Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj maminy a tehulky,
chtela bych se Vas zeptat, jake mate zkusenosti s milovanim v tehotenstvi. Hlavne do kdy se da tulit, aniz by to melo nejake nasledky. V jedne knizce jsem vycetla, ze to jde tak dlouho, dokud ma zena chut. Ale manzel videl v TV nejaky porad, kde ukazovali, ze jde penisem prorazit lebka ditete. Ukazovali to tam pry na UZ. Je ted z toho nervozni, nechce mimiskovi ublizit. Dik za vsechny rady.
Lupre ![]()
Ahoj Lupre,
myslim si, ze milovat se da opravdu az do porodu, pokud tehotenstvi neni rizikove a probiha naprosto v poradku (tzn. nezkracuje se ci neotvira delozni cipek apod.).
Jinak to o tom prorazeni lebky penisem se mi zda jako naprosty a holy nesmysl. Moc by me zajimalo, co to bylo za porad… Miminko je chraneno plodovou vodou a jeho lebka je dostatecne „mekka“, takze je proti „uderum“ penisu dostatecne chranena. Navic si nemyslim, ze by nejaky penis byl tak tvrdy
. Mozna bys mohla ublizit miminku silnymi narazy tvrdym vibratorem, ale penisem? tomu opravdu neverim.
Myslim, ze se nemate pri milovani ceho bat a pokud je to tvemu manzelovi preci jen neprijemne, nema cenu se premahat, existuji prece i jine varianty ![]()
Andrea 36tt
Tak jeste jedna oprava, ted mi manzel rikal, ze se nejednalo o prorazeni lebky
ale o pohmozdeni (nebo otres mozku). Takze to dite pak muze byt nejak postizene.
lupre
Ahoj,
Andrea ma pravdu, pokud se jedna o normalni, nerizikove tehotenstvi, miminku nic nehrozi. Naopak, nekde jsem cetla, ze deticky maji rady to rytmicke houpani a zvysenou hladinu endorfinu v krvi. A nastavajici maminky si vetsinou take libuji, protoze zvysenou hladinou hormonu snaze dosahuji orgasmu a vubec si milovani vetsinou vice uzivaji.
Muj pritel take mel nekolikatydenni obdobi behem meho tehotenstvi, kdy se mu do toho moc nechtelo…ale prekonal to a milovali jsme se az do konce. Trochu jsem prenasela a tak jsme v poslednim tydnu jeste zvysili frekvenci a ‚vyvolavali‘ (sperma je nejprirozenejsi ‚vyvolavac‘ porodu). Dodnes nevim, jestli to byla nahoda, ale asi tri hodiny po poslednim tehotenskem milovani jsme jeli do nemocnice s kontrakcemi.
Hodne stesti a tulicich chvilek.
Ahoj Lupre,
docela mě překvapil přístup Tvého manžela. Ale nic proti němu, pokud něco takového shlédl v TV, tak se mu nedivím, že teď má strach…
My se s manželem milovala ještě pár hodin předtím než mě odvezli do porodnice a syn byl v pořádku.
Myslím, že to záleží na individuálním přístupu partnera a hlavně na Tvém zdravotním stavu.