Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@myšičkaa normálně vše bylo tak jak má. Prostě jsem byla bez antiny a až jsem jí zas měla, tak jsem jí začla brát podle letáku ![]()
@Verca1989 mno tak to jsem nevedela.. ja nastesti mela vsechno ok a deti jeste nemam, takze sice toho vim celkem dost, aleze po porodu muzes cekat buh vi jak dlouho na MS, to ne
Nicmene kamoska, co vysadila pak MS nemela, tak byla 2× na vyvolani a dr. ji prave sdelil, ze prasky muze jakoby zacit brat az kdyz MS prijde, aby HA byla ucinna…
@Jujunka já jsem to po porodu dostala až po 8 měsících a takovou dobu bych opravdu na nasazení HA nečekala
Jsou ženy, které to nedostanou dokud kojí, takže klidně i přes rok. A to, že žena nedostane MS po vysazení může být kvůli tomu, že jí doktor původně nasadil HA na nepravidelný cyklus, což je nesmysl. Dřív se to tak dělalo, holka v 15ti neměla pravidelnou MS a místo toho, aby to doktor pořádně řešil, tak jí nasadil prášky. Ono se to práškama srovná ale jelikož při braní HA žena nemá ovulaci, tudíž nemá ani pravý cyklus, ani pravou menstruaci, tak je to úplně nesmyslné a po vysazení se to bohužel většinou vrátí do starých kolejí. HA je samozřejmě nejlepší začít brát první den MS, aby ochrana hned působila ale jde to i jinak, je to napsané i v přibálovém letáku u každé HA ![]()
@Verca1989 - diky za info.. zas je fakt, ze jsem mela nejak zafixovany, ze pokud se koji, tak MS neni.. a vic nejak jsem to do ted nezjistovala..ale tak dobry vedet, diky ![]()
@Jujunka není to pravidlem, jsou ženy, které to dostanou třeba hned po šestinedělí, i když plně kojí, to si žádná z nás nevybere. Ja patřila k těm štastnějším ![]()