem yorka měla ale tenhle je nejaký jiný
![]()
pani je rozmazlovala- byli to spíš deti a ne pejsci
A co ho jeste vratit k mamince a pozdeji si ho vzit?
S tím kňučením jsme to měli podobné.Nakonec pomohlo,když jsem zlikvidovala právě deku,co měla ještě od původní majitelky a dala ji do pelechu svoje starý triko,který bylo původně na vyhození,a který jsem kvůli tomu dva dny nosila.Pak už se přeorientovala a byl klid.
critline píše:
Holky a co s ním?vrátit ho nechci
na dlouho to nebude