7 Týdenní chlapeček, kdy řešit teplotu?

Anonymní
25.3.22 14:56

7 Týdenní chlapeček, kdy řešit teplotu.

Dobrý den Maminky, jdu si k Vám pro radu.. jsem asi moc hysterická Mamina ale přeci jen..
Mám 7 týdenního chlapečka a oba jsme si teď s přítelem a starší dcerkou prošli covidem. Malý má od včera tělesnou teplotu 37,5 po odečtu. Občas mu to vyskočí na 37,9. U starší dcerky vím, že do 38,5 teplotu řešit nemusím pokud nemáte nějaké bolestí. Ale co takhle malý chlapeček? Mám být více než dost v pozoru i vůči tomu covidu? Mám už řešit tuto teplotu? Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5986
25.3.22 15:04

Já řeším teplotu, když je po odečtu 38 a více.
Jinak jsem dávala 1/3 čípku, pokud byla vyšší. Ale dcera zatím měla teplotu jen po očkování, kde mi doktorka rovnou řekla postup při teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
25.3.22 15:26

Řešit až od 38 po odečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.3.22 15:48

@Markéta188 Dobře moc děkuji.. já se spíš bojím aby to nechytl také, proto se ptám jestli to mám nějak řešit. A když to bude přes 38 mám dát čtvrt čípku nebo spíše řešit po telefonu s Dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
25.3.22 17:17

@Jana228 Řešila bych nejdříve s Doktorem. Přece jen 7 týdenní miminko je malinké.
Pokud by teplota vyskočila třeba o víkendu, tak bych čípek dala. Neměl by ublížit, ale zbytečně při malé teplotě bych to do miminka necpala. Tak přeju hlavně zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
26.3.22 03:25

Me v porodnici porodni asistentka rekla, ze do 12 tydnu mam v pripade teploty hned volat - bud dr. nebo na pohotovost. Ze u tak malych miminek to muze byt zavaznejsi problem, muze hrozit napr. dehydratace, tak je lepsi se s nimi poradit co nejdriv. Kdyby mel syn zvysenou teplotu, tak bych volala hned. Ale je to moje prvni dite, tak bych asi byla vic vyklepana, nez jine zaskouzile matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí