Imunobiologické vyšetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1930
16.5.04 22:38

Imunobiologické vyšetření

Chtěla bych vás touto cestou požádat o radu:
Po několika neúspěšných IVF se máme chystat na další, tak bych před tím chtěla poprosit doktora, aby mě poslal na imunobiologické vyšetření.
Moc o tomto vyšetření nevím, tak bych byla ráda, kdyby jste mi vy, které jste ho absolvovaly, předaly své zkušenosti.
Díky Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
553
17.5.04 10:00

Ahoj Dadlo,
zkušenosti s tímto vyšetřením nemám vůbec žádné, ale četla jsem o tom pěkný příspěvek. Bylo to v časopise Reflex (koupila jsem si ho asi 19.4. nebo 17.3. Byla na něm ale Vilma Cibulková, zrovna včera jsem to vyhodila!). Určitě si to sežeň a přečti a buď vděčná svému doktorovi, že tě na imunologii poslal. Hlavní myšlenka celého příspěvku byla asi ta, že tvé tělo oplodněné vajíčko nemusí přijmout, protože se k němu chová jako k cizímu tělísku a snaží se jej z těla vypudit jako látku, která do něj nepatří. Proto má hodně párů problém s početím… a mohou být oba úplně zdraví.
Držím palce Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
18.5.04 17:46

Mio,
Moc děkuju za info. Kamarádka kupuje Reflex pravidelně, tak už jsem ji zaúkolovala… Tak se ke mě snad dostane.
Ještě jednou dík.
 Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
18.5.04 20:36

Imunologické vyšetření

Ahoj Dadlo,

na imunologickém vyšetření jsem byla po několika neúspěšných IVF zákrocích. Dodnes jsem vděčná Mudr. Dostálovi z Fakultní nemocnice Olomouc, že mě tam poslal. Jedná se o Poradnu pro imunologii reprodukce FN a LF UK v Plzni k Doc. MUDr. Zdence Ulčové-Gallové.
Odebrala mně i manželovi krev , od manžela chtěla sperma a mně vzala ovulační hlen. Teprve tam jsem se dozvěděla zřejmě příčinu mé neplodnosti. MUDr. nám dala doporučení s ohledem na výsledky. Absolvovali jsme další IVF s krátkým léčením před zákrokem a konečně se nám splnil sen. Nyní jsem v 34 tt a moc se těším na miminko.

Přeji ti, aby jsi se dostala do správných rukou a nečekala dlouho na vytoužené miminko.

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
18.5.04 20:42

Ahoj Gruzie,
díky za odpověď. Ještě bych se zeptala na to léčení. Předpokládám, že jsi dostala nějaké léky ty. Bral něco i manžel?
Máme před sebou poslední hrazený cyklus, tak nechci nechat nic náhodě.
Ještě jednou dík. Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
18.5.04 20:48

Ahoj Dadlo,

já i manžel jsme dostali injekce Dexony (já před odběrem oocytů a před ET a manžel před odevzdáním ejakulátu 2×). Dále já ještě Prednison a Agapurin. Oba jsme přidávali vit. E 400.

Pokud by jsi chtěla kontakt na tu Plzeň, dám ti ji k dispozici.

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
18.5.04 21:01

Gruzie,
za ten kontakt bych ti byla moc vděčná, příští týden jdu k doktorovi, tak bych na něj byla aspoň připravená. V každém případě si ale o toto vyšetření požádám.
Pokud bys nechtěla ten kontakt zveřejnit přímo tady, můžeš mi ho poslat na e.mail dadla.r@seznam.cz nebo jako soukromou zprávu.
Moc moc dík !!
 Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
18.5.04 21:12

Imunologické vyšetření

Ahoj Dadlo,

myslím, že to není žádné tajemství a pokud by to mělo pomoci i ostatním , ráda to zde zveřejním.

Poradna pro imunologii reprodukce FN a LF UK v Plzni
Doc. Mudr.zdenka Ulčová-Gallová,DrSc.
Gynekologicko-porodnická klin. Čapkovo nám.1, 30708 Plzeň
tel. 377617241 (po-středa)
377402177 (čtvr-pá)

Je potřeba si tam nejdříve zavolat a potom s doporučením od svého gynekologa přijet.

Přeji hodně úspěchů!

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.12.04 21:40

ahojte, taky bych přidala svou trošku do mlýna.6 let se snažím otěhotnět a v centru (Fertimed) mi dělali nějaká vyšetření s tím, že jsem OK a po IUI mě tlačili na IVF.Jenže já s manž.jsme nechtěli (tedy zatím) a hledala jsem jiné řešení, protože lékaři nechtěli pátrat po příčině.Tak jsem se pomocí netu dozvěděla o imunobiolog.laboratoři v Podolí a ejhle-příčina se našla! A tady mě děsí jedna věc. Jeví se mi to tak, že centra dnes nehledají příčinu - jen provedou základní vyšetření a jdeme na IUI a hned pak IVF. -JENŽE- cituji z článku o imunologii (Madar, Nouza):„…u imunologicky podmíněné sterility u žen (protilátky proti spermiím, apod…): Samotná IVF s následným přenosem embrya(ET) nebývá bez předchozí léčby patologické imunity úspěšná.“ Takže milé snažilky, než se rozhodnete vysolit na stůl nějakého centra své dukátky a "pročistit "peněženku i tělo, zvažte nejen imunologii, ale i jiné vyšetření, které by vám mohly odhalit příčiny, s kterými se mnozí lékaři v centrech nebudou zatěžovat.Proč taky, když na vás můžou vydělat? Bohužel už nevím, kde na netu jsem si to stáhla (zájemkyním mohu ale poslat článek mailem) a něco je také na www.medicina nebo www.imunologie.Tak hojky a držím nám palečky.Helinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.04 15:42

Imunolog. testy

Rozhodně doporučuju nechat si udělat imunolog. testy. V Praze se dělají myslím, jen v Podolí a je potřeba doporučení do gynekologa. Testy probíhají tak, že přijdete ráno na 8 hodinu s partnerem, Tobě odeberou krev a partner odevzdá sperma (mají zde klasickou „komůrku“). Poté počkáte až na vás přijde řada a jdete k lékaři na pohovor. Výsledky jsou k dispozici c/a za 3-4 týdny. My jsme také absolvovali několikrát IUI, ale až asi po 1/2 roce nás poslali na tyhle testy, kde se zjistilo, že jsem si vybudovala protilátkyvůči spermiím, tím pádem by byly veškeré snahy do budoucna bez přeléčení bez šance. Teď už je vše ok a v červnu budeme mít miminko :P
Velké díky paří dr. Tolarové, která je moc příjemná a sympatická a nám moc pomohla.

• Citovat
  • Upravit
7
1.1.05 16:41

My máme za sebou 3 IUI a prvni IVF, bohužel jsme včera zjistila, že u mně ty krásná embrya nezůstala. Včerejšek jsem probrečela, ale dneska už brouzdám a hledám další rady. Při stimulaci jsme měli 18 zdravých vajíček (nějak jsem reagovala víc, než jsem měla), ale jen ze dvou byla embrya. Paní doktorka z laboratoře říkala, že z toho není poznat proč, jen že je jasné, že v tom asi vězí ten náš problém. Myslela jsem, že když to ty dvě embryjka překonala, že se pěkně u:,–(í a já se můžu začít těšit. Ale když jsem si pročítala ty informace o imunitě, přijde mi, že to asi bude náš problém, že by se ony u:,–(it nemohly, protože nás něco z té imunity trápí, že nestačí, že dvě se alespoň spojily? Zeptám se na to pana doktora, uvidíme, jestli náš další výlet, tentokrát do Podolí, něco dobrého přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.1.05 18:28

Ahojky holky,tak já mám též zkušenosti s imunologií.Byli jsme v Podolí a mohu jen doporučit. Musí být s sebou doporučení od gynekologa,aby se věděla aspon´základní diagnoza,ženám se odebírá krev,mužům sperma a 5 dní před odběrem nesmí být pohlavní styk. Objednává se telefonicky. Lékaři jsou Mudr.Madár a Mudr Tolarová,mimochodem oba výborní a moc příjemní. Já jsem potratila celkem 3krát,nakonec se zjistila příčina:Protilátky proti spermiím a proti trofoblastu,tj.zárodečným obalům vajíčka. Byla jsem přeléčena Prednisonem a dnes máme 6 měs. chlapečka Davídka. Napíšu vám kontakt:ˇUPMD IMUNOBIOLOGIE,Podolské nábřeží 157, Praha 4 Podolí
Tel.ústředna 296511111
Tel.objednávky 296511388
Fax.241432572
E-mail:madar@mail.upmd.cz
Lékaři:Mudr:Jindřich MadarCSc,Mudr.Tolarová
Jinak Podolí dělá toto vyšetření pro celé čechy a spolupracuje též s centry asist. reprodukce.
Přeju vám všem moooc šrěstí a nezoufejte,vím jaké to je,beznaděj,brečení proč ne já,ale chce to jen trpělivost a výsledkem a ´tou nejsladší odměnou je to vaše nej nej miminko.
My jsme zašli nakonec poděkovat a visí tam i fotka našeho malého. Moooc děkuju Podolí,protože bez této nemocnice a výt. lékařů.bych dnes našeho malého neměla. Pokud by :) jste se někdo chtěl na na něco zeptat,písněte soukromku,ráda odpovím,pokud to bude v mých silách. A ještě něco,snažily jsme se 5 let. Pa a moooc držím palečky Kikina a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí