Jak na vyšetřní ? spermiogram, anovulace?

26
5.3.04 12:39

Jak na vyšetřní ? spermiogram, anovulace?

Zdravím všechny uživatelky (i uživatele) tohoto serveru.

Můžete mi někdo poradit, jak alespoň nechat udělat „pro jistotu“ manželovi Spermiogram? Jak to probíhá?

A ještě jeden dotaz, jak se dá podpořit ovulace při anovulačních cyklech?

Děkuji a přeji všem aby se vám to povedlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.3.04 13:37

ahoj blazulko,
v kazdem pripade bys mela jit na odber krve - analyza hormonu - pred tim nez zacnes cokoli uzyvat. u mne se tvorilo trochu vice testosteronu(ne dramaticky) a to branilo ovulaci. mozna te poslou pak na endokrinologii - myslim. aby se zistilo jaka je pricina tvorby nezadoucich, nebo nizka tvorba zadoucich hormonu. zalezi i na tom kde se ten hormon tvori, myslim ze kdyz je to v ledvinach tak to bejva vetsi problem(tohle moc neovladam) . podle toho se urci i lecba. mne dal dr. duphaston co nemusi pomoci kazdemu. a taky myslim ze mnoho babskych rad muze pomoci, piti caje,… a taky pomaha kyselina listova. vysledek se nemusi ukazat hned. u mne to trvalo 4mesice. u panu nevim jak to probiha, mely sme to na planu ted na jare, ale nedostali jsme se ktomu, nebylo treba. :D
danka 8tt

• Citovat
  • Upravit
9
7.3.04 19:06

Ahoj Blazulko, když jsme potřebovali spermiogram, dal nám můj gynekolog číslo na sexuologa, kde jsme se objednali. Zeptej se toho svého, určitě ti řekne kam zavolat.
Můj manžel měl trauma z toho, že ho strčí někam za plentu s kelímkem a tak se mu tam moc nechtělo. Ten doktor nám ale řekl, že pokud bydlíme blízko, můžeme to přivézt z domova, ale do hodiny a půl. Musela jsem si tu skleničku strčit do sukně na břicho, protože se musí udržovat v teple. U doktora jsme dostali milion otázek a pak si přišli za dvě hodiny pro výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
16.5.04 21:21

Milá Blazulko,
spermiogram - probíhal docela rychle, objednali jsme se po doporučení gynekologa na sexuologické oddělení. jeli jsme tam 2×. Poprvé byl manžel na prohlídce (jestli je dobře vyvinutý) a dával sperma, podruhé - asi za měsíc - jen sperma. Pak přislo vyhodnocení a doporučení.

Já měla anovulace, ale jelikož jsem si hodně načelta, tak jsem zjistila, že to může být způsobeno i nadváhou. Já měřém 162cm a vážila jsem 77kg. No macek…během 8-měsíců jsem dostala dolů 13 kg a fakt jsem se cítila dobře. ALe moje vaječníky tohle nebrali. Šla jsem na odběry krve 2. a 21.den cyklu na stanovení hladiny hormonů a dostala CLomhexal.

Pak se tělo probralo a otěhotněla jsem. Pak potratila, ale tělo mi zůstalo fungovat tak jak mělo. Teď jsem 5 tt a otěhotněla jsem samovolně, přírodně, bez podpory léků.

Zajdi za svým lékařem, poradí ti co a jak. Alespoň já jsem měla a mám pocit, že je zajímám jako pacient, nikoli jako bodíci v čekárně:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.5.04 23:06

Desty,
prosím napiš mi něco více o tvém užívání Clomhexalu.
Mi dr tento měsíc stanovil anovulaci.Bral mi 18dc krev a UTZ dělal 18,25,32,39dc a zjistil že folikuly jsou dost malé asi 8mm a stále stejné(vůbec nerostly)a z krve zjistil že hormon která způsobuje ovu je nízký.
Dokonce jsem nedostala ms a 39dc jsem dostala injekci na vyvolání a teď jsem 42dc a snad to brzy dostanu.
Pak 3-8dc mám brát Clostilbegyt(obdoba Clomhexalu) a 18dc mám jít na UTZ.
Chci se zeptat jak dlouho jsi užívala tyto prášky a za jak dlouho jsi pak otěhotněla.Napiš, díky moc.
 Gabka

• Citovat
  • Upravit
17.5.04 06:51

Ahojky holky,

Blazulka - my jsem byli s přítelem v Pronatalu na spermiogramu. Jsou tam moc hodní. Do hodiny jsme věděli výsledky. Jše je O.K. Za to u mě zjistili anovulaci a dostala jsem Clostilbegyt, který mám papkat od 3 -7DC jednu tabletku ráno a večer. Četla jsem, že hodně holek po tom otěhotnělo. Tak snad štěstí bude stát i při nás a taky se nám to povede. Držím moc palečky. :lol: káčulkadráčulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.5.04 12:05

kaculkadraculka

Uz jsme ho s manzelem taky prodelali a taky vse OK. Jen u me to asi vypada na anovulaci. Zatim chodim na mereni, tak se uvidi. Preji brzke //. Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.5.04 13:59

Kaculodrculko a ostatní,
prosím pište mi co u vás nového-jsem zvědavá.Doufám že nám to pomůže-jinak já jsem 44DC-šestý den od injekce a zdá se mi že by se ms mohla brzy rozjet,už jsem zahlídla na vložce nepatrné špinění,tak se těším až to dostanu a na papkání Clostilu.
Tak piště.Pa Gabka

• Citovat
  • Upravit
17.5.04 15:09

Gabko,
já začínám papkat Clostil už zítra, tak jsem zvědavá jestli to u mě bude fungovat a 13 DC mám jít na ultrazvuk. Určitě dám vědět ju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
17.5.04 19:12

Ahoj Gabko, píšu až teď jelikož se na net dostanu až večer a rychlost připojení s Telecomem je jako standardně více než žalostná:-(((

Clomhexal jsem měla až po vyšetření z krve, kdy jsem měla málo tuším prolaktinu???? Nejsem si jistá.
Brala jsem ho od 5.dne cyklu do 9 dne. Vždy denně tabletku. Jenže to byly malé dávky, takže po 4 měsících užívání mi to lékař zvedl na dvojnásobné dávky. Další měsíc jsem otěhotněla, ale víš, myslím, že nejen Clomhexal za to může. CIčila jsem Mojžíšovou, pila bylinkové čaje a jezdila na rekondiční masáže za účelem uvolnění páteře. A hlavně pamatuju si jako dnes, že jsem 22.9 dostala měsíčky a řekla jsem doma můžovi, že na to s–u, že s ním nebudu slouložit podle nějakýho plánu a že na to kašlu a pojedem do Pronatalu. Za 14 dní se to povedlo. Takže i psychika je mrcha hnusná.

Pak jsem potratila asi v 7.tt a zbořil se mi svět. Ale upravil se mi cyklus a homrmony mám tak jak mají být. Teď jsem v 5tt a otěhotněla jsem samovolně bez pomoci prášků.

Držím palce.

PS:Ještě jsem měla koupené ovulační testy a podle nich jsme to v dubnu zkoušeli a evidentně úspěšně :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.5.04 19:49

Desty,
díky za info.Já mám málo nějakého hormonu-mám v tom guláš ale prolaktin to není.Jinak ještě MS nedorazila.Já jsem si dnes v bylinkářství nechala namíchat bylinkový čajík takže-piju!Asi si koupím přírodní přípravek Sarapis-nevím jestli to pomůže,ale zkusím.
Díky moc-pište,pište.
Gabka :wink:

• Citovat
  • Upravit
980
18.5.04 21:39

Ahoj Gabko, Sarapis je prý dobrý - mě ho doporučovala kamarádka,ale já jsem si koupila Quatro od firmy Energy.
Je fakt, že jsem po něm byla pěkně nabuzená :? Spát jsem nemohla, pořád jsem se probouzela :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.04 08:30

Nazdárek holky, :wink:
tak od včerejška baštím Clostilbegyt pěkně 2× denně. A příští týden ve čtvrtek jdu na ultrazvuk. Tak doufám, že ty vajíčka pěkně narostou. :lol:
Jinak žádné vzláštní pocity na sobě nesleduji - ťuk, ťuk , ťuk - musím to zaklepat.
Zatim páček káčulkadráčulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.5.04 11:16

Ahoj Desty a Kaculkodraculko,
tak dneska se konečně MS rozjela.Hurááá!Já budu ten Clostilbegyt brát 3-8den cyklu a pak kolem 18dne cyklu půjdu na ultrazvuk-pokud by tělo nezareagovalo tak další cyklus budu brát větší dávky těch hormonů.Dr. mi říkal že většinou negativní účinky jsou u těchto hormonů bolesti hlavy.Tak to snad přežiju :wink: Jinak holky nevím jestli jsem se ptala,nebo jestli jste to psaly:jak dlouho se už snažíte??Já jsem v půlce ledna vy:,–(ila HA po 7 letech.Takže zatím 4měsíce snažení.
Tak pište,pište co a jak.Paaa Gabka :)

• Citovat
  • Upravit
19.5.04 11:29

Čauky Gabko,
bolesti hlavy nemám - naštěstí ale pořád zívám. Já se snažím taky od ledna-přesně od 16.1. 2004. Já jsem měla jít na ultrazvuk 13 DC ale jelikož ten den je pátek a je operační den tak jdu 12DC - čtvrtek. Na jednu stranu se těším ale na druhou stranu se bojím. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí