Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj snažilky,
ja som snažilkou už 9 mesiacov a vzhľadom k tomu, že po vy:,–(ení HAK som nedostala spontánne menzes - iba vďaka Agolutinu mi MUDr. predpísal Clomhexal na 3 mesiace. Máte niekto aj takú skúsenosť, že menzes ste nedostali aj po jeho podaní? Mešká mi už 5 deň a mám len také slabé špinenie, a prestávam mať menštruačné príznaky /bolesti v podbrušku a už ma ani tak nebolia prsia aj keď ich mám ako balóny
/a BT mám už 3 týždeň od 36,6-36,8 čiže mierne zvýšenú.
TT som si robila minulý týždeň, ale bol negatívny. Je možné, že som si ho robila skoro.
Prosím všetky snažilky, ktoré máte skúsenosti s užívaním clomhexalu či mali podobný problém a ako ho potom riešili. A či vám vôbec pomohol. Už začínam byť z toho všetkého zúfalá. Som vďačná za všetký odpovede. prajem Vám krásny deň.
Milé holky,
chtěla bych se připojit k Maris a zeptat se, když jste tedy braly léky na podporu, zda se Vám podařilo po nich otěhotnět. Četla jsem totiž spoustu negativního, tak by mě zajímalo, jestli je tu ta šance se toho vytouženého mimíska dočkat.
Než Vám je lékař „na:,–(il“, vyšetřoval Vás předtím? Mě můj doktor Clomhexal napíše v pondělí, bez předchozích vyšetření.
Děkuji za rady!
Ahoj Radka,
mne tiež nerobil predtým žiadne vyšetrenia. Iba som bola na ultrazvuku a tam mi zistili, že mám jeden vaječník polycystický a druhý zväčšený. No a nerastú mi folikuly tak ako by mali.
A mala som začať užívať tie lieky od 4 dňa cyklu a potom ďalšiu dávku na 21 deň cyklu. No a obe dávky som už vybrala - ešte ma čaká jedna a stále som nedostala menzes. Počkám do pondelka a letím k MUDr. na agolutin. ![]()
Ale vraj by predtým ako ti predpíšu clomhexal mali zobrať krv a zistiť hormonálny profil a zistiť či máš priechodné vajcovody. Lenže to som ja predtým nevedela a nie som si istá na 100% či sa tieto vyšetrenia majú robiť vždy alebo nie je problém clomhexal predpísať aj bez nich. ![]()
Inak priprav sa na vedlajšie účinky. Mne z nich šibalo skoro celý mesiac.
a dosť ma pobolievalo podbruško a bradavky. No a to už nehovorím o zmene nálad z minúty na minútu. Bola som dosť precitlivelá.
Tak Ti držím palce aby ti clomhexal zabral čo najskôr a aby aspoň teba obišli tie vedlajšie účinky. A pochvál sa nám ako si dopadla.
Pá a prajem Ti pekný víkend.