Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky chci se jen zaptat podle PM jsem 8+6 no a když jsem byla na kontrole byla jsem 8+3 takže vlastně devátý týden. Jenže doktor mi napsal do těhu průkazky pod týdny těhotentví sedmičku. Mimi mělo už 18 mm a to mi teda na 7.týden nepřipadá. Tak jsem ted zmatená co to vlastně je. Příjde mi hloupé mu volat a na další utz+krev jdu až 6.3 a to budu 12.tt. Co myslíte? Je možnost ,že třeba zaznamenal týdny od početí?Jsem z toho blbá.
Nikimu, asi tam napsal týdny od početí, to by tak vycházelo… Ale mě tam teda píšou týdny těhotenství…
Mě gyndařka taky psala vždy jiné týdny než podle ultrazvuku
Podle mě to nemá žádný podtext.
Já je nechápu..pak nevím jak se mám vlastně počítat..právě jsem s tím měla problém stejný minulé těhu..přenášela jsem už ale v průkazce bylo 38 tt…
pak na to samozřejmě v porodnici čuměli jak blbí..no pokud mi tam za ty tři týdny napíše 10.tt tak se ho zeptám co to je ![]()
Nikimu, to asi bude nejlepší se zeptat. Já tam mám napsané týdny podle UZ a sedí to. Jinak bych asi zmatkovala jako ty…
tak mě vždy píše až ukončené týdny,ne ty co běží takže podle toho by jsi byla 8.tt(ukončený),jak přišel na 7tt to nevím ale určitě to nepsal podle početí
každopádně to teď ještě vůbec není důležité.přesné datum porodu ti určí až v tom 12.tt a podle toho se budeš řídit ![]()
Dobrý den,
mám dotraz na to, jak se počítají týdny. Teď jsem v 9+5, takže jsem v 10.týdnu? Zmátla mě sestra, která mi řekla, že jsem v devátém. Předtím mě ještě zmátl doktor, který mi řekl v 7+1, že jsem v šestém týdnu. Mimi měřilo 1 cm, což 6.týdnu neodpovídá.
9 plus 5 je devátý týden a kus:) jsi ale v devátém týdnu TĚHOTENSTVÍ, které se počítá od poslední ms. miminko je tedy staré 7 týdnů - od početí
Děkuji, to jswem potřebovala vědět. Asi jsem ale špatně napsala tu druhou část dotazu. když jsem byla na začátku 7.týdnu, tak mi doktor řekl, že velikost plodu odpovídá 6.týdnu, což mi podle velikosti 1cm od hlavy ke kostrči neodpovídá.
Je to 10tt. Jestli jsi u doktora byla v 7+1, tak to byl 8tt a doktor se holt přeřekl ![]()
9+5 je devět ukončených týdnů + 5 dnů, takže desátý týden těhotenství.
@Verča P. devět plus pět je desátý týden, deset plus nula je ukončený desátý týden. Takže jsi v desátém týdnu (od početí v osmém, ale počítá se od poslední ms, ne od početí)
@Verča P. 9+5 je 10tt. pokud si byla u doktora 7+1 tak si byla 8 týden těhotenství, ale 6 týden gestačně. plod je vždy o 2 týdny mladší než se počítá těhotenství tak možná to doktor myslel tak ![]()
Díky všem za odpovědi. To co píše Paola white mě také napadlo a jsem ráda, že mi to někdo potvrdil. ![]()