Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych znát vaše zkušenosti. Již 4 roky se marně snažíme o miminko. Samozřejmě jsme prošli kde čím. Ale co mě zaráží je, že už asi tak dva roky mám výtok z bradavek. Někdy vymačkám i docela dost.. Podle veškerých testů je hladina mých hormonů učebnicový příklad normálu. Tak nevím. Máte nějaké zkušenosti? Jinak musím říct že před MS mě prsa bolí, ale výtok mám v celém cyklu. Díky za odpověď.
Ahoj, jiz od svych 18 let jsem mela maly vytok z bradavek - ale spis jenom pri prohmatavani a tak, ne samovolny ale taky porad. ALe myslim, ze to nic neznamena. Jednou jsem se doktora na to ptala, ale nijak extra nezareagoval.
Zarazi me, ze se snazite tak dlouho a nic. Byli jste na umelem oplodneni nebo zajimate se vubec o tyto alternativy?
My se snazili pul roku, pak jeden potrat a ve chvili, kdy jsme nemeli znovu otehotnet tak se to stalo (ochrana zklamala
. Takze asi zalezi i hodne na psychice. Partner byl predtim taky hotovej z toho jak vsechno to tuleni porad planuju a tak to asi dopadlo nejlip jak mohlo:-)).
Tak to nevzdavej, snaz se soustredit na jine veci (ja si predplatila tenis za 10.000 a taky tanecni kurs za 3.000 = a ani jedno jsem nemohla absolvovat, doktor mi doporucil klid a tak jsem na neschopence, proste fakt zakon schvalnosti!!!)
Nevim, kolik je ti let a jak moc te to tedy stresuje. My se zacali snazit v mych 28 a to byl pro me stres velky (taky jsem se bala, ze to nepujde i nekolik let po spouste prodelanych zanetu a neustalych bolesti v podbrisku kvuli zaklonene deloze,…no hruza).
A resite to s lekari??? (spermiogram, protilatky na jeho spermie,…)???
Eva, 15tt
Díky Evi,
tvoje odpověď mě uklidnila.
Ano veškeré vyšetření máme za sebou. Naprosto v pořádku. Několikrát jsem byla asi před dvěmi lety na inseminaci. Na hormony mé tělo reguje naprosto přesně tak jak má (tak říkal doktor). Manžel má spermiogram ukázkový. Já jsem byla i na laparoskopii, v nejlepším pořádku. Byli jsme na všech testech, i na protilátky. Všechno naprosto v pořádku. Nechápu to. Nechráníme se od podzimu roku 1999. Doktor řekl: takže asistovaná reprodukce, já ale pořád doufám, a jsem vnitřně přesvědčená, že budu mít dítě přirozenou cestou. Jenom ještě asi nenastal ten pravý čas. Začala jsem zkoušet početí dle astrologie, ale také nic. Nejsem na to nijak zvlášť soustředěná. Dělám dálkově vysokou, mám docela náročné povolání. Je mi 26 let. Tak nevím…
Ahojky znovu.
Tak to je fakt tezky. Na druhou stranu jsi jeste ve veku, kdy te to asi nemusi moc stresovat, ja mam o 3 roky vic a pul roku cekani nez jsem poprve otehotnela bylo pro me jako rok.
No, jeste jen pro zajimavost, vyzkousela jsi ovulacni testy? No, to jen jestli na to spechas nejak hodne… Ja to vyzkousela a byla jsem hned klidnejsi, ze proste delam vse co se da. Kupovala jsem Clearblue, je jich tam asi 5 za 500,– (takze dost drahe, ale co by clovek nedal za tu nadeji, ze?) a myslim,ze je to lepsi nez nejake mereni bazalnich teplot.
No, rozhodne ti budu drzet palecky!
Eva
Ty testy budu zkoušet teď. Nevěděla jsem, že existují. Zkusit se má všechno! Díky za podporu.