Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já řeším teplotu, když je po odečtu 38 a více.
Jinak jsem dávala 1/3 čípku, pokud byla vyšší. Ale dcera zatím měla teplotu jen po očkování, kde mi doktorka rovnou řekla postup při teplotě.
@Markéta188 Dobře moc děkuji.. já se spíš bojím aby to nechytl také, proto se ptám jestli to mám nějak řešit. A když to bude přes 38 mám dát čtvrt čípku nebo spíše řešit po telefonu s Dr?
@Jana228 Řešila bych nejdříve s Doktorem. Přece jen 7 týdenní miminko je malinké.
Pokud by teplota vyskočila třeba o víkendu, tak bych čípek dala. Neměl by ublížit, ale zbytečně při malé teplotě bych to do miminka necpala. Tak přeju hlavně zdraví ![]()
Me v porodnici porodni asistentka rekla, ze do 12 tydnu mam v pripade teploty hned volat - bud dr. nebo na pohotovost. Ze u tak malych miminek to muze byt zavaznejsi problem, muze hrozit napr. dehydratace, tak je lepsi se s nimi poradit co nejdriv. Kdyby mel syn zvysenou teplotu, tak bych volala hned. Ale je to moje prvni dite, tak bych asi byla vic vyklepana, nez jine zaskouzile matky.
Dobrý den Maminky, jdu si k Vám pro radu.. jsem asi moc hysterická Mamina ale přeci jen..
Mám 7 týdenního chlapečka a oba jsme si teď s přítelem a starší dcerkou prošli covidem. Malý má od včera tělesnou teplotu 37,5 po odečtu. Občas mu to vyskočí na 37,9. U starší dcerky vím, že do 38,5 teplotu řešit nemusím pokud nemáte nějaké bolestí. Ale co takhle malý chlapeček? Mám být více než dost v pozoru i vůči tomu covidu? Mám už řešit tuto teplotu? Děkuji všem.