Vysazení HA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
83
26.5.04 11:27

Vysazení HA

Ahojky,
před 3 týdny jsem vy:,–(ila HA (po 4 letech) a mám docela strach, co to se mnou udělá (když tak čtu o lítání po doktorech, injekcích, atp. :roll:) Asi týden mám takové divné pocity v podbřišku, jakoby se měla dostavit MS(bolstivý tlak), ale během pár minut to přestane. To se opakuje tak 3× denně. Tak by mě zajímalo, co se ve mě děje. Jestli je to normální. 8O
Jestli máte někdo podobné zkušenosti, tak mi prosím napište. Jsem z toho docela nervózní, protože se chceme s manželem snažit o mimi. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.5.04 12:11

vysazení HA

Ahoj Handy,
tak já jsem na tom úplně stejně, možná tak o pár dní mám „vysazeno“ déle. Asi tak ty dva týdny po mě bolelo břicho, přesně jak říkáš, tlaky…§
Do toho prsa a to děsně, nemohla jsem snést ani rozepnutý svetr, protože mě dřely zipy. A to mám nulky, takže žádný nárazníky. To už přestalo, až jsem si myslela, že jsem nějakým zázrakem těhotná. Nejsem a mám 27DC a čekám na MS. A pořád nic, jen mě bolí břicho tak, jako kdyby už a ono nic.
Taky se toho děsím, protože se chceme s manželem v srpnu pokoušet o miminko. Zatím beru Calibrum babyplan, protože mi to doporučila lékařka. Nechat tělo odpočinout a dát mu potřebné vitamínky, aby bylo připravené na uhnízdění miminka. Tak akorát nevím, jestli mi tělo nastartuje tak, jak má. Začínám taky mít strach, protože to tady všechno čtu.
Jo, HA jsem brala asi 7 let, takže pro tělo to asi musela být zátěž jako hrom.
Přeju ti Hanďulko ať se ti tělíčko umoudří co nejdříve a začne se chovat jako tělo budoucí těhulky… Držím pěstičky, protože ti samým taky procházím.
 Renča

• Citovat
  • Upravit
83
26.5.04 12:26

Ahoj Renčo,
moc díky za odpověď. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Taky mě už napadlo, jestli náhodou nejsem těhotná, ale myslím, že nejsem. Snad to všechno jsou jenom příznaky toho, že se mi tělo znovu probouzí. :lol: Ty vitamínky jsou dobrý nápad. Zkusím to a snad se mimísko brzo ohlásí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.5.04 12:47

Ahojky holky
jsem na tom stejně. HAK jsem brala 15!!! let a minulý měsíc jsem vy:,–(ila. Chceme mít mímíska. Myslela jsem, že jsem taky v tom. MS mi nenaskočila, bylo mi špatně, prsa bolela a já si byla úplně jistá, že jsem v tom. Doktor se na mě koukl ultrazvukem aúplně to vyloučil. nenastartovaly mi vaječníky a děložní sliznice taky moc nízká. Prostě nic. Ona ta touha po mimískovi asi dokáže vyvolat i těhotenské příznaky. A HAK asi daly našemu tělu pškně zabrat. Doktro mi píchl vyvolávačku a MS se dostavila. Malá, ale přece. Teď už se netrpělivě těším na další snaženíčko. Doufám, že už „naskočím“.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.5.04 13:22

Hmmm, toho se taky docela bojím, že mi tělo nenaskočí. Ale musíme, holky, věřit a hlavně se moc nestresovat. Ono se to ale lehko řekne. Manžel mi to taky říká, že zatím se nemusím stresovat, že když to přijde tak to přijde a když ne, tak to budeme řešit. Ale on je chlap a nechápe to, že. :roll: Uvažuju, že si dneska zajdu do lékárny pro Babyplan. Sice se asi nějakou dobu nebudeme nějak moc intenzivně snažit (abych vyplavila všechnu tu chemii, co jsem do sebe za 4 roky naházela :? ), ale ať se tělíčko připravuje :wink:
Přeju nám všem, abysme si tady brzo dopisovaly o ranních nevolnostech a tak :lol: a ybsme ty doktory moc nepotřebovaly
Papaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.04 15:08

HA

Handy, určitě zkus vitamínky, jak jsem tak četla příbalový leták, tak když už nic jinýho, tak ti aspoň sníží cholesterol :lol:
Marťo koukám, že jsme se sešli všechny ve stejné situaci? Že by letošní léto lákalo budoucí těhulky?
S těmi vitamíny je to dobrý nápad, ale tělo asi potřebuje oddech od uměle navoděného cyklu.
Jsem docela rozladěná z toho, jak se mnou ta HA zacloumala, a přijde mi nehorázný, když gynekolog předepíše klidně 15letý holce prášky jen proto, že má beďary..... Mimochodem, brala jsem Minisiston a Mercilon a beďarů jsem měla plnej ksicht i záda. Na to mi pomohl později B-komplex.
Za dvacku na měsíc.
Taky se těšíte na příští jaro, kdy už bysme měli mít malý broučínky????

Renča

• Citovat
  • Upravit
83
26.5.04 15:21

Cholesterol sice vysoký nemám, ale určo to zkusím :P .Taky jsem teď z toho taková rozladěná a nechtěla jsem to říkat nahlas, abych nevypadala neinformovaná, ikdyž se není za co stydět :wink: , ale kdybych tenkrát (u mě v 19) věděla, že by mi to tak mohlo rozhasit tělo a měla potom prblémy s mimískem, tak bych určitě to pohodlí, které tabletky přinesly obětovala. :( Ale musím říct, že na pleť mi to docela pomohlo a ani po vysazení se mi beďary nevrátili :P . Já jsem s Minisistonem taky začínala, pak jsem měla asi měsíc Triregol, ale ten mi neseděl a když jsem změnila doktora (asi před 2,5 lety), tak mi na:,–(il Harmonet, který prý měl míň hormonů. Jenom nechápu když je něčeho míň, tak jak to, že to stojí o tolik víc??? :P :P :P
Jé hoky, já bych tak byla ráda, kdybysme příští jaro vozily ty naše drobátka. My bysme se měli příští jaro stěhovat do našeho nového hnízdečka, které teď stavíme, tak by to bylo parádní, kdybych to tam už mohla přivítat i s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.5.04 15:25

Vysazení HA

Ahoj,
já jsem vy:,–(ila Ha po 9 letech minulý měsíc. Hned od prvního týdne, jsem měla stejné příznaky. Dost se mi nafouklo břichlo a dost mi vadilo nosit kalhoty. Ikdyž nebyly fest, tak jsem měla hrozný tlak na břicho. 14 dní jsem měla bolesti zad a kloubů, pak mě týden bolelo břicho. Všechny tyto příznaky odezněly, když se dostavila menstruace. A k mému překvapení se dostavila přesně na den, jako když jsem brala HA.
Od menstruace jsem naprosto v pohodě. Začala jsem brát vitamíny a kyselinu listovou. Tenhle týden se má dostavit opět rudá teta, tak uvidím,. Zatím je mi fajn, jen mě trošku bolí v podbříšku. Držím ti palce. U každého je to jinak. Ahoj Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.5.04 15:35

Borůvko,
dík za povzbuzení.
Konečně někdo, kdo po vysazení HA má pravidelnou tetu :P . To bych nám taky přála :wink: Ty vitamíny budou mít asi opravdu něco do sebe. Já jsem teda vždycky vitamíny v tabletkách odmítala, ale asi přehodnocuju názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.04 15:46

HA

Kéž bysme všechny následovaly příkladu Borůvky !!!
 Renča

• Citovat
  • Upravit
83
26.5.04 15:55

Někde tady jsem vyčetla, že se doporučuje, když nemám MS, jít k doktorovi až po 3-6 měsících od vysazení HA. To je blbost, ne? Není lepší s tím dělat něco hned 1. měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
26.5.04 16:00

Ahoj všem!
Protože do diskusí většinou píšou ženy, které měly nebo mají po HA problémy, napíšu sem svůj bezproblémový příběh :-) HA jsem brala 8 let, nejdřív Cilest pak Triregol. Po tom mi doktor doporučil 2 měsíce nesnažení. Po těch 2 měsících jsem hned otěhotněla. Během kojení jsem brala Exluton, který mi začal dělat problémy když už kojení skončilo a začala MS. Měla jsem ji hrozně dlouhou a bolestivou. Takže jsem najela na Cilest, po 9 měsících jsem ho vy:,–(ila a hned znovu otěhotněla. Teď jsem v 5. měsíci. Je mi 31 let, v 19 jsem byla na operaci kde mi vzali vaječník a vejcovod.
Proto vám mohu jen doporučit, abyste se zbytečně nenervovaly pokud zatím problémy nemáte. Ne každý je nutně musí po HA mít!
Katka 21+5tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.04 18:20

Ja jsem vy:,–(ila HA po sedmi letech, brala jsem Mercilon a potom Marvelon. Hned prvni mesic po vysazeni jsem myslela, ze jsem tehotna / bolesti prsou, nedostavila se menstruace, unava i trochu nevolnosti / proste klasicky tehotensky priznaky, jen testy ne a ne to ukazat, nakonec jsem po dvou mesicich po injekci odmenstruovala a kdyz jsem sa ptala doktora na ty tehotensky priznaky, tak rekl, ze jak se telo vraci do normalu, vyvolava to podobny potize jako tehotenstvi. Druhy mesic uz jsem „priznaky“ nemela, ale menstruace se opet dostavila az po injekci. Az treti cyklus od vysazeni jsem zadnou nepotrebovala, ale mam od te doby delsi cykly. tak 32 az 34 dni. Teda vlastne uz nemam, protoze se mi pred tremi mesici podarilo po roce a pul otehotnet (tak dlouhou dobu ale urcite nespojuji s dlouhodobym uzivanim HA). Tak vsem preji, aby potize po vysazeni HA byly co nejmensi a brzy se vam podarilo otehotnet.
 J.

• Citovat
  • Upravit
2518
26.5.04 18:45

Holky,

když tady čtu o Vašich problémech s otěhotněním po HA, tak je to vážně k zamyšlení.
Já jsem přitom otěhotněla hned!!! Užívala jsem 6 let Trinordiol.
Pak jsem zapomněla na jeden prášek (určitě se Vám to také stalo, protože u mě to bylo skoro pravidlem), ale hned ráno - brala jsem je vždy v podvečer - jsem to dohnala.
A bum! MS se nedostavila a já měsíc na to zjistila, že jsem těhotná!!!
Dnes jsou synkovi 4 roky a vůbec bych neřekla, že se na něm HA nějak podepsala, protože je to pěkný raubíř - asi jako každý klučina jeho věku!

Držím Vám moooc palečky, aby jste co nejdřív nahlásily //!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.04 20:35

Nazdárek holky, má zkušenost s vysazením HA/po 7letech/ je taková, že už ji nechci nikdy vidět. Od vysazení /V prosinci 03/ jsem to dostala poprvé az koncem března. Doktorka mi pořád říkala at tomu nechám volný průběch, ale v březnu mi už musela píchnout provokačku. Ty stavy které jsem měla byly fakt unavující. Taky jsem si myslela ze jsem" už v tom", všechny příznay k tomu nasvědčovaly. Další menses př :D :D šla po 14dnech,a tu poslední jsem dostala po 35 dnech, takže se dá snad mluvit o jakési pravidelnosti. Jinak co se týče vitamínů, tak beru na doporučení kamarádek i lékařky SARAPIS na upravení cyklu, MAMAVIT a vit. E.
I přes intenzivní snažení o mimčo se stále nedaří, ale naděje umírá poslední. To jsou moje zkušenosti,tak jsem moc ráda že jsem se mohla s váma o ně podělit. Pa Lenča.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex