Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@21.6.2014 to jsme zkoušeli řekla nám že je u nás málo a chtěla by k nám jezdit víc tak jsme jí řekli že stačí když dá vědět a že někdo z nás pro ní zajede…je to už docela dlouho a za tu dobu k nám ani jednou nechtěla v jiný dny než jí máme nebo tu být dýl, když jsme jí to připomněli tak řekla že si to nepamatuje že takhle je to v pohodětakže mi to připadá že i to že k nám chce víc byl výmysl…možná aby odvedla pozornost?
nám by totiž opravdu nevadilo kdyby tu byla víc dokonce bydlíme ve městě kde chodí do školy ale nejdřív to vymýšlení sváděla na to že je u nás málo a pak i když jí řekneme že to neni problém tak nechce a vymýšlí si dál
navíc se jí od tý doby přítel vždycky než pro ní jede ptá jestli si nechce vzít školní tašku že by tu byla dýl a taky ne. Zapomněla jsem zmínit že z dobrých zdrojů vím že její máma před ní dává dost najevo jak jí vadíme ale nevím jak moc ovlivnitelný je 12-ti letý dítě
promluvila bych si tedy i její mámou. 12letou dceru mám doma a myslím, že ovlivnitelná je hodně.
Pokud promluva není možná, pak vám nezbyde než čekat, až si to holka srovná sama. ![]()
možná je ve vašich vztazích hodně nevyřčeného i mezi dospělými ![]()
ale řekla bych jí, co jsem se doslechla, jestli je to pravda, že to říká… chce na sebe upozornit, takle jí máma polituje a třeba si přisadí.
A taky, musím brát trochu s rezervou, co mi moje 12letá holka řekne, má tendence věci překrucovat - kolikrát si to ani neuvědomuje. A věřím, že někdy může být z ještěrky 8hlavý drak - jak se to nese od úst k ústům…
@Anonymní píše:
@21.6.2014 to jsme zkoušeli řekla nám že je u nás málo a chtěla by k nám jezdit víc tak jsme jí řekli že stačí když dá vědět a že někdo z nás pro ní zajede…je to už docela dlouho a za tu dobu k nám ani jednou nechtěla v jiný dny než jí máme nebo tu být dýl, když jsme jí to připomněli tak řekla že si to nepamatuje že takhle je to v pohodětakže mi to připadá že i to že k nám chce víc byl výmysl…možná aby odvedla pozornost?
nám by totiž opravdu nevadilo kdyby tu byla víc dokonce bydlíme ve městě kde chodí do školy ale nejdřív to vymýšlení sváděla na to že je u nás málo a pak i když jí řekneme že to neni problém tak nechce a vymýšlí si dál
navíc se jí od tý doby přítel vždycky než pro ní jede ptá jestli si nechce vzít školní tašku že by tu byla dýl a taky ne. Zapomněla jsem zmínit že z dobrých zdrojů vím že její máma před ní dává dost najevo jak jí vadíme ale nevím jak moc ovlivnitelný je 12-ti letý dítě
Tak pokud vás pomlouvá její matka, tak se třeba chce zalíbit a zavděčit matce a pomlouvá vás také.. ![]()
Třeba si tím pak u matky připadá více zajímavá, když z ní „asi určitě“ tahá informace, jak se měla atd… ![]()
No taky mě to napadlo jenže představa že o nás neustále poslouchám lži a nemůžu s tím nic dělat mě ničí. ona to vypráví matce a ta si to nenechá pro sebe vztahy s její matkou jsou alespoň pro nás vyřešený už pár let navíc ta už má taky svůj život spíš nechápu co z toho dospělý člověk má
já mám se svým ex hodně špatný vztahy ale nenapadlo by mě používat proti němu používat dceru protože tím ublížím nejvíc jí
bavila jsem se o tom i s tchýní a ta mi řekla že si taky všimla že si sem tam vymýšlí a že její mámu zná dost dobře ale neví jestli si vymýšlí kvůli mámě ale že ví jistě že její máma je hodně falešná a vymýšlí si ráda že by možná řekla i že se chová tak jak to vidí doma ![]()
@WERISKA @LenkaN26 ten jí vychází vstříc jak jen může a jezdit prý chce když s ní mluvil tak jí říkal i že jestli k nám nechce jezdit tak nemusí že jí nebude nadávat, nutit a ani se na ní nebude zlobit že už je velká a může se rozhodnout sama kde chce a kde nechce být