Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky,
Rádi bychom vyrazili na dovču, máme 7 měsíčního syna.
Máte někdo zkušenost? Já řeším jakto udělat s jídlem pro syna? Tahali jste přesnódávky, příkrmy a sunar v kufru a vodu použili balenou jejich na dovoleńe? A plíny a všechno?
je vůbec možné se vejít do kufru? ![]()
Jeli bychom nejspíš do Turecka (podotýkám, že opravdu špičkový hotel-žádná špína).
Ve většině letovisek seženeš věci pro mimča, ať už plínky, jídlo a pod… Zkus nahodit přímo destinaci, konkrétněji, třeba Ti holky napíšou, co vše se na místě dalo sehnat, ať sebou netaháš zbytečně velký arzenál ![]()
@DenisaS
ahojky My budeme mít v létě taky tou dobou 7měs chlapečka a chystáme se tedy taky k moři, ale právě díky jeho věku a těm všem krámům letos do Chorvatska autem. Já si to nějak neumím s tím vším harampádím, kočárkem atd.představit, ale myslim, že se to při dobré vůli zvládnout dá
tím letadlem
jen pozor na váhu kufru atd. známí takhle byli asi s 10měs a rozhazovali na letišti skledničky s příkrmama a přesnídávky, kam se dalo i cizím, protože je nechtěli pustit kvůli váze, hrozně moc t váží ![]()
byli jsme se synem, když měl 7m a bylo to super. let 5h zvládl v pohodě, přesuny také, v tu dobu se teprve začínal plazit, takže nikam nezdrhal, krásně vydržel v kočárku na každé jídlo, když jsme šli do restaurace… no prostě pohoda. jídlo a plínky jsem brala na 3 dny, zbytek jsem tam dokoupila. byli jsme na 14 dní.
@Black_Orchids píše:
byli jsme se synem, když měl 7m a bylo to super. let 5h zvládl v pohodě, přesuny také, v tu dobu se teprve začínal plazit, takže nikam nezdrhal, krásně vydržel v kočárku na každé jídlo, když jsme šli do restaurace… no prostě pohoda. jídlo a plínky jsem brala na 3 dny, zbytek jsem tam dokoupila. byli jsme na 14 dní.
to je fakt, taky řešení
, jen já jsem takový magor, že bych se bála, jestli seženu to jídlo, na které je malej zvyklý a i plenky atd.atd. ![]()
No me trebas konkretne zajima ta voda a priprava UM nekde na hotelu… Black Orchids uz mi tusim v jedne diskusi odpisovala, ze videla maminku v hotelove restauraci, jak si nesla termosku a poprosila personal o prevarenou vodu a z toho pak pripravovala UM. Je jeste nejake jine reseni? Mate nekdo zkusenost?
@74paja no mě jedině ještě mít sebou ten malý vařič (tu spirálku) a z balené vody si to pak převařovat a připravovat na pokoji sama, známí to taky takhle s um praktikovali
Já jsem byla v Maroku s mimčem - vezla jsem si plíny a zcela zbytečně, apmpersky mají naprosto všude…takže určo i v Turecku
. S jídlem jsem cimprlich, to bych asi vezla sebou, už kvůli složení a taky pohodlí, abych nemusela běhat a hledat…
v turecku seženeš jídlo v každé lékárně nebo větších obchodech - budeš se ale muset nejspíš někam přesunout taxíky na nákup. já jsem si vezla jídlo naše, vyšlo to levněji. v lékárnách mají hipp a když jsem dokupovala kaši na večeři, tak mě při přepočtu na koruny omývalo…
jinak dovolenou plně podporuju. v tomto věku to bude pohodička, dítě ti nebude nikam zdrhat ![]()