Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holkyčekatelky jsem na těchto stránkách po několikáté a chtěla bych se vám taky svěřit s naším problémem.Na mimi,které k nám nemůže najít cestičku čekáme už dlouhých 7 beznadějných let.
Tak vám tedy trošičku popíšu co nás s manželem dost trápí.Byly jsme docela dobrá parta lidí nejen na disky a pařby.Shodou náhod jsme se i popárovaly a povdávaly a poženili všem se dokonce i podařilo rozmnožit o nového človíčka,kterým je dnes už krásný rokapůl.Dokonce i můj brácha byl schopen se oženit a dnes mají rokapůl letého Jakoubka.Takže to vše skoro v jeden jediný rok .A nás bohužel to štěstí mít mimi obešlo.Tak jsme se rozhodly podstoupit vyšetření (manžel je O.K.) a u mě zjistili,že se mi vajíčko vytvoří,ale nedozraje.Tak jsem se začala připravovat na 1IVF stimulace se dala přežít,odběry taky i to ET,ale potom ta zpráva NEGATIVNÍ už jaksi né.DR. to bylo divné,že se to nepodařilo a tak jsem měla ještě zamrzlíky tak jsem šla na KET opět bohužel NEGATIVNÍ.To už mi začaly nervičky a psychika dost pracovat,ale můj supr manžílek mě drží nad vodou.Tak jsme se rozhodly podstoupit další IVFuž 2.Ted' jsem 7 den po ET a čekáme co se bude dít.4.6.jdeme na TT.Ale mám pocit,že to opět nevyšlo no,ale necháme to na TT to poví více.Zapoměla jsem dodat,že totoIVF nám pomáhali asistovaným hatchikem(naříznutí embryjek laserem)zavedli nám 3 jako pokaždé.Nejhorší pro mě ted'bylo,když přišla švagrová a řekli nám,že je v 6tt.Tak to už je pro mě opravdu dost mizerné psychicky.Samozřejmě jí to moc a moc přejeme je jí totiž 33 a bude mít první mimi.Holky nemáte některá z vás zkušenosti s tim Asistovaným hatchikem a jak vám to vyšlo?Moc děkuji,že jsem se mohla svěřit ,ale mému zoufalství se aspon' trošku ulevilo.CHTĚLA BYCH VŠEM ČEKATELKÁM POPŘÁT MOOOOOC ŠTĚSTÍČKA NA MIMÍSKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i kdyby to ani ted' nám nevyšlo ještě máme poslední hrazené IVF a pak už jen beznaděj
tak se mějte všechny moc hezky a těm co mají pod srdíčkem už mimi tak moc zdravíčka ahoj PETRA z OSTRAVY
Ahoj Petruš,
Tvůj příběh je dost smutný. Bohužel Ti nemůžu poradit, protože tímto zatím neprocházíme (a doufám, že to nebude potřeba
).
Moooc Ti držím palečky, aby ses dočkala toho vytouženého okamžiku. Vím, že psychicky je to hodně deprimující, hlavně když kolem Tebe je tolik malých batolat a ke všemu těhulka švagrová…
Přeji Ti hodně štěstíčka!!!
Ahoj Petro,
já mám za sebou taky už několik IVF, dva cykly s AH. Mě to bohužel nevyšlo, ale u mě je problém asi někde jinde, jen doktoři nemůžou přijít na to kde. AH by měl embryjkům pomoct k lepšímu uhnízdění.
Moje kamarádka byla taky na několika IVF, ten třetí si připlatila i AH a právě z tohoto cyklu se jí narodila dvojčátka. Takže jí právě AH pomohl !!
Buď v klidu a nenervuj se !!! Máš ještě čas, já si vždycky po ET dělala test dvanáctý den. Testovat se prý má i v případě krvácení.
Tak držím palce, určitě máš v bříšku nejméně dva mimísky!!!!
Dej vědět, jak jsi dopadla.
Dadla
ahoj RADUŠ děkuji ti za odpověd' i ta mi trochu pomohla díky moc.
AHOJ DADLUŠ. mockrát ti děkuji za tvoje zprávičky i toto už je docela dobré,že už to někomu tím AH vyšlo.a u tebe je mi moc líto,že ti to tak jako mě taky nevychází.Tak at' ti doktoři něco dělají a bleskem zjistí v čem je u tebe zakopaný pes, ale snad se to podaří a budeš brzy těhulka.To víš ,že ti dám určitě brzy vědět jak to u nás vypadá.Ted'mě dost pobolívá břicho střídavě i v podbříšku,no o prsách ani nepíšu a ted'2 den mě bolí i hlava.Tak nevím jestli to jsou už příznaky MS nebo co.
ale MS mám právě dostat až toho 4.6.jak půjdu na tt.tak se uvidí.Měj se moc hezky a brzy se zase ozvy jak budeš ovšem mít zájem .
ahojki PETRA ![]()
Petruš,
to, co píšeš - pobolívání v podbříšku, bolest v prsou - to byl skutečně mohly být příznaky těhotenství! Termín MS máš 4.6.? To by skutečně mohlo být!!! ![]()
Moooc Ti, beruško, držím palečky, a věřím, že nás 4. června překvapíš pozitivním výsledkem!!!
Dej vědět! Myslím na Tebe
![]()
Ahoj holky tak vám moc děkuji za podporu,ale bohužel ta mrcha hromská dneska přišla,ale je to jiné než předtím.Nejhorší pro mě je,že jsem si včera dělala tt a měla jsem tam slaboučkou druhou čárku tak jsem si myslela,že to vyšlo.Jenže mě prsa pořád bolí a celé vaječníky a v podbřišku taky sem tam škubne tak já tomu opravdu už nerozumím no uvidíme v pátek,ale naději tomu nedávám pozitivní.Jsem z toho pěkně zoufalá.Akorát mě ještě pobolívá dost často hlava tak nevím co to je.
Tak se mějte pěkně pokud někdo víte něco o tomto tak mi prosím napište budu vděčná za každou nadějnou zprávu DĚKUJI MOC PŘEDEM.tak já asi to štěstí být těhulka nebudu!!!!!!!!
Petro,
ještě není všechno ztracený!!! Pokud je krvácení slabší, nebo spíš jenom špinění, nemusí to nic znamenat. Zkus si ve středu (to budeš myslím 12 den po ET) udělat další test, zvlášt pokud jsi už jeden pozitivní měla. I přes to krvácení!! Rozhodně jdi ale na krev, protože test může být i negativní a těhotná být můžeš (aspoň takhle mi to řekli v nemocnici).
Hlava mě bolela taky, ale to možná bude těmi hormony. Přece je to na to naše tělíčko pořádnej „záhul“.
Držím pěsti a zase se ozvi!
Dadla
Ahoj Petko.Ja jsem na tom stejně.7 let taky čekáme a nic sice v loni jsem zapadla ale odešlo to no a ted jsem měla zase spontaní potrat,ale jestli krvácíš a máš to slabé tak zkus si změřit bt apokud máš 37 a výš tak urychleně běž k doktorovi.Já měla to samé bt nad 37 i první dem ms tak lekař říkal,pokud bt klesne pod 37 tak bohužel jinak jsem v tom.Pokud si žena neměří bt a ma spoždění a pak ta mrcha příjde tak ani nepozná,že plod odešel a to je ten potrat.bt 1 den ms musí vždy klesnout jinak to je ok.V mém případě to ok nebylo takbohužel.Taky jsem měla tt lehce pozitiv tak rano než vstaneš se změř a uvidíš zkus to.držím ti moc palce,protože vím jaké to je.a jsem s tebou jenom by mě zajímalo ještě kolik to umělé tak stojí jak to u toho byvá asi zaleží na okolnostech partnerů dík moc za odpověd a rano to zkus pá.....havlička z deníků matysků
Ahoj DADLI tak bohužel to špinění ze začátku bylo slabé,ale ted'je to normální MS.Na tu krev určitě půjdu,ale už jsem hodila flintu do žita.Děkuji ti moc za podporu a odpověd'.Zase se ti ozvu.PObolívá mě v podbřišku chvílema tak jako by měla MS začít no ale to je určitě tím,že už je ta potvora u mě zase na „návštěvě“.Tak ahojki a co ty jak to s tebou vypadá??????
.AHOJ HAVLIČKO taky ti moc děkuji,ale já jsem to už normálně dostala.Tu bt jsem si měřila včera když to začalo tak byla 37.1 a dnes jsem na to koza úplně zapoměla takže nevím nic to jsem ale trdlo,že!!!!Tak zítra změřím ale opravdu už jsem to vzdala.Zítra si udělám i tt dnes jsem ho měla slaboučký//.Napíšu ti něco málo o tom umělým.Tak nás to doted'ka vyšlo na asi tak na 30000kč
TO jsem podstupovala 1IVF a KET to stálo kolem17000kč plus léky.A ted'jsem po 2IVF plus asistovaný hatchi tak celkem 16000kč.Je to opravdu finančně náročné,ale co bysme pro to mimi neudělali.Vše mi to dělali v OSTRAVĚ v GYNCENTRU.Jsem totiž z Ostravy a mám to blízko.Jenže ted' už máme před sebou poslední pokus tak uvažuju,že pojedu se zeptet do Olomouce do Ferimedu je to prý lepší.Ještě mám sice zmražené 6 embryjek,ale to uvidím co mi příští týden řekne DR.Nemám totiž udělané ani imuno ani genetiku nic jen mi dává IVF a pokusy mizí a penízky s tím a bez úspěchu.No uvidíme co nám ted'poví Tak snad ti to stačilo takto napsat a trišku si o tom udělat obrázek.Měj se pěkně a at'jsi brzy těhulka a co ty máš za sebou?AHOJ PETRA
Ahoj Peťo,
mrzí mě, že se ms rozjela „na plný pecky“. Tvoje pocity znám, sama jsem byla na ET 2× a na KET 1× a vždycky to dopadlo stejně. Tvůj doktor tě hnal do IVF bez vyšetření? To nechápu! Zkoušeli jste IUI?
Já se chystám na IUI (už čtvrtý) asi v srpnu nebo v září, protože mi zbyly ještě nějaký léky, a když to nevyjde tak potom na poslední IVF.
Než půjdeš na to poslední IVF, určitě si nech udělat imuno a tu genetiku!
Jinak já chodím v Brně na Obilňák a jsem docela spokojená, určitě stojí za to si vybrat centrum, kde se budeš cítit dobře.
Ještě jsi tady psala, na kolik vás to vyšlo dohromady, tak to já raději nepočítám : - ))) Asi by to byly už desítky tisíc…
Pořád dál držím palečky!!!!
Dadla
No dufam a drzim palce aby zajtrajsi vysledok bol uz pozitivny!
Ahoj snažilky,
v práci se moje kolegyně pokoušela o miminko 7 let!!! Už z toho byla také hotová a nějaká její známá jí doporučila pít čaj - čerpáno z knihy o léčivkách podle Marie Treben.
// Čaj ke zdárnému početí:
100g třezalky
100g kopřivy
100g kontrihelu
50g hluchavky
30g měsíčku
20g řebříčku
Polovina lžíce se spaří v 1/4l vody. Nechá se 15 min. louhovat. Pije se 3× denně mimo období menzes. Po využívání se nechá 14dní a pak opakujeme.//
Chci to také vyzkoušet, zítra jdu navštívit krámeček s bylinkami, tak jsem fakt moooc zvědavá!!!
Držím palečky!!!
ahoj Dadluš normálně jsem trošku něják rozházená.Tak ta MS trvala jen 2dny.a ted'nic.Včera jsem si dělalaTT a byla tam opět čárečka ,ale byla silnější než ta před 2 dny.Tak já už nevím co se děje.Vpodbřišku mě pobolívá pořád je mi tak divně,ale nezvracím.No a ted' večer mě dost bolí záda tak jako před MS a zítra jí mám „oficiálně“dostat.Tak mi prosím tě řekni co se děje?!
No zítra jdu na tu krev tak jsem zvědavá ja dopadnu.No ale příznaky MS mám prsa naplé záda bolí a mám suchou uplně staženou plet'na puse a to mi dělá vždycky.Dadli tak jsem zvědavá jestli ta mrcha příjde.Může přijít i když se to třeba chytlo a TT je pozitiv?stává se to?tak ahoj zítra se určitě ozvu jak jsem dopadla