Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny uživatelky (i uživatele) tohoto serveru.
Můžete mi někdo poradit, jak alespoň nechat udělat „pro jistotu“ manželovi Spermiogram? Jak to probíhá?
A ještě jeden dotaz, jak se dá podpořit ovulace při anovulačních cyklech?
Děkuji a přeji všem aby se vám to povedlo ![]()
ahoj blazulko,
v kazdem pripade bys mela jit na odber krve - analyza hormonu - pred tim nez zacnes cokoli uzyvat. u mne se tvorilo trochu vice testosteronu(ne dramaticky) a to branilo ovulaci. mozna te poslou pak na endokrinologii - myslim. aby se zistilo jaka je pricina tvorby nezadoucich, nebo nizka tvorba zadoucich hormonu. zalezi i na tom kde se ten hormon tvori, myslim ze kdyz je to v ledvinach tak to bejva vetsi problem(tohle moc neovladam) . podle toho se urci i lecba. mne dal dr. duphaston co nemusi pomoci kazdemu. a taky myslim ze mnoho babskych rad muze pomoci, piti caje,… a taky pomaha kyselina listova. vysledek se nemusi ukazat hned. u mne to trvalo 4mesice. u panu nevim jak to probiha, mely sme to na planu ted na jare, ale nedostali jsme se ktomu, nebylo treba. ![]()
danka 8tt
Ahoj Blazulko, když jsme potřebovali spermiogram, dal nám můj gynekolog číslo na sexuologa, kde jsme se objednali. Zeptej se toho svého, určitě ti řekne kam zavolat.
Můj manžel měl trauma z toho, že ho strčí někam za plentu s kelímkem a tak se mu tam moc nechtělo. Ten doktor nám ale řekl, že pokud bydlíme blízko, můžeme to přivézt z domova, ale do hodiny a půl. Musela jsem si tu skleničku strčit do sukně na břicho, protože se musí udržovat v teple. U doktora jsme dostali milion otázek a pak si přišli za dvě hodiny pro výsledek.
Milá Blazulko,
spermiogram - probíhal docela rychle, objednali jsme se po doporučení gynekologa na sexuologické oddělení. jeli jsme tam 2×. Poprvé byl manžel na prohlídce (jestli je dobře vyvinutý) a dával sperma, podruhé - asi za měsíc - jen sperma. Pak přislo vyhodnocení a doporučení.
Já měla anovulace, ale jelikož jsem si hodně načelta, tak jsem zjistila, že to může být způsobeno i nadváhou. Já měřém 162cm a vážila jsem 77kg. No macek…během 8-měsíců jsem dostala dolů 13 kg a fakt jsem se cítila dobře. ALe moje vaječníky tohle nebrali. Šla jsem na odběry krve 2. a 21.den cyklu na stanovení hladiny hormonů a dostala CLomhexal.
Pak se tělo probralo a otěhotněla jsem. Pak potratila, ale tělo mi zůstalo fungovat tak jak mělo. Teď jsem 5 tt a otěhotněla jsem samovolně, přírodně, bez podpory léků.
Zajdi za svým lékařem, poradí ti co a jak. Alespoň já jsem měla a mám pocit, že je zajímám jako pacient, nikoli jako bodíci v čekárně:-)))
Desty,
prosím napiš mi něco více o tvém užívání Clomhexalu.
Mi dr tento měsíc stanovil anovulaci.Bral mi 18dc krev a UTZ dělal 18,25,32,39dc a zjistil že folikuly jsou dost malé asi 8mm a stále stejné(vůbec nerostly)a z krve zjistil že hormon která způsobuje ovu je nízký.
Dokonce jsem nedostala ms a 39dc jsem dostala injekci na vyvolání a teď jsem 42dc a snad to brzy dostanu.
Pak 3-8dc mám brát Clostilbegyt(obdoba Clomhexalu) a 18dc mám jít na UTZ.
Chci se zeptat jak dlouho jsi užívala tyto prášky a za jak dlouho jsi pak otěhotněla.Napiš, díky moc.
Gabka
Ahojky holky,
Blazulka - my jsem byli s přítelem v Pronatalu na spermiogramu. Jsou tam moc hodní. Do hodiny jsme věděli výsledky. Jše je O.K. Za to u mě zjistili anovulaci a dostala jsem Clostilbegyt, který mám papkat od 3 -7DC jednu tabletku ráno a večer. Četla jsem, že hodně holek po tom otěhotnělo. Tak snad štěstí bude stát i při nás a taky se nám to povede. Držím moc palečky.
káčulkadráčulka
Uz jsme ho s manzelem taky prodelali a taky vse OK. Jen u me to asi vypada na anovulaci. Zatim chodim na mereni, tak se uvidi. Preji brzke //. Ahoj.
Kaculodrculko a ostatní,
prosím pište mi co u vás nového-jsem zvědavá.Doufám že nám to pomůže-jinak já jsem 44DC-šestý den od injekce a zdá se mi že by se ms mohla brzy rozjet,už jsem zahlídla na vložce nepatrné špinění,tak se těším až to dostanu a na papkání Clostilu.
Tak piště.Pa Gabka
Gabko,
já začínám papkat Clostil už zítra, tak jsem zvědavá jestli to u mě bude fungovat a 13 DC mám jít na ultrazvuk. Určitě dám vědět ju.
Ahoj Gabko, píšu až teď jelikož se na net dostanu až večer a rychlost připojení s Telecomem je jako standardně více než žalostná:-(((
Clomhexal jsem měla až po vyšetření z krve, kdy jsem měla málo tuším prolaktinu???? Nejsem si jistá.
Brala jsem ho od 5.dne cyklu do 9 dne. Vždy denně tabletku. Jenže to byly malé dávky, takže po 4 měsících užívání mi to lékař zvedl na dvojnásobné dávky. Další měsíc jsem otěhotněla, ale víš, myslím, že nejen Clomhexal za to může. CIčila jsem Mojžíšovou, pila bylinkové čaje a jezdila na rekondiční masáže za účelem uvolnění páteře. A hlavně pamatuju si jako dnes, že jsem 22.9 dostala měsíčky a řekla jsem doma můžovi, že na to s–u, že s ním nebudu slouložit podle nějakýho plánu a že na to kašlu a pojedem do Pronatalu. Za 14 dní se to povedlo. Takže i psychika je mrcha hnusná.
Pak jsem potratila asi v 7.tt a zbořil se mi svět. Ale upravil se mi cyklus a homrmony mám tak jak mají být. Teď jsem v 5tt a otěhotněla jsem samovolně bez pomoci prášků.
Držím palce.
PS:Ještě jsem měla koupené ovulační testy a podle nich jsme to v dubnu zkoušeli a evidentně úspěšně
![]()
Desty,
díky za info.Já mám málo nějakého hormonu-mám v tom guláš ale prolaktin to není.Jinak ještě MS nedorazila.Já jsem si dnes v bylinkářství nechala namíchat bylinkový čajík takže-piju!Asi si koupím přírodní přípravek Sarapis-nevím jestli to pomůže,ale zkusím.
Díky moc-pište,pište.
Gabka ![]()
Ahoj Gabko, Sarapis je prý dobrý - mě ho doporučovala kamarádka,ale já jsem si koupila Quatro od firmy Energy.
Je fakt, že jsem po něm byla pěkně nabuzená
Spát jsem nemohla, pořád jsem se probouzela ![]()
Nazdárek holky, ![]()
tak od včerejška baštím Clostilbegyt pěkně 2× denně. A příští týden ve čtvrtek jdu na ultrazvuk. Tak doufám, že ty vajíčka pěkně narostou. ![]()
Jinak žádné vzláštní pocity na sobě nesleduji - ťuk, ťuk , ťuk - musím to zaklepat.
Zatim páček káčulkadráčulka
Ahoj Desty a Kaculkodraculko,
tak dneska se konečně MS rozjela.Hurááá!Já budu ten Clostilbegyt brát 3-8den cyklu a pak kolem 18dne cyklu půjdu na ultrazvuk-pokud by tělo nezareagovalo tak další cyklus budu brát větší dávky těch hormonů.Dr. mi říkal že většinou negativní účinky jsou u těchto hormonů bolesti hlavy.Tak to snad přežiju
Jinak holky nevím jestli jsem se ptala,nebo jestli jste to psaly:jak dlouho se už snažíte??Já jsem v půlce ledna vy:,–(ila HA po 7 letech.Takže zatím 4měsíce snažení.
Tak pište,pište co a jak.Paaa Gabka ![]()
Čauky Gabko,
bolesti hlavy nemám - naštěstí ale pořád zívám. Já se snažím taky od ledna-přesně od 16.1. 2004. Já jsem měla jít na ultrazvuk 13 DC ale jelikož ten den je pátek a je operační den tak jdu 12DC - čtvrtek. Na jednu stranu se těším ale na druhou stranu se bojím. ![]()