Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj lidičky!!
Mám dotaz, který se sem možná nehodí… Máme třítýdenní miminko a chtěli bychom udělat otisky jeho rukou a nohou, jenže nevíme, jakou použít barvu, aby to bylo bezpečné a tak. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Předem moc děkuji a přeji hezký den!! ![]()
Gandelion
Ahoj!
Ja jsem chtela moji dceri po porodu taky udelat otisky tlapicek, pak jsem na to ve viru povinnosti nejak pozapomnela:-))) a dostala se k tomu az v jejich sedmi mesicich. A delala jsem to obycejnyma vodovkama. Jak jsou skodlivy teda nevim, vychazela jsem z predpokladu, ze kdyz si s tim kresli uz maly deti, tak to snad tak hrozny nebude. Navic je na krabicce napsano, ze to je kontrolovano na skodliviny. Pak jsem ji samo peclive rucicky a nozicky omyla. Doted (je to dva mesice) se zda, ze to prezila bez nasledku:-)))
Hodne vytvarnych uspechu preje
Slunicek
Ahojky,
my jsme taky porizovali otisky rucicek a nozicek. A to tak, ze jsme udelali barvu z cerneho uhli, ktere jsme rozpustili v teple vode. To by melo byt zdravi nezavadne a otisky se povedli pekne ![]()
Brendy
Ahojda,
ja tedy nevim, zda u tak maleho miminka to taky muzes pouzit, ale ja se svou dcerou to delam tak, ze rozmicham trosku kakaa s vodou a s tim potom delame obtisky. Kdyz potom byla vetsi, nechala jsem ji si s tim hrat ve vane a celou se tim popatlat, hrozne se ji to libilo
.
Andrea
ahoj, m sme to zvladli s 5 dennym mimom zaujimavym sposobom…proste ma vtedy nic ine nenapadlo…naruzovali sme mu nozky aj rucky a bysli krasne packy[su v povodnom stave aj po styroch rokoch]
Milá Gandelion!
Existují prstové barvy, které jsou uspůsobeny právě pro malé děti, nejsou škodlivé, dají se klidně i ochutnat.
Jinak kamarádka dělala otisk pomocí make up a dopadlo to dost dobře. Dala by se vzít i mastná křída a otisk pak přelepit průhlednou fólií.
My jsme to dělali také vodovkou, ale nebyl tak pěkný. Chce to spíš něco práškového…
Alice
Ahoj, jedna maminka mi ukazovala nadherne plasticke otisky ze
ry! Proste mela maly obdelnik
ry, v nem otisk nozicky a to vsechno bylo pekne zaramovane. Taky to tak udelam. Pepsi