Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Ženy, dámy, holky
Za jak dlouho jste si zvykli když si poprvé někdo vzal dite ven? Tchyně dnes poprvé v 5m a já jsem jak na trní, koukám z okna a čekám. Co jsem chtěla udělat sem neudělala
. Já teda hlidat nepotrebuju, ale tchýňka chtěla vozit
![]()
.
![]()
Hned. Po porodu jsem musela chodit na rehabilitace a když byl mladý v práci, nebylo zbytí, tak babičky hrdě vozily
.
Nikdo si je do kočáru nebral. Kdyby je někdo chtěl, stoupla bych je do kočáru komukoliv, i kdybych měla doma jen čumět do blba. Ale já to mám asi jinak tím, že babičky zájem neměly. Babička to zmákne a ty taky, dej si kafe.
![]()
Mladému bylo asi 14 dní.. strašně studene foukalo.. ale tchýně se chtěla pochlubit kamarádkám na naší velké vsi o jedné ulici. Byla pryč asi hodinu..ale je fakt, že když kouknu že dveří, vidím na oba konce vesnice, takže teoreticky jsem na ně pořád viděla ![]()
Za jak dlouho jste si zvykli když si poprvé někdo vzal dite ven? Tchyně dnes poprvé v 5m a já jsem jak na trní, koukám z okna a čekám. Co jsem chtěla udělat sem neudělala
![]()
.
![]()
Tchyně je z opačného konce republiky, takže si vyjela až po šestinedělí, dřív to časově nevyšlo.
Moje maminka s tatínkem šli poprvé někdy v jeho průběhu, už si přesně nevzpomínám. Taky jsem byla nervózní a pořád hlídala čas, v tomhle hormony prostě pracují spolehlivě
ale zvykla jsem si celkem rychle, protože jsem věděla, že se na ně můžu spolehnout a že je kočárek v dobrých rukou. Dodnes si dokážu vybavit ten pohled na ně z okna, jak se spolu spokojeně vedou a šťastně koukají do kočárku ![]()
Bylo to divný. Asi druhý třetí měsíc.. Ale šla jsem s nimi, kdyby něco. Samotné jsem je pouštěl až tak v 5 měsících a byla jsem pořád na telefonu a připravena vyrazit. Prostě matka no ![]()
Já dávala dceru tchýni a své sestře na hlídání ještě v 6ti nedělí, když jsem potřebovala jít k lékaři.
Zjistila jsem, že obě jsou v péči o malou super. Teď sestra hlídá, když někam potřebuji a tchyně si bere malou každou sobotu od 13-18hod, aby mi pomohla a mohla si odpočinout. (Dcera má 10 týdnů).
Jsem ráda, že si tchýně buduje s dcerkou vztah a zároveň se chci trochu vyvarovat toho, aby byla dcera mamánek.
Kde kdo mi závidí, že si tchyně malou bere už takhle maličkou, ale já ji plně důvěřuji a lecos mě sama naučila, takže nemám s tím nejmenší problém.
Tvoje tchýně taky měla děti, tak ji ten kočárek dej a nohy nahoru ![]()
Jo…. A buď ráda, že má zájem ![]()
![]()
.
![]()
Ja hned, mela jsem radost, ze mam klid, ale kluk byl slunicko, chrnel v kocarku jako spalek, bylo mu sumak kdo ho vozi.
Já už si ani přesně nevzpomínám kdy si malého poprvé někdo vzal do kočárku. Mohlo to být cca tak po tom šestinedělí no. Jinak u mě se teda nedalo říct že bych nějak vyšilovala spíš jsem byla ráda že se chvíli natáhnu, umyji hlavu a tak
ale já jsem asi extrémní flegmouš na tohle. Ani teď nejsem takový ten typ matky které když dá dítě na hlídání k babičce tak má potřebu babičku neustále bombardovat zprávami co dělají jak papali jak spinkali atd
prostě si užívám že mám taky nějaký čas pro sebe a nemusím pořád dokolečka řešit dítě dítě dítě ![]()
Já si tak nějak zvykla asi… Nevím už… Druhá, třetí vycházka… U první jsem byla rozhodně jak na trní, pak to bylo lepší… Ale poprvé nic moc… Tím spíš, že jsem to taky nepotřebovala, ale tchýně s tchánem si řekli.
Bylo to dřív než v pěti měsících. Dokud v kočárku jen spala, pak už si ji nějak nebrali.
Nasi nikdo moc brat nechce, jen kdyz potrebuju k lekari nebo tak
Ale ted jedna babicka nabidla v lete tyden na chate i s ostatnima vnoucatama a ja si vlastne uvedomuju, ze ji dat nechci (s nadsazkou)
To je mazec jak nam to ditko priroste a bez nej jsme pak jako bez ruky ![]()
Buď ráda, že máte babičku, co má zájem. Věř mi, že to časem opravdu oceníš.
Týden po porodu? začala mi hnisat jizva po císaři a byla jsem u našich. Ti byli v práci, dorazila babička.
Asi 2 dny potom jsem si i na 2 hoďky odskočila na kafe s kamarádkou. Ale já jsem krkavčí matka, nikdy jsem netrpěla mateřským plurálem a neustále se bavit o prdikach mě taky nebavilo ![]()
![]()
.
![]()
Ženy, dámy, holky
. Co jsem chtěla udělat sem neudělala
.

Za jak dlouho jste si zvykli když si poprvé někdo vzal dite ven? Tchyně dnes poprvé v 5m a já jsem jak na trní, koukám z okna a čekám