7letá lže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.3.12 16:32

7 letá lže

ahoj, raději anonymně.

Dcera mé ségry šíleným způsobem lže. Rodiče se rozvedli, poměrně v klidu, otec jeví o dítě nadměrný zájem, na otce nadstandartní. Dítě je svěřeno do péče matky s tím, že dítě tráví polovinu času u matky, polovinu u otce. Maminka, ač je to má sestra, kterou mám ráda, ale musím napsat, že je celkem intrikánka, která ve všem myslí v první řadě na sebe, bohužel i u dítěte. Má ráda svou volnost a tak většinu věcí kolem dítěte obstarává otec. Malá ho má ráda, ale bohužel je pod silným vlivem matky. Kolikrát jsem ji viděla očkovat ji proti otci a jeho přítelkyni.

No a malá, celá chuděra zblblá si hrozně vymýšlí. U otce je spokojená, ale matce vypráví, že jí otec zbil kvůli té krávě (nové přítelkyni, odkud to má, je jasné). Bohužel nebo bohudík jsem s nimi byla a pravda byla úplně jiná, novou přítelkyni malá zbožňuje, i proto, že jí ze své pozice nechává dělat, co se jí zamane. Dala jí její nejoblíbenější jídlo a malá, ač je nejedlík si přidala, mámě vykládá, že na ní přítelkyně křičela a bila jí, aby „to hnusné jídlo“ snědla. Když jsem ségře řekla pravdu, řvala na mne, a na otce naházela kýbl hnoje.

Malá teď lže úplně ve všem, bohužel i v takto raném věku lže proto, aby měla ze lži výhodu, nejsou to ty typické dětské lži.
Ségra je stejná, intrikuje, vymýšlí si, chce být za chudinku a má pocit, že nad ní není, domníváme se, že je to porucha osobnosti. Teď ale nevím, jak s malou, máme dobrý vztah, ale přiznávám se, že mne už celkem leze krkem. Je dost agresivní, bila mého psa fakt hnusným způsobem, ještě že je ten pes kliďas, k mému mimču jí raději samotnou nepouštím. Co s ní? Nemáte nápad, jak jí vysvětlit, že takto se nelže? Veškeré výchovné snahy vždy končí tím, že mi ségra volá celá vytočená, co že jsem to malé zase udělala… Ještě že má ségra tolik „koníčků“, jinak by nám snad malou ani nedávala a po těch výmyslech bych se ani nemohla divit… Vím, že jí to asi implantovala ségra, ale i tak… Není to na dětského psychologa? Jak jí vysvětlit, že tohle se nedělá? Dík za nápady a pohled z venku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
marra
22.3.12 16:40

Osobne si myslim, ze by sestra mela navstivit psychologa pro dospele.A zapracovat v prve rade na sobe,pokud nema na dite dostatek casu a na vychovu at tedy sveri dite do pece otce,kde z nej vyroste normalni clovek.

• Citovat
  • Upravit
YDA
28
22.3.12 16:42

aHOJ BOHUŽEL MÁME V RODINĚ NĚCO PODOBNÉHO A MUSÍM PŘIZNAT ŽE JE TO NA PALICI A S VĚKEM SE TO STUPNUJE,ŠVAGROVÁ SE BOJÍ SVÉHO SYNA JEN PROTO ,ABY JÍ NEURÁŽEL A NEDĚLAL SCÉNY VŠE SE MU DOVOLILO A ON SE JEN DÍVAL JAK SVÝMI INTRIKAMI TERORIZUJE CELOU RODINU,TAKÉ JSOU ROZVEDENÍ.BOJÍM SE ŽE JE SCHOPEN KVŮLI JEHO STUPNUJÍCÍM SE NÁROKŮM UBLÍŽIT.BYLO BY TO NA DLOUHÉ POVÍDÁNÍ,ALE NA RADY NÁS VŠECH ODBORNOU POMOC ODMÍTLA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.3.12 16:44

Podle tvého líčení ale ta malá za nic nemůže. Je pravděpodobně obětí jednání její vlastní mámy. Primárně nemůžeš řešit malé dítě, které se plácá ve svém rozbitém světě. Primárně je potřeba pořešit problém tam, kde vzniká - sama píšeš, že za tím stojí tvá sestra.
A i když to je pro tebe těžké, otravné atd., snaž se kvůli neteři vydržet, zůstaň její milá teta, jen jí v klidu vysvětluj, jak je to správně a jak nesprávně, ale neobviňuj ji (a to ani sama pro sebe v duchu).
Neporadím, jak na tvou sestru, možná by nebylo do věci poradit se s nějakým dobrým rodinným psychologem/terapeutem, zda by neporadil jak na to.
Takhle to podle tvého popisu vypadá, že neteřinka bude mít pěkně poničený život, chudák holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.12 16:46

Zakladatelka

Samozřejmě, že by měla k psychologovi ségra, to ale odmítá, protože je dokonalá :roll:
Otci dítě nesvěří, když chtěl střídavou péči, volala na něj policii kvůli „domácímu násilí“. on jí nic samozřejmě neudělal, mně to vyprávěla jako super nápad…

• Citovat
  • Upravit
marra
22.3.12 16:49

Boze,tak ta segra je tedy pekne kvitko :roll:
Hele a co kdyz se za otce postavis ty?a vypovis,ze lhala,ona neustale?myslim,ze vzhledem k tomu jak,,vychovava" svou dceru,tak z ni vychova tedy hrozneho cloveka :? Podle tveho popisu,bych fakt videla decko u otce s pritelkyni,a matka na stridavku.Ach jo,tak at si to zkusi podat ten otec,za to nic neda ne?

• Citovat
  • Upravit
1112
22.3.12 16:51

Spoj se s otcem dítěte - ne za účelem „boje proti mámě“, ale za účelem pomoci. Najděte si dobrého rodinného terapeuta, který by mohl s rodinou pracovat, pro začátek třeba jen s holčičkou a jejím tátou, aby se udržely dobré vztahy mezi nimi, aby někdo dokázal korigovat matčiny výkyvy. Nemá příliš smysl se s takovou ženou o dítě „soudit“, protože by to mohlo přinést spíš problémy než dobrý výsledek, bohužel.
Bylo by dobré, kdybyste si jako celá širší rodina uvědomili souvislosti a i nadále na ten problém nahlíželi tak rozumně jako dosud, abyste dokázali trvale vnímat odkud problém pramení a snažili se minimalizovat dopad na holčičku.
Třeba se její máma dříve či později nějak chytne za nos a něco změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
22.3.12 19:01

Nevím co napsat…Je mi jen strašně líto toho dítěte. Co z ní vyroste…Místo aby byla ráda, že má malá otce, který se stará, tak dělá toho…Fakt mi je z toho smutno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.15 10:16

Ahoj prosím o zachování anonymity

Abych začala od začátku s přítelem žiju 5 let oba máme děti z předchozích vztahů já 6ti letou dceru a on 12ti letou dceru tu máme jednou za 14 dnů na víkend.

už od začátku to nebylo nic moc ale cca od září 2014 se všechno hodně zhoršilo jeho dcera neustále vymýšlí o tom jak strašně se k ní chováme že je hrozný chudák protože k nám musí jezdit, já to nechápu protože u nás má všechno a rozhodně se k ní nikdo nechová ošklivě navíc jsme jí nikdy nenutili aby k nám jezdila když chce zůstat doma tak to neřešíme. Moje dcera jí taky neubližuje právě naopak kolikrát si hraje a ona přijde a začne jí pošťuchovat a opravdu se chováme k oběma stejně dokonce i to co má jedna má i druhá a když jezdíme na výlety tak vždycky když je máme obě. A není to jen tohle ale jsou to i útoky na nás že se k ní chováme ošklivě já se nedávno dokonce dozvěděla že jsem uvařila zkaženou omáčku a jí z toho prý bylo zle když přijela domů.

Nikdy mi nevadilo že k nám jezdí ale poslední dobou si nepřeju nic jinýho než aby přestala jezdit navíc přítel chce v létě na dovolenou k moři a představa toho co všechno si vymyslí doma až se vrátíme mi tu dovolenou kazí už teď nejhorší je že máme s přítele ex hromadu společných známých a pak na nás koukají jako kdybysme jí opravdu ubližovali. A moje dcera není svatoušek ale to ona taky ne jsou to prostě děti ale já se pak o svojí dceři dozvídám hromadu nadávek a to i přesto že si to kolikrát hlídám a vím že jí během víkendu opravdu nemlátila a ona je nakonec ten chudák.

Ani nevím jestli jsem si sem šla pro radu a nebo jen postěžovat ale je mi z toho strašně pro děti děláme první, poslední a i kdyby jsme se rozkrájeli jsme ti nejhorší.

• Citovat
  • Upravit
10055
21.1.15 10:33
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o zachování anonymity

Abych začala od začátku s přítelem žiju 5 let oba máme děti z předchozích vztahů já 6ti letou dceru a on 12ti letou dceru tu máme jednou za 14 dnů na víkend.

už od začátku to nebylo nic moc ale cca od září 2014 se všechno hodně zhoršilo jeho dcera neustále vymýšlí o tom jak strašně se k ní chováme že je hrozný chudák protože k nám musí jezdit, já to nechápu protože u nás má všechno a rozhodně se k ní nikdo nechová ošklivě navíc jsme jí nikdy nenutili aby k nám jezdila když chce zůstat doma tak to neřešíme. Moje dcera jí taky neubližuje právě naopak kolikrát si hraje a ona přijde a začne jí pošťuchovat a opravdu se chováme k oběma stejně dokonce i to co má jedna má i druhá a když jezdíme na výlety tak vždycky když je máme obě. A není to jen tohle ale jsou to i útoky na nás že se k ní chováme ošklivě já se nedávno dokonce dozvěděla že jsem uvařila zkaženou omáčku a jí z toho prý bylo zle když přijela domů.

Nikdy mi nevadilo že k nám jezdí ale poslední dobou si nepřeju nic jinýho než aby přestala jezdit navíc přítel chce v létě na dovolenou k moři a představa toho co všechno si vymyslí doma až se vrátíme mi tu dovolenou kazí už teď nejhorší je že máme s přítele ex hromadu společných známých a pak na nás koukají jako kdybysme jí opravdu ubližovali. A moje dcera není svatoušek ale to ona taky ne jsou to prostě děti ale já se pak o svojí dceři dozvídám hromadu nadávek a to i přesto že si to kolikrát hlídám a vím že jí během víkendu opravdu nemlátila a ona je nakonec ten chudák.

Ani nevím jestli jsem si sem šla pro radu a nebo jen postěžovat ale je mi z toho strašně pro děti děláme první, poslední a i kdyby jsme se rozkrájeli jsme ti nejhorší.

a promluvit se přímo s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
21.1.15 10:35

Jak se k tomu staví přítel? Jinak myslím, že je dost velká na to abyste si s ní sedli a v klidu s ní probrali co má za problém a proč lže. Možná je na očkovaná od matky, možná k vám nechce jezdit, ale to vám bude muset říct sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
21.1.15 10:38

Nežárlí? :think:
Co na to její otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.15 10:49

@21.6.2014 to jsme zkoušeli řekla nám že je u nás málo a chtěla by k nám jezdit víc tak jsme jí řekli že stačí když dá vědět a že někdo z nás pro ní zajede…je to už docela dlouho a za tu dobu k nám ani jednou nechtěla v jiný dny než jí máme nebo tu být dýl, když jsme jí to připomněli tak řekla že si to nepamatuje že takhle je to v pohodě 8o takže mi to připadá že i to že k nám chce víc byl výmysl…možná aby odvedla pozornost? :think: nám by totiž opravdu nevadilo kdyby tu byla víc dokonce bydlíme ve městě kde chodí do školy ale nejdřív to vymýšlení sváděla na to že je u nás málo a pak i když jí řekneme že to neni problém tak nechce a vymýšlí si dál :think: navíc se jí od tý doby přítel vždycky než pro ní jede ptá jestli si nechce vzít školní tašku že by tu byla dýl a taky ne. Zapomněla jsem zmínit že z dobrých zdrojů vím že její máma před ní dává dost najevo jak jí vadíme ale nevím jak moc ovlivnitelný je 12-ti letý dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.15 10:52

@WERISKA @LenkaN26 ten jí vychází vstříc jak jen může a jezdit prý chce když s ní mluvil tak jí říkal i že jestli k nám nechce jezdit tak nemusí že jí nebude nadávat, nutit a ani se na ní nebude zlobit že už je velká a může se rozhodnout sama kde chce a kde nechce být

• Citovat
  • Upravit
10055
21.1.15 10:58
@Anonymní píše:
@21.6.2014 to jsme zkoušeli řekla nám že je u nás málo a chtěla by k nám jezdit víc tak jsme jí řekli že stačí když dá vědět a že někdo z nás pro ní zajede…je to už docela dlouho a za tu dobu k nám ani jednou nechtěla v jiný dny než jí máme nebo tu být dýl, když jsme jí to připomněli tak řekla že si to nepamatuje že takhle je to v pohodě 8o takže mi to připadá že i to že k nám chce víc byl výmysl…možná aby odvedla pozornost? :think: nám by totiž opravdu nevadilo kdyby tu byla víc dokonce bydlíme ve městě kde chodí do školy ale nejdřív to vymýšlení sváděla na to že je u nás málo a pak i když jí řekneme že to neni problém tak nechce a vymýšlí si dál :think: navíc se jí od tý doby přítel vždycky než pro ní jede ptá jestli si nechce vzít školní tašku že by tu byla dýl a taky ne. Zapomněla jsem zmínit že z dobrých zdrojů vím že její máma před ní dává dost najevo jak jí vadíme ale nevím jak moc ovlivnitelný je 12-ti letý dítě :nevim:

promluvila bych si tedy i její mámou. 12letou dceru mám doma a myslím, že ovlivnitelná je hodně.
Pokud promluva není možná, pak vám nezbyde než čekat, až si to holka srovná sama. :nevim:
možná je ve vašich vztazích hodně nevyřčeného i mezi dospělými :think:

ale řekla bych jí, co jsem se doslechla, jestli je to pravda, že to říká… chce na sebe upozornit, takle jí máma polituje a třeba si přisadí.

A taky, musím brát trochu s rezervou, co mi moje 12letá holka řekne, má tendence věci překrucovat - kolikrát si to ani neuvědomuje. A věřím, že někdy může být z ještěrky 8hlavý drak - jak se to nese od úst k ústům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí