V 11. měsících občas šilhá

24.3.22 22:41

V 11. Měsících občas Šilhá

Ahoj všimla jsem si že malá od mala občas Šilhá, třeba se to na měsíc ztratí a pak zase týden Šilhá a pak zas dloouho ne (měsíc či dva).. K lékaři jdeme v roce tak se na to zeptám ale mám otázku, to že do půl roku je to normální vím.. Tak se ptám, do kdy u vašeho dítěte oči ujížděli? Protože jsem četla, že je to i normální až do 1 roku dítěte a že pokud Šilhájí obě oči (jednou pravé a levé ne a pak zase levé jo a právě ne, že je to v pořádku do roka) ona má i docela široký nos a to jsem též četla, že to může být tím.. Díky za odpovědi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
415
24.3.22 22:53

Za mě určitě na oční…moje starší má od roku brýle, taky silhala…jen Teda ne všechny pracoviště berou takhle malý děti a lhůty jsou dlouhé…ale nenechte se od pediatry ukonejsit že je ještě čas…já takhle skončila s tupozrakosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
25.3.22 04:04

Taky doporučuji na oční. Dcera šilhala a od roku má brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 06:53

Objednejte se na oční. Buď to bude velkou šířkou kořene nosu a vyroste z toho, nebo jí zjistí oční vadu. Oči rozkapou a změří. Brýle dcera teda nosila až od tří let, ale že bude mít čtyři dioptrie jí naměřili už jako miminku a splnilo se to. Jo a asi bych se to pokusila vyfotit. Oni mají těch dětí hodně a tak se trochu tváří jako „co otravujete“, tak ať máš něco v ruce. Čekačka na vyšetření půl roku. anonym - zdrav. stav dítěte.

• Citovat
  • Upravit
244
25.3.22 09:08

Ja jsem taky pro se objednat na ocni. Me pediatr rikal ze je to normalni do dvou let, ale na ocnim ze jen do pul roku. Dcera taky obcas zasilhala, tak mi to nedalo a sli jsme na ocni. Tam mi to potvrdili. Dostala brylky a okluzory. Ale pry to neni tak hrozne a spravi se to. Dceri jsou 2,5let. Brylky mame asi dva mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.3.22 11:08

Mám podobnou zkušenost jako @berunecka6, kluk 2,5, brýle máme od zimy, 5 dioptrii a okluzor. Začalo to taky silhanim okolo 2 let, do te doby nic. Ono právě to silhani upozorňuje na tu ocni vadu, ze dětem nefunguji ty svaly v očích jak by měli (aspoň tak jsem to pochopila ).
Podle mě to miminkovske silhani je tak max do půl roku. Proto bych to určitě řešila na očním (my byly i bez zadanky ). Pokud jste z Prahy / střední Čechy, doporucuju Kukátko. Jinak nějakou nemocnici, mě třeba ve dvou letech syna ve spouste ordinaci rovnou řekli, ze takhle malé děti neosetruji a odkazovali nás rovnou na nemocnice …
Ještě dodám, ze čím dřív to začneš řešit, tím lip, takže ja bych na nic nečekala. Ono než vás vezmou, tak to taky chvíli potrvá. I kdyby to nic nebylo, aspoň budeš mít jistotu, ze jsi nic nezanedbala, případně budete moct začít řešit následnou léčbu / brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.3.22 12:19

@Any9 dcera ma taky nejake dioptrie, ale jen malinko. Dr. rikala ze vidi dobre, ze dioptrie ma jen na korekci toho silhani. My byli v gemini. Mame tady v NJ pobocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí