Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
chci Vám, holky, všem poděkovat, za povzbuzení. Jsem staršně ráda, že se mám s kým podělit o starosti, i když jsou třeba úplně zbytečné a předčasné a MS se bez problému dostaví
Dneska ráno jsem se na váze úplně zhrozila. Ručička se mi zastavila u 57 a výš se jí už nechtělo. Za tu chvilku, co neberu tabletky, jsem zhubla o 3 kg.
Docela mě to rozhodilo, protože měřím 178 cm, takže 57 kg se mi zdá opravdu málo, zvlášť když by se tělo mělo připravovat na miminko. No, ale snad se to zastaví a už hubnout nebudu (ni přes prsa
).
Ahoj Hando,
nic se neboj, určitě už hubnout nebudeš, ale začneš přibírat z toho nejkrásnějšího důvodu. A prsa budou první na řadě ![]()
Katka a Vítek 21+6tt
Ahoj Handy,
já vy:,–(ila HA přesně po 4 letech a jednom měsíci, první měsíc jsme se ještě chránili chtěla jsem vědět jestli se MS dostaví bez problémů..a dostavila po 24 dnech byla sice silná a s pořádnýma bolestma v podbříšku, ale to jsem čekala, hned další měsíc jsem otěhotněla. Těhotenství jsem měla naprosto bez problémů a dnes mám 9. měsíční holčičku..
Držim palce ať jste co nejdřív 2 v jednom a vše je o.k.
Quatro+Em od Špuntíků
Ahoj Handy,
taky přiložím pár zkušeností s vysazením HA. Já ji brala 5 let (Logest), pauzu jsem měla jen jednou (2 měsíce). Už ji neberu přes rok a před třemi měsíci jsme se začli s manželem snažit o mimi (zatím nic
). Ale teď k problémům, které jsem měla. Už během užívání HA mi rapidně stoupl vysoký tlak (to byl prvotní důvod vysazení, jinak bych musela brát i léky na tlak) a potom jsem přibrala za celou dobu tak 8-10 kg (naštěstí jsou dole
). Po vysazení mi bylo asi 3 měsíce blbě, hlavně se mi pořád motalo v hlavě a byla jsem pořád utahaná. Vždy týden před očekávanou MS bolest prsou, nafouklé břicho a hlavně jsem ten týden špinila a pak když přišla MS tak trvala další týden. Takže jsem měla klid jen 14 dní v měsíci. Doktorka mi řekla, že je to vše v pořádku, že se tělo očišťuje. Naštěstí po těch třech měsících to přešlo a já měla klid. MS mám od vysazení přesnou jako hodinky (+/- 1 den), ale druhý den si ji pořádně užívám, bez růžové kamarádky nemůžu fungovat (Brufen). Jen teď v únoru se mi zpozdila o 10 dní (to jsem už tady někde psala). To jsem měla úplné těhu příznaky, i na zvracení mi bylo. Pak se ale dostavila MS (sice byla úplně jiná než běžně - hrozně silná a šly ze mě takové kusy něčeho, sama nevím co to bylo?!). Nemáte některá s tímto zkušenost? Známá mi říkala, zda nešlo o zamlklý potrat? Ale snad ne?
Tak pa a všem nám držím palečky, ať se z nás snažilek stanou těhulky ![]()
Lucka
Ahoj Lucko,
a když z Tebe šly ty kusy „něčeho“, měla jsi u toho bolesti? Jestli to bylo jako obvykle, když máš MS, tak si myslím, že se o zamlklý potrat jednat nemuselo, ale prostě se tělo „čistilo“.
Ze mě při každé MS padají takové jakési „kusy“ (spíš hleny), a myslím, že je to normální, bolesti mám také v normě.
Hlavně se nestresuj a raději doufej, že to zamlklý potrat nebyl.
Přeji Ti co nejdříve mimíska v bříšku, a nejen Tobě, ale všem snažilkám tady na emimi!!!
Ahoj holky!
Já brala HA 9 let,nejdříve Cilest a pro blé stavy potom Trisiston,po kterém mi už špatně nebylo.
Na radu lékaře jsme na snažení po vysazení čekali jen měsíc.Za další dva měsíce jsem otěhotněla.Cyklus předtím byl pravidelný,MS byla po 32 dnech.
Při kojení jsem brala Exluton,po něm jsem měla pseudomenstruační krvácení,znervózňovalo mě,že si krvácení jednou přišlo,pak už ne a já nevěděla,na čem jsem.
Teď jsem po roce užívání Mercilonu vy:,–(ila,tak 2 měsíce počkáme a uvidí se,kdy přijde druhé mimčo.
Přeji všem,ať máte brzy mimíska v bříšku.
Ahoj
Aho Lucko,
vzpomínám si, že když jsem ještě nebrala HA, tak jsem občas mívala stejné problémy jako ty.
Mívala jsem MS pravidelnou s cyklem 32, max. 35 dní. Ale občas se mi taky o týden zpozdila a potom jsem si taky pěkně užila.
Ale většinou to bylo po stresu, nemoci (třeba i po pořádném nachlazení) a taky po namáhavém závodě (dřív jsem dost sportovala). Když jsem to říkala svému doktorovi, tak mi řekl, že asi tělo mělo jiné priority než reprodukční cyklus a že to není nic zvláštního, takže jsem pak už byla docela klidná. ![]()
Já myslím, že o zamlklý potrat nešlo. Mimísku se bude u tebe v bříšku určitě líbit a nebude se mu chtít pryč ![]()
Handa
Ahojky holky,
nedá mi to sem nenapsat svoji zkušenost.
Já brala 6 let Mercilon. V lednu letošního roku jsem prášky vy:,–(ila. Menstruace přišla ale hrozně slabá a jen 2 dny. Myslela jsem si že jsem těhotná. Bohužel nebyla. Paní doktorka mi řekla, že mám anovulační cykly a dostala jsem zobat tabletky Clostylbegyt po kterých by mělo docházet k ovulaci. Bohužel ani po tabletkách k ovulaci nedochází a tak dostávám včeličku Pregnylu.
Jesli je to antikoncepcí nebo ne, nevím. Jedno vím ale jistě, že jestli se mi podaří otěhotnět, tak jí brát už nebudu.
Přeji všem snažilkách 2 //.
Ahoj Lucko,
takhle hnusnou MS jsem měla jednou kdysi jako mládě (18 let), když jsem si jednou jedinkrát vzala dávku Postinoru. A bolesti hrozný a kusy krve a hrozně moc - no hrůza. Tenkrát jsem si myslela, že je to takový „chemicky provedený potrat“. Jo a taky to přišlo později než obvyklá MS. Jenže tenkrát jsem za to byla šťastná… ![]()
To jsou ovšem jen mé doměnky, navíc jako 18-leté---- ![]()
Toť moje zkušenost… …raději něco veselejšího… tak šup, kdo bude mít // jako první?
Ahoj holky,
dík za Vaše názory
Taky si myslím, že šlo jen o hóóódně silnou MS. To víte, kamarádka mi to tak podala, že jsem ji málem uvěřila. A taky mě teď napadá, že to byl začátek února, a to jsme se s manželem ještě tolik netulili jako teď ![]()
Monaliso: jo bolesti jsem měla docela velké, musela jsem si dát Ibalgin 600, celé dopoledne jsem proležela v křečích, ale odpoledne mi bylo líp.
Tak pa holky
a přeji nám všem krásné tulení ![]()
Lucka
Ahoj holky ![]()
nemáte někdo zkušenost s vysazením/přerušením HA na jeden měsíc? Už dva měsíce se doma lečíme s chřipkama, angínama a ja sem zapoměla na gyndu, takže jsem bez prášků.
Nic se nestalo. Prostě jsem byla bez a pak jsem si dolítla pro antinu. Úplně v poho. Jen jsme si museli dávat majzla ![]()
Mno zadnej problem to neni, jen je potreba davat si bacha…spis je problem to, ze se casto stava, ze to nedostanes a nekdy ti musi menses i vyvolat..do ty doby nemuzes prasky zacit zas brat..
Jojo je mi jasný že si musíme dát hooodně bacha
Takže normalne první den MS začnu zase brát, pokud se teda dostaví? ![]()
@mejdylko a MS ti přišla normálně kdy má nebo zpozdění?
@myšičkaa zkušenost nemám, kromě toho, že si samozřejmě musíte dávat pozor, tak je taky možné, že se ti dost rozhází „cyklus“, můžeš krvácet i mimo běžný termín, vysadit na měsíc je nerozumné, fakt to může nadělat v těle paseku.
@Jujunka prášky může začít brát i bez ohledu na menstruaci, tam jde „jen“ o ochranu. Pokud se prášky začnou brát první den MS, tak ochrana působí ihned, pokud vezme 2.-5. den MS, tak ochrana po cca 14 dnech a pokud začne brát úplně mimo MS, tak ochrana je až s dalším platíčkem. Ale jinak to ničemu nevadí, co by pak dělaly některé ženy po porodu, kterým MS nepřijde několik měsíců? ![]()