První návštěva Pronatalu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
5.3.04 13:42

Pronatal

Zdravím všechny.
Už rok se snažíme o miminko a moje doktorka s tím nic nedělá, tak jsme se rozhodli, že pujdeme jinam. 22.3. jdeme poprvé do Pronatalu. Těším se a bojím se zároveň. Prosím všechny snažilky, které se léčí v Pronatalu, aby mi napsaly jak to tam chodí a hlavně jaká je první návštěva.
Moc Vám děkuju snad se nám to všem brzo podaří :wink:
 Molly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
8.3.04 08:31

Ahoj Molly,
niceho se neboj, vsechno bude v pohode a treba se to hne spravnym smerem. Ja jsem se do Pronatalu taky objednala hned, protoze mi prislo, ze gynekolog s neplodnosti nemuze mit tolik zkusenosti jako v centru.
Pri prvni navsteve s nama delali pohovor, kde se nas ptali na kdeco - jake nemoci mame v rodine a jake jsme prodelali my, jestli uz mame nejake deti a tak. Pak me vysetrili a protoze jsem byla asi 9 den cyklu, tak rovnou merili i rostouci folikul. No a pak si nas pozvali na spermiogram (nekdy v dobe kdy mela probehnout ovulace a po vysetreni spermii je do me rovnou vnesli - tzv. IUI bez stimulace) a me na hormonalni profil presne v 3 den cyklu. No a dalsi uz budete planovat podle vysledku. Ja jsem tam spokojena, jsou mili a vsechno mi vysvetli. Jen tam chodi dost lidi a nekdy tam dlouho cekam, i kdyz jsem objednana na urcitou dobu.
Drzim palce at mas brzo miminko.
Bohunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.3.04 11:37

Ahoj Bohunko,
děkuji,že jsi se ozvala,už jsem myslela,že do Pronatalu nikdo nechodí. My už jedno dítě máme to šlo hned a tomu dalšímu se moc nechce. Jakou máte diagnózu? A jak dlouho už tam chodíte?
Měj se hezky a ozvi se. Doufám,že se brzo pochlubíš miminkem v bříšku, nebo už tam je?
Molly (Lída)

• Citovat
  • Upravit
522
8.3.04 13:27

Ahojky Molly,
my bohuzel stale zadne dite nemame. Chodime tam asi rok. Ja jsem nakonec musela na laparoskopii (loni v listopadu) a diagnostikovali mi endometriosu. Ted se pripravuju na IVF, nejspise v kvetnu. Ted v unoru jsem zkousela, jak reaguji vajecniky na stimulaci (nastesti ano) a tak pevne verim, ze to brzo vyjde. Ja tam jdu na domluvu 25.3.
Drzim palecky a neklesej na mysli. Kdyz slo jedno, podari se i dalsi.
Bohunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
8.3.04 14:49

Ahoj Molly,

i já chodím do PRONATALU a mám stejné zkušenosti jako Bohun.
Jsou tam moc milí a ochotní.
Po ročním snažení mě tam doporučil můj doktor a minulé pondělí (1.3.) jsem tam byla poprvé.
Taková mladá paní doktorka se mnou asi půj hodinky sepisovala anamnézu a pak mě prohlídla udělala vnitřní ultrazvuk a oznámila, že vše vypadá dobře ale ovulace u mě probíhá pozdějc než je běžné. Byla jsem 14 DC a podle paní doktorky jsem měla do ovulace ještě asi čtyři dny.
Takže jsem o víkendu nepustila manžela z postele :D
Držím ti palce a neboj jsou opravdu hodní.
Ahoj Johana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.04 09:55

Ahojky.
Holky moc Vám děkuju, už jsem klidná a těšim se,konečně se bude něco dít a to by bylo, aby se to brzo nepodařilo ne?
Bohunko: ty taky neztrácej naději, mam známou, která má taky endometriózu a ještě je jí 40let, šla 2 krát na IVF a má dvě krásné děti. Určitě se Vám to brzo podaří, přeju hodně štěstí.

Johanko: moc přeji,aby to vaše víkendové mega snažení vyšlo. :wink: dej vědět,ať můžu popřát k mimískovi!

Mějte se krásně Molly

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.04 09:41

Pronatal

Ahoj Molly,
i my jsme s manželem zašli před nedávnem poprvé do Pronatalu po dvouletém snažení, kdy jsme byla zatím vyšetřována jen já, partner se hrozně bál spermiogramu, ale nakonec to dopadlo dobře. Můžu jen souhlasi s ostatními, mé dojmy z Pronatalu jsou stejné, v neděli jsem poprvé absolvovala IUI, tak uvidíme, ale moc šancí tomu nedáváme, pravděpodobnost je jen 10-15%, tak nechci být pak více zklamaná než jindy. Měla jsem ale štěstí a službu měl zrovna přednosta kliniky, MUDr. Mardéšič. Nevýhodou je,že se tam opravdu dlouho čeká i přes objednání, takže to je spíš na 1/2 dne dovolené :-) Moc držím palečky a ničeho se nebojte, určitě to dobře dopadne, za první návštěvu jsme stihli jak ten úvodní „pohovor“, tak mé vyšetření i spermiogram a následnou debatu o tom, co se bude dít dál. Sesi

• Citovat
  • Upravit
197
11.6.05 18:37

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenosti, jak dlouhé jsou objednací termíny v Pronatalu, když se chcete domluvit jen na dalším postupu léčby? Mám po neúspěšném IVF a ráda bych se domluvila s paní doktorkou na provedení laparoskopie, ale musím zase čekat 3 neděle, než se k paní doktorce vůbec dostanu, abych s ní mohla mluvit. Nemáte s tím některá zkušenosti? Ráda bych to měla už domluvené, abych věděle, s čím mám počítat. Za jakoukoli odpověď moc děkuji. Narcisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
13.6.05 08:32

Narcisek: Ahojky, ja mam s Pronatalem podobnou zkusenost, ale to bylo pouze ze zacatku, nez jsem se naucila s nimi jednat. Napriklad hodne veci resim i s recepcnimi. Klidne jim vsechno vypovim a ony vetsinou pomohou i bez lekare. Kdyz jsem chtela take domluvit laparoskopii a dalsi zakrok, tak jsem tam volala a ze chci pouze od lekare papir s doporucenim tohoto zakroku do nemocnice, abych nemusela cekat na konzultaci. Tak mi to slibili hned na druhy den, ale kdyz jsem tam prisla, tak me stejne prijmula doktorka a vsechno se mnou probrala. Tak nevim jestli jsem nemela jen stesti. Nedavno jsem potrebovala neco probrat kvli davkovani Puregonu a prepojili me primo na doktorku, protoze jsem se ale nenechala odbyt a porad jsem recepcni premlouvala, ze bych promarnila jeden cyklus atd. Tak hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.05 12:36

Pronatal

Holky máte někdo zkušenost s umělým oplodněním v Pronatalu?Už dva roky se snažíme o druhé dítě, dceři je šest let , a nic , přitom máme diagnostikovanou nejasnou příčinu. Jezdila jsem dvakrát ročně do olomouce ke své gynekoložce, ale ta stím prakticky nic nedělala. mám několik otázek.
1.mohu se přehlásit do Pronatalu od své gynekoložky bez jejího doporučení?Vezmou mě?
2. Dřív jsme měli běžně styk za účelem dítěte co nejčastěji, teď to nejde, manžel pracuje v zahraničí, dělají také oplodnění se souhlasem manžela, když to normálně nejde mimotělně bez manželovi asistence? Doplácí se něco?Holky jestli s tím máte nějaké zkušenosti napište prosím vás je to důležité.U nás je problém, že se momentálně s manželem vídáme jen o víkendech, a prakticky se s ovulací asi 3 měsíce míjíme. Problém je taky ve věku manžela, kterému je přes 40 a mě je už taky přes 30 takže nemůžeme moc dlouho otálet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex