Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Martino, a co homeopatica? Na kašel je sirup Stodal. Zkus se zeptat v lékárně a lékaře. Je chutově sladký a podporuje vykašlávání a zmírňuje kašel. Navíc působí antisepticky. Na letáčku je napsáno: " Indikace: kašel různého původu. Přípravek mohou užívat dospělí i děti a mladiství."
Dávkování pro děti od jednoho roku: 1 čajovou lžičku 3krát až 5krát denně.
Je dobrý i v těhotenství na kašel.
Tak snad pomůže.
Ahoj Štěpánka
Ahoj Martino,
naše malá (18m) má laryngytidu za sebou 2×. Pokaždé trvalo dobré 3 týdny, než kašel úplně přešel. S Mucosolvanem taky nemám moc dobrou zkušenost, ale dokonale nám zabral Hedelix Sirup (což je vlastně výtažek z břečťanu) v dávkování přesně podle příbalového letáku. Rozpouští hlen a usnadňuje vykašlávání.
Důležité je Hedelix opravdu užívat ještě 2 - 3 dny po odeznění kašle (pak se určitě nevrátí). Pro odhlenění organismu taky pomáhá Vincentka (myslím cca 1dl denně), ale já nenašla způsob, jak ji do dcery dostat - poznala tu pachuť ve všem
. Nezapomeň taky zvlhčovat vzduch v místnosti, kde spí.
Přeju Tvému chlapečkovi brzké uzdravení, ať už zabere cokoliv.
Iva
Ahoj maminky,minulý týden prodělal můj 13měsíční syn laringitidu.Naštěstí jsme to zvládli docela dobře,ale zůstal mu ošklivý kašel.Dostali jsme na to mucosolvan sirup,ale zdá se mi,že to moc nepomáhá.Nechci ho moc zatěžovat léky a chtěla bych vyzkoušet nějakou alternativní léčbu.Nevím ale,co si můžu dovolit,zda nějaké obklady nebo bylinkové čaje.Nerada bych mu ublížila.Nemáte s tím někdo zkušenosti?Díky moc za radu.Martina