Trvalé bydliště miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
15.2.12 17:20

trvalé bydliště miminka

ahoj holky, prosím o radu, jak je to s hlášením trvalého bydliště miminka, mám tedka rodit(dneska termín:-)) a nevím, jak to je, když já mám trvalé bydliště hlášené u bratra, bydlím teda s přítelem, ale ten byt není jeho, je jeho mamky, tak kam nahlásit miminko?asi stejně jak ám já, je to tak? automaticky to tak asi hlásí tam kde má matka dítěte trvalé bydliště?kdy se toto vyřizuje, až po narození miminka?a jak je to s příspěvkem na bydlení? kdyý si o něj pak zažádám, tak když mám trvalé bydliště u bratra, tak s ebude počítat i jeho příjem?

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
15.2.12 17:23

Matrika dítě automaticky zapíše na místo, kde má trvalé bydliště hlášena matka. Já to takhle měla taky, pobyt u rodičů, ikdyž jsem bydlela jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.2.12 17:25

Trvalé bydliště má dítě tam, kde matka. Pro příspěvek na bydlení se počítají příjmy podle toho, kde máš trvalý pobyt i se všemi, co tam ten trvalý pobyt mají taky, nemusí tam ani bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.12 17:29

díky moc za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.2.12 17:29

ahoj, zrovna dneska jsme byli na matrice a bavili se o tom s matrikarkou - trvale bydliste miminka je automaticky brano dle trvaleho bydliste matky, ale na prani to jde kdykoliv zmenit/prehlasit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
15.2.12 17:30

U nas jsem se zmenila ja. Driv to bylo zlaticko sem, zlaticko tam, ted je tutinky, nuninky miminko :-D Sam od sebe vetsinou nepomaha. Ani to po nem nevyzaduju, chodi do prace, kde za cely den vymrzne a rano me necha vyspat a vstava se starsim do skoly :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.12 17:30

takže vlastně můžu pak jen miminku nahlásit k přítelovi korensp. adresu, a trvalou nechám u bratra jak mám já, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
15.2.12 17:31

pardon, mi to skocilo do jine diskuze :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.2.12 17:34
kasandra7 píše:
takže vlastně můžu pak jen miminku nahlásit k přítelovi korensp. adresu, a trvalou nechám u bratra jak mám já, je to tak?

melo by to tak byt, ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.12 17:41

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3638
26.2.12 13:53

Tak ja doufam, ze to jde i na TB podle taty, protoze ja mam TB na Slovensku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
7.1.14 23:19

Obnovuji diskuzi

Zdravím :mavam:
Trvalé bydliště mám u mamky, bydlím s partnerem jinde v podnájmu, přičemž jsem se nechala odhlásit z užívání bytu toho trvalého bydliště proto, aby moje nezaměstnaná mamka měla správný výpočet podpory v nezaměstnanosti a příspěvku na bydlení (a já nevím co ještě bere nebo nebere, to je její starost).
Moje mamka říká, že na bytovém družstvu jí sdělili, že na užívání bytu je nahlášená jen ona a tím mi naznačuje, že moje dvouměsíční dcera nemá trvalé bydliště 8o
Myslela jsem si, že dítě má trvalé bydliště automaticky po matce (po mě) a tak jsem to vůbec neřešila a teď mi moje mamka nasadila brouka do hlavy :think:
Prý jestli má moje dcera trvalé bydliště v papírech, jestli to nezapomněla matrika nahlásit policajtům? 8o :nevim: :roll:

Tak jak to je? Mám se o to nějak starat? Bude mít trvalé bydliště mé dcery na mamčině adrese vliv na mamčinu podporu v nezaměstnanosti (či co to je).
Musím jít s dcerou na bytové družstvo tam písemně potvrdit, že moje dvouměsíční dcera ten byt neužívá a že bydlí semnou v podnájmu?

Nijak bych to neřešila nebýt mojí (někdy až přehnaně) starostlivé máti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3472
7.1.14 23:33

@zvědavá borůvka Ahojky, mám 5 měsíční dcerku a také dostala automaticky trvalé bydliště tam kde já. I když na adrese nebydlím. Bere se to podle centrální evidence ( adresu co máš v OP jakou trvalou ), takže co je tvá trvalá adresa je automaticky i trvalá adresa dítěte. Jinak dítě není výdělečně činné a tak by se nemělo započítávat do žádných dávek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
8.1.14 06:20

Pokud sis měnila trvalé bydliště až po narození dítěte, musíš jí ho změnit taky. Pokud před, má trvalé bydiště tam, kde ty. Já taky bydlím jinde, než mám trvalé bydliště. Jedno dítě má na skutečné adrese kvůli školce, druhé ještě to moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
8.1.14 07:24

Trvalé bydliště nesouvisí s užíváním bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí