Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli se může u fenky, které odešly štěňata k novým majitelům ,stát něco jako zatvrdnutí cecíků- nějaký zánět či tak… Mají se nějak ošetřovat??? naše fenka má teď cecíky celkem horký, tak se jen chci zeptat a snad mi někdo poradí. Díky
Ahoj,homeopatika Ricinus 30ch a Calcarea carbonica 30ch zastavi laktaci behem dvou dnu (zkusenost ale nemam).
A samozrejme,ze muze mit zanet,je to stejne jako u lidi
.Nebo bez s fenkou k vet.,ten ji da leky na zastaveni laktace,pokud nemas duveru k homeo.
Mělo by to odejít samo. Pokud je má hodně horký, tak raději zajdi na pohotovost.
Ale docela mě zaráží, že v 8mi týdnech štěňat má ještě laktaci. To už bývá po ní, protože prťata jsou na pevné stravě.
lemaz píše:
Mělo by to odejít samo. Pokud je má hodně horký, tak raději zajdi na pohotovost.
Ale docela mě zaráží, že v 8mi týdnech štěňat má ještě laktaci. To už bývá po ní, protože prťata jsou na pevné stravě.
Naše fenka kojila do poslední chvíle co měla doma štěňata. Sice ne už plně, ale občas jim dala cucnout. Po tom co štěňata odešla, tak jsme ji pár krát museli jakoby část mlíčka odstříknout a pak už to bylo dobrý. Ale měla je chuděra ještě nějakou dobu nalitý nalitý.
lemaz píše:
To me taky dost prekvapilo,vetsinou uz jsou prave na pevne strave a chodi se jen tak napit,pokud je teda fenka necha.
V kolika tydnech odesla stenata z domu?Pokud to muzu vedet?
zanět může být, pozor na zavrdlinky…
naše feňule kojila cca do 3 měsíců, jdno štěně měla sousedka a tak si chodilo každý den cucnout ![]()
Ahoj, mělo by to odeznít samo, ale může se udělat samozřejmně zánět,na to nám doporučil zvěrolek. aby měla hodně pohybu kvůli sražení mlíka.
ˇštěňátka odešli v průběhu 7 - 8 týdnů.. A do poslední chvilku si chodilaa cucnout, jinak byla na granulích. Jsou to dva dny a zatvrdlinky žádné,zatím mi vet poradit studené obklady…Tak uvidíme. Moc děkuju
No, tak pokud si chodili jen sem tam cucnou, tak laktace už doznívá. Průšvih bych viděla v tom, že je to hodně teplé. Zkus dávat obklady a kdyby se to nelepšilo, tak raději v pondělí na kontrolu.
Kristyna+Daník píše: ˇštěňátka odešli v průběhu 7 - 8 týdnů.. A do poslední chvilku si chodilaa cucnout, jinak byla na granulích. Jsou to dva dny a zatvrdlinky žádné,zatím mi vet poradit studené obklady…Tak uvidíme. Moc děkuju
Taky jsem to tak u feny měla, kojila do osmi týdnů, štěňata už samozřejmě žrala sama. Nedělala jsem s tím nic, štěňata neodešla najednou, ale postupně, jak odešlo poslední, mohla jsem přidat feně pohyb a ona se ta laktace zastaví. Nějaké odstříkávání by to jenom podpořilo. Občas jsem na to mrkla, teplejší být může.
ˇštěňátka taky odešla postupně, jedno v sobotu, druhé v úterý a třetí ve středu… A to poslední už ani moc nesálo… Tak snad to bude v pohodě. Moc děkuju za rady… Obkládáme, masírujeme a zatím OK.
Já bych jí na to nešahala, masírováním to naopak podporuješ. Prožeň ji po venku, nech ji v chladu (ne u topení) a nic se nestane.